LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 22 Μαρτίου 2024 12:38

Κυριακή της Ορθοδοξίας - ΔΙΣ: Θεία Λειτουργία στην Μονή Πετράκη χωρίς ΜΜΕ

Αντί για την Μητρόπολη Αθηνών, η Συνοδική Θεία Λειτουργία θα γίνει στην Μονή Ασωμάτων. Οι Ιεράρχες αρνήθηκαν να παρακαθίσουν σε γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κυριακή της Ορθοδοξίας - Μητρόπολη Αθηνών

Διαφορετικά από κάθε άλλη φορά θα εορταστεί από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου η Κυριακή της Ορθοδοξίας, λόγω των αποφάσεων που ελήφθησαν μετά από την ψήφιση απο την Βουλή του νόμου για τα ομοφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Για για πρώτη φορά η Συνοδική Θεία Λειτουργία δεν θα γίνει στην Μητρόπολη Αθηνών, αλλά στην Μονή Πετράκη, ενώ οι Ιεράρχες απάντησαν αρνητικά στην πρόσκληση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για το ετήσιο γεύμα που κατ'  έθος παρατίθεται στο Προεδρικο Μέγαρο την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Υπεθυμίζεται ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντησε με μια λιτή ανακοινωση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, οι οποίοι δεν αποδέχθηκαν να παραβρεθούν στο καθιερωμένο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, τονίζοντας ότι τόσο ο Αρχιεπίσκοπος, όσο και τα Μέλη της ΔΙΣ «είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο», ενώ είναι «σεβαστή η απόφασή τους να μην αποδεχθούν την πρόσκληση».

Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας ανέφερε «Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε στις 4 Μαρτίου, προσκλήσεις προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, και τα Μέλη της Συνόδου, για το καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν τους στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της Εορτής της Ορθοδοξίας. Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο, παράλληλα όμως είναι σεβαστή και η απόφασή τους ως προς το αν θα αποδεχθούν την πρόσκληση».

Κυριακή της Ορθοδοξίας - Μητρόπολη Αθηνών

Έτσι, κατόπιν Συνοδικής Αποφάσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η Κυριακή της Ορθοδοξίας θα εορτασθεί την 24η Μαρτίου 2024, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

Η Συνοδική Θεία Λειτουργία μάλιστα θα τελεσθεί χωρίς την παρουσία Μ.Μ.Ε. (τηλεοπτικών συνεργείων και φωτορεπόρτερ).

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου αναφέρει:

«Την προσεχή Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, Α’ Κυριακή των Νηστειών, εορτάζεται πανορθοδόξως η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον υιό της Μιχαήλ Γ’ και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή.

Στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων για την ως άνω Εορτή, κατόπιν Συνοδικής Αποφάσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου κατά τη Συνεδρία της 5ης Μαρτίου 2024, θα τελεσθεί, κατά την ημέρα αυτή, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, Συνοδική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας θα αναγνωσθεί ο «Συνοδικός Τόμος της Ορθοδοξίας» εις ανάμνησιν του γεγονότος της Αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων».


Ειδήσεις σήμερα:

Euroleague - Παναθηναϊκός: Κρίσιμο ματς με την Μπαρτσελόνα

Κέρκυρα: Σεισμός νότια των Οθωνών

Κατώτατος μισθός: Η πρόταση της Μιχαηλίδου για την αύξηση από 1ης Απριλίου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσηςΣήμερα 19:25 | Ειδήσεις

Με ποιον τρόπο προσπάθησε να βάλει τέλος στην ζωή του ο κατηγορούμενος. Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον αστυνομικόΣήμερα 19:06 | Ειδήσεις

Στο νέο υλικό που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 φαίνεται ο αρχηγός, μέσα στο γήπεδο να δίνει το σύνθημα ώστε να βγουν οι οργανωμένοι έξω και να μοιραστούν τα πολεμοφόδια.

Μητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται (εικόνες)Σήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην ανοιχτή εκδήλωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στον Πειραιά.

Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)Σήμερα 17:18 | Τοπικά Νέα

Με απίστευτο θράσος η δράση των ανήλικων διακινητών ναρκωτικών, που είχαν ως ορμητήριο σχολικό συγκρότημα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)19:43Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης19:30Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον αστυνομικό19:16Κυριακή των Βαΐων – καιρός: Τοπικές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας19:02Κασσελάκης: Συναντήθηκε με πολίτες στην Χίο18:48Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: Δεκάδες προσαγωγές διαδηλωτών στη Βοστώνη18:35Σερβία: ΝΑΤΟϊκη βόμβα εξουδετερώθηκε μετά από 25 χρόνια18:22Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης έδωσε στην Ελλάδα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ακρίβειας18:08ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική (εικόνες)17:55Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)17:41Θεσσαλονίκη: 42χρονος διέθετε αναβολικά χάπια και φιαλίδια από το κατάστημά του17:28Κάρολος – Καμίλα: Η φωτογραφία για την επέτειο του γάμου τους17:14Έφυγε από την ζωή ο Τάκης Χατζόπουλος17:01Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ακόμα δύο κατηγορούμενοι16:47Σάββατο του Λαζάρου: Η γιορτή και τα έθιμα16:34Φωτιά στην περιφερειακή Αιγάλεω16:20Κιλκίς: Έκρυβαν στα μπουφάν πλαστά έγγραφα (εικόνες)16:08Γάζα: Πέθανε το μωρό που γεννήθηκε με καισαρική από τη νεκρή μητέρα του15:54Μαδρίτη - Σάκκαρη: Με “κεκτημένη ταχύτητα”, προκρίθηκε στις «16»15:40Βόλος: Ανατίναξαν ΑΤΜ και διέφυγαν με μεγάλη λεία15:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο