LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 21 Μαρτίου 2024 23:42 | Ανανέωση: 21 Μαρτίου 2024 23:48

Ελλάδα – Καζακστάν: Γαλανόλευκη… επέλαση στον δρόμο για το EURO 2024

Εντυπωσιακή και άκρως αποτελεσματική η Εθνική μας, καθάρισε την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο.

Ελλάδα - Καζακστάν

Νύχτα... μαγική για την Εθνική Ελλάδας, η οποία έκανε «φύλλο κι φτερό» το Καζακστάν επικρατώντας με το εμφατικό 5-0 στην OPAP Arena στον ημιτελικό των play off του «Path C» και το όνειρο της συμμετοχής στα τελικά του EURO 2024 απέχει πλέον μία νίκη. Αυτή που θα ψάξουν οι παίκτες του Γκουστάβο Πογιέτ την προσεχή Τρίτη (26/3, 21:45) στην απέναντι στη Γεωργία του Κβίτσα Κβαρατσκέλια, στον μεγάλο τελικό που δίνει ως «έπαθλο» στον νικητή τη συμμετοχή του στην τελική φάση του EURO της Γερμανίας και στον 6ο όμιλο όπου περιμένουν ήδη η Τουρκία, η Πορτογαλία και η Τσεχία. Τα γκολ των Μπακασέτα (9’ πέναλτι), Πέλκα (15’), Ιωαννίδη (37’), Κουρμπέλη (40’) και το αυτογκόλ του Ταπάλοφ 86’ «σφράγισαν» τον ελληνικό θρίαμβο, με τη «γαλανόλευκη» να στρέφει την προσοχή της στη μεγάλη «μάχη» με τους Γεωργιανούς.

Η εκκίνηση της ελληνικής ομάδας ήταν «εκρηκτική», καθώς έπιασε το Καζακστάν απ’ το... λαιμό και του προκάλεσε ασφυξία! Μόλις στο 2’ από σέντρα του Μπάλντοκ από τα δεξιά, ο Πέλκας δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά κι ο Τσιμίκας με δυνατό σουτ έξω απ’ την περιοχή έστειλε την μπάλα πάνω απ’ τα δοκάρια.

Ελλάδα - Καζακστάν

Στο 7’ ο Πέλκας βρέθηκε μετά από κόντρες σε θέση βολής, με τον Σάτσκι να αποκρούει. Ο επιθετικός της Μπασακσεχίρ επέμεινε κυνηγώντας τη φάση κι ο Καΐροφ τον ανέτρεψε καθαρά εντός της περιοχής. Ο Μάκελι έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα κι ο Μπακασέτας στο 9ο λεπτό δεν λάθεψε, στέλνοντας την μπάλα με δύναμη στο βάθος της εστίας των Καζάκων για το 1-0 της Ελλάδας.

Η «γαλανόλευκη» δεν... φρέναρε μετά το γκολ, κυνήγησε κι άλλο ένα τέρμα και στο 15’ «χτύπησε» ξανά. Από πολύ ωραία ανάπτυξη από τους Μπακασέτα, Μάνταλο και σέντρα του Μασούρα από τα δεξιά, ο Πέλκας με κεφαλιά-ψαράκι σαν... σέντερ φορ μέσα απ’ τη μικρή περιοχή έκανε το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο 24’, όταν ο Τσιμίκας έκανε λάθος έξω απ’ την περιοχή, με τον Τσεσνόκοφ να του κλέβει την μπάλα και να σουτάρει δυνατά προς την εστία. Η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Χατζηδιάκου και χτύπησε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Βλαχοδήμου, φεύγοντας στη συνέχεια κόρνερ.

Ελλάδα - Καζακστάν

Η ελληνική «μηχανή» έμοιαζε... ασταμάτητη και συνέχισε με το... γκάζι στο πόδι. Στο 37’ ο Κουρμπέλης βρήκε εξαιρετικά τον Μασούρα από τα δεξιά, εκείνος περίμενε την κίνηση του Ιωαννίδη και την κατάλληλη στιγμή του γύρισε την μπάλα με το εξωτερικό, με τον φορ του Παναθηναϊκού να σημειώνει... σβηστά το 3-0.

Η Ελλάδα συνέχισε να κάνει ότι... ήθελε μέσα στο γήπεδο. Στο 40’ από κόρνερ του Μάνταλου και χαμηλή πάσα του Μπακασέτα προς Τσιμίκα, ο μπακ τη Λίβερπουλ «σέρβιρε» προς τη μικρή περιοχή, όπου ο Κουρμπέλης σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους κάνοντας με κεφαλιά το 4-0 σε ένα ονειρικό ημίχρονο για την ελληνική ομάδα.

Ελλάδα - Καζακστάν

Οι παίκτες της Εθνικής συνέχισαν επιθετικά και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 51’ είχαν διπλή ευκαιρία με τα σουτ του Μάνταλου και του Μπακασέτα που βρήκαν «απάντηση» απ’ τον Σάτσκι. Στο 72’ ο Μπακασέτας βρέθηκε ξανά σε θέση βολής, όμως το τελείωμά του κόντραρε και πέρασε κόρνερ, ενώ στο 85’ ο Μάνταλος δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Σάτσκι.

Η ελληνική ομάδα έφτασε εντέλει και σε πέμπτο γκολ στο 86’ όταν από καλοχτυπημένο κόρνερ του Τσιμίκα, ο Ταπάλοφ στην προσπάθειά του να αποκρούσει έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας της ομάδας του για το 5-0 της Εθνικής, ενώ στο 90΄ ο Μασούρας έφτασε πολύ κοντά και σε 6ο γκολ για την Ελλάδα, αλλά το πλασέ του κόντραρε κι έφυγε κόρνερ, στην τελευταία καλή ευκαιρία του αγώνα.

Διαιτητής: Ντάνι Μάκελι (Ολλανδία)

Κίτρινες: 30’ Χατζηδιάκος - 17’ Βορογκόφσκι, 55’ Σαντιμπέκοφ, 67’ Οραζοφ, 69’ Γερλάνοφ

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (67’ Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (46’ Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας (74’ Μπουχαλάκης), Μασούρας, Πέλκας (64’ Κωνσταντέλιας), Ιωαννίδης (64’ Γιακουμάκης).

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ (Μάγκομεντ Άντιεφ): Σάτσκι, Καΐροφ (46’ Ταπάλοφ), Μπίστροφ, Μαρότσκιν, Γερλάνοφ, Βορογκόφσκι, Τσεσνόκοφ (68’ Ζούεφ), Μπεϊσεμπέκοφ (46’ Σαντιμπέκοφ), Ζαϊντουντίνοφ, Αστάνοφ (46’ Οράζοφ), Σαμορόντοφ (77’ Αϊμπέτοφ).

Ειδήσεις σήμερα:

Παραπληγικός παίζει σκάκι χρησιμοποιώντας μόνο την σκέψη του (βίντεο)

Μηνιγγίτιδα: Διασωληνωμένη είναι η 42χρονη στην Πάτρα

Βολιβία - Κοκαΐνη: Κατασχέθηκε η δεύτερη μεγαλύτερη ποσότητα ιστορία της χώρας (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΛέσβος: Τούρκοι “γάζωσαν” με σφαίρες σκάφος του ΛιμενικούΣήμερα 13:56 | Ειδήσεις

Πυροβολισμούς δέχθηκε ελληνικό σκάφος του Λιμενικού, το πρωί του Σαββάτου, από τουρκικό σκάφος, ανοιχτά της Λέσβου. Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.

Έκρηξη στην Hellenic Train: Τα ντοκουμέντα και οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής (βίντεο)Σήμερα 08:37 | Ειδήσεις

Ποια στοιχεία εξετάζουν οι αστυνομικοί. Με ποιο άλλο χτύπημα βομβιστών υπάρχουν κοινά στοιχεία. Καταδίκη της βομβιστικής επίθεσης από τον πολιτικό κόσμο.

Διπλό φονικό - Αίγιο: Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 23χρονος - Έβριζε και αυτοτραυματίστηκε στα κρατητήριαΣήμερα 13:19 | Ειδήσεις

Ο δράστης θα μεταφερθεί στην ψυχιατρική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, προκειμένου να υπάρξει ιατρική εκτίμηση.

Καραμανδάνειο: 13χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από challengeΣήμερα 13:55 | Ειδήσεις

Την θλιβερή είδηση της νοσηλείας ενός 13χρονου παιδιού με κάταγμα στο κρανίο μετά από challenge, γνωστοποίησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παράνομες ταριχεύσεις: Ελεύθεροι αφέθηκαν ιατροδικαστής, νεκροτόμος και άλλοι 4 συλληφθέντες14:42Σάββατο του Λαζάρου: Γιατί απαγορεύεται το μνημόσυνο με κόλλυβα14:28Καραμανδάνειο: 13χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από challenge 14:15Λέσβος: Τούρκοι “γάζωσαν” με σφαίρες σκάφος του Λιμενικού14:01Διπλό φονικό - Αίγιο: Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 23χρονος - Έβριζε και αυτοτραυματίστηκε στα κρατητήρια13:47Μητσοτάκης για δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο: Το παρακολουθούν ήδη πάνω από 49000 μαθητές (βίντεο)13:34Η ανάφλεξη στα Τέμπη13:21Συντάξεις Μαΐου: Πότε πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων 13:07Ο Αλκέτ Ριζάι κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης12:54Φωτιές - Κεφαλογιάννης: Η κλιματική κρίση ακυρώνει τα καλά σενάρια για το καλοκαίρι12:40ChatGPT - Πλουμίδης στο Ant1news: Γιατί δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε ως ψυχολόγο (βίντεο)12:27Φοροδιαφυγή - Μπουρνάζι: Τετραήμερο λουκέτο σε κλαμπ από την ΑΑΔΕ (εικόνες)12:13Χίος - Ρουκετοπόλεμος: Κατασχέθηκαν 1000 αυτοσχέδιες ρουκέτες (εικόνες)11:59Πάσχα - Έξοδος εκδρομέων: Αυξημένα μέτρα στις εθνικές οδούς για την οδική ασφάλεια 11:45Ουκρανία: Τραυματίες από ρωσική επιδρομή με drones (βίντεο)11:32Δασμοί - ΕΚΤ: Προς νέα μείωση επιτοκίων πριν το Πάσχα11:18Σεξουαλική παρενόχληση - Χρύσα Μπανδέλη: Τέτοιοι άνθρωποι δεν πρέπει να κυκλοφορούν ανενόχλητοι (βίντεο)11:05Έκρηξη στην Hellenic Train: Επίθεση της ΝΔ στην αντιπολίτευση10:52Τσούνης: Η Ελλάδα μπορεί να βγάλει από το “λαιμό” της Ευρώπης την θηλιά της Gazprom10:39EuroCup: Χάποελ και Ιτούδης πήραν το τρόπαιο και πάνε Euroleague (βίντεο)10:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο