LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 21 Μαρτίου 2024 13:57

Παραπληγικός παίζει σκάκι χρησιμοποιώντας μόνο την σκέψη του (βίντεο)

Απίστευτο κι όμως αληθινό το επίτευγμα της τεχνολογίας που σε συνδυασμό με την επιστήμη κάνει θαύματα.

 Παραπληγικός - σκάκι

Ένα άκρως εντυπωσιακό βίντεο που καταγράφει ένα άτομο με παραπληγία να παίζει σκάκι στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, χρησιμοποιώντας μόνο την σκέψη του, έδωσε στην δημοσιότητα ο Ίλον Μασκ.

Ο 29χρονος Νόολαντ Αρμπό, είναι ο πρώτος άνθρωπος που έχει εμφυτέψει στον εγκέφαλο του το τσιπ που κατασκεύασε η εταιρεία του Αμερικανού μεγιστάνα.

Στο πλευρό του βρίσκεται και ένας μηχανικός, ο οποίος επιβλέπει την διαδικασία.

«Αν όλοι μπορείτε να δείτε τον κέρσορα να κινείται γύρω από την οθόνη, αυτός είμαι εγώ. Εντυπωσιακό, ε;», λέει ο 29χρονος περιγράφοντας την εικόνα και τονίζοντας πως «όλα γίνονται με την δύναμη του εγκεφάλου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επιτυχής χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, αναμένεται να σημαντική βελτίωση στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία.

Ειδήσεις σήμερα:

Πτώση F-16 στην Ψαθούρα: Βίντεο από την έρευνα για την διάσωση του πιλότου

Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση στο Κίεβο (εικόνες)

Economist: Η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύτερη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Euroleague - Ολυμπιακός: Νίκη και τώρα... Βαρκελώνη για την πρόκριση στο Final Four21:32Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς21:18Αναιμία: αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση21:05Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα20:51ΗΠΑ καταλήψεις: Ο Ερντογάν τάσσεται υπέρ των φοιτητών20:38“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)20:24Bία ανηλίκων: Ανήλικη απείλησε με μαχαίρι 14χρονη, την ξυλοκόπησε και τη λήστεψε20:11ΑΑΔΕ - Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Σε λειτουργία στο myCar19:57Τροχαίο - Βούλα: Θανάσιμη παράσυρση πεζής19:44ΗΠΑ - Μπάιντεν για καταλήψεις πανεπιστημίων: Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος19:30Βλάβη στο πλοίο Power Jet: Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες19:17Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέας 19:03Βέροια: Τραγικό τέλος για τον 43χρονο που είχε εξαφανιστεί 18:50Καιρός - Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ18:36Τέμπη - Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν δέντρα που φυτεύτηκαν για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες) 18:23Χαλαζόπτωση στα Τρίκαλα Κορινθίας: “Άσπρισαν” οι δρόμοι και καταστράφηκαν καλλιέργειες (εικόνες)18:09Τροχαίο: Νεκρός νεαρός οδηγός μηχανής17:56ΗΠΑ - UCLA: Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών (εικόνες)17:42Νίσυρος: Στη φυλακή ο αρχαιοφύλακας17:29Ηράκλειο - Νονός: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και σε άλλα ανήλικα 17:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο