LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 21 Μαρτίου 2024 12:11 | Ανανέωση: 21 Μαρτίου 2024 12:40

Μηνιγγίτιδα: Διασωληνωμένη είναι η 42χρονη στην Πάτρα

Η κατάσταση της υγείας της γυναίκας που βρέθηκε θετική στη μηνιγγίτιδα.

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου

Ενώ η 42χρονη γυναίκα παραμένει διασωληνωμένη στην ΜΕΘ σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Ρίου, στις υγειονομικές Αρχές έχει χτυπήσει «καμπανάκι» συναγερμού για το νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας στη Δυτική Ελλάδα.

Πρόκειται για το τέταρτο κρούσμα στην Πελοπόννησο, αφού το προηγούμενο δίμηνο εντοπίστηκαν 3 φοιτητές ( δύο άνδρες και μια γυναίκα) που νόσησαν από την ασθένεια και μάλιστα χρειάστηκε να μεταφερθούν στην ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου.

Τώρα το κρούσμα στην περιοχή Χάβαρι του Δήμου Ήλιδας έχει κινητοποιήσει τις Αρχές.

Η 42χρονη, που κατάγεται από την Ινδία και ζει στην κοινότητα της Ήλιδας εδώ και πολλά χρόνια, ένιωσε έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα και έσπευσε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου το ιατρικό προσωπικό προχώρησε σε εξετάσεις που δεν έδειξαν σε πρώτη φάση τι είχε.

Χθες το πρωί της δόθηκε εξιτήριο, ωστόσο, επέστρεψε λίγη ώρα αργότερα με επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της, μιας και είχε υψηλό πυρετό και εμετούς.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου και από εκεί λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης διακομίσθηκε στην Πάτρα.

Η γυναίκα εργάζεται σε συσκευαστήριο της περιοχής και αμέσως όταν έγινε γνωστό πως υπήρξε κρούσμα του ιού Αστυνομία και υγεινομικό προσωπικό έσπευσαν στο σημείο, προκειμένου να ειδοποιηθούν και οι 27 εργαζόμενοι στην επιχείρηση, αλλά και οι οικογένειές τους και να σπεύσουν στην Αμαλιάδα για να προμηθευτούν αντιβίωση που θα τους παρέχει χημειοπροφύλαξη.

Σημειώνεται πως η οικογένεια της 42χρονης που ζει χρόνια στο Χάβαρι, με τα ανήλικα παιδιά της να πηγαίνουν μάλιστα στο δημοτικό της περιοχής, όπου ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που εργάζεται η γυναίκα, έσπευσε να πάρει τα παιδιά της 42χρονης από το σχολείο και να προχωρήσει σε περαιτέρω εξετάσεις τους για να καλυφθούν υγειονομικά, μιας και οι γονείς τους βρίσκονταν στο νοσοκομείο.

Καρβέλης: Δεν σχετίζονται τα περιστατικά

Οπως δήλωσε στο tempo24 ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης δεν σχετίζεται το κρούμστα μηνιγγίτιδας από την Ηλεία με τα υπόλοιπα των φοιτητών στην Πάτρα.

Η 42χρονη, όπως σημείωσε, έχει λοίμωξη του κεντρικού νευρικού συστήματος και παραμένει διασωληνωμένη σε σοβαρή κατάσταση.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιλμάζ: Χωρίς τις εγγυήσεις της Τουρκίας, η Κύπρος θα γινόταν Γάζα

Θεσσαλονίκη - Τροχαίο: Νεκρός 30χρονος οδηγός

Δωρεά οργάνων: Μητέρα πήρε “δώρο ζωής”

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕλβετία: Για 47 νεκρούς κάνει λόγο ο Ιταλός ΥΠΕΞ - Βίντεο από το μπαρ του Κραν ΜοντανάΣήμερα 18:12 | Ειδήσεις

Δέκα έξι Ιταλοί θεωρούνται αγνοούμενοι μετά τη φωτιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά, ενώ περίπου 12 συμπατριώτες τους έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Βαρυμπόμπη: Τροχαίο με δύο τραυματίες στον ΚηφισόΣήμερα 18:19 | Ειδήσεις

Η κυκλοφορία στο σημείο γίνεται με δυσχέρεια.

Δήμος Ζήρου: 16χρονος τραυματίστηκε από όπλο - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάστασηΣήμερα 18:02 | Ειδήσεις

Κάτω από άγνωστες συνθήκες το όπλο εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του.

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Γεώργιος ΓεννηματάςΣήμερα 14:17 | Ειδήσεις

Συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ασθενείς και εργαζόμενους και να ανταλλάξει ευχές για το νέο έτος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λάρισα: Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων - Άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις20:22Ελβετία: Συλλυπητήριο μήνυμα υποστήριξης απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή20:08Αταμάν: Από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός19:54Πυρκαγιά στο Κραν Μοντάνα - Παρμελέν: Μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της χώρας19:40Πάτρα: Τραυματίστηκε ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο19:26Κόπα Άφρικα - Γκαμπόν: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναστολή της εθνικής ομάδας19:12Ηράκλειο: Το νέο έτος ξεκίνησε με δύο περιστατικά μέθης ανηλίκων18:58Ελβετία: Για 47 νεκρούς κάνει λόγο ο Ιταλός ΥΠΕΞ - Βίντεο από το μπαρ του Κραν Μοντανά18:44Βαρυμπόμπη: Τροχαίο με δύο τραυματίες στον Κηφισό18:30Δήμος Ζήρου: 16χρονος τραυματίστηκε από όπλο - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση 18:16Η Ρωσία θα δώσει στις ΗΠΑ αποδείξεις του φερόμενου ουκρανικού πλήγματος στο σπίτι του Πούτιν18:02ΑΕΚ: Ο Μπαρνάμπας Βάργκα μετακομίζει στην Νέα Φιλαδέλφεια17:48Ουκρανία: Καταδικάζει ρωσική επίθεση με ντρόουν την Πρωτοχρονιά εναντίον ενεργειακών υποδομών17:3465χρονος κατέληξε στο νοσοκομείο - Εξετράπη η μηχανή που οδηγούσε στην Ε.Ο.17:20Συλληπητήρια ΥΠΕΞ για την τραγωδία στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας17:06Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Μπαρτζώκας και Βεζένκοφ μίλησαν για το αυριανό ντέρμπι αιωνίων16:52Ιράν: Κλιμακώνονται οι διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Ένας νεκρός κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων16:38Λαμία: Μεθυσμένος οδηγός έπεσε πάνω σε πέντε παρκαρισμένα αυτοκίνητα16:24World Aquatics: Κορυφαία πολίστρια του κόσμου για το 2025 η Φωτεινή Τριχά16:10Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο