LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 19 Μαρτίου 2024 10:40

Εισαγγελέας δικάζεται για κακουργήματα

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθεται πρώην εισαγγελέας κατηγορούμενη για κακουργηματικές πράξεις.

δικαστήριο - δικαστική αίθουσα - δικαιοσύνη

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων, ξεκινάει σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης πρώην εισαγγελέως Πρωτοδικών και προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας κατ΄ αληθή πραγματική συρροή και για υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων κατά συρροή.

Πρόκειται για την υπόθεση που αποκαλύφθηκε το 2019 και σχετίζεται με την αφαίρεση από την τότε δικαστική λειτουργό, χιλιάδων δικογραφιών από την υπηρεσία της, με αποτέλεσμα την παραγραφή χιλιάδων αδικημάτων, κακουργημάτων και πλημμελημάτων.

Η κατηγορούμενη με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, στις 14 Απριλίου 2022, απολύθηκε από το Σώμα χωρίς δικαίωμα εργασίας.

Περίπου 1.000 δικογραφίες έτοιμες, καθ΄ ομολογίαν της, για κάψιμο, είχαν βρεθεί στην αποθήκη φίλης της στο χωριό Γαρούνα Κέρκυρας, ενώ άλλες στο σπίτι όπου διέμενε η ίδια.

Μέχρι σήμερα, αγνοείται η τύχη 156 δικογραφιών.

Μαζί με την πρώην εισαγγελέα, συγκατηγορούμενη είναι και η τ. αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμματείας της ως άνω υπηρεσίας, για συνέργεια στην κακουργηματική πράξη.

Νομικοί κύκλοι θεωρούν πως η δίκη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού χαρακτηρίζεται κι από μία άλλη ιδιαιτερότητα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δεν έχουν κληθεί ποτέ για εξέταση από τον τότε Ειδικό Εφέτη Ανακριτή Κέρκυρας και επομένως δεν θα κληθούν στο δικαστήριο, οι παθόντες στις παραπάνω παραγεγραμμένες υποθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη - Καρυστιανού για Ευρωβουλή: Θέλουμε να μας επιτραπεί να τιμωρηθούν οι ένοχοι

Νεαρή προαγωγός εξέδιδε 7 ανήλικες σε ξενοδοχεία της Αθήνας

Αργεντινή: Μαζικές διαδηλώσεις με επεισόδια και τραυματίες (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται (εικόνες)Σήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην ανοιχτή εκδήλωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στον Πειραιά.

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιάΣήμερα 06:35 | Τοπικά Νέα

Η κτηνωδία σημειώθηκε έξω από το κοιμητήριο της Νέας Λαμψάκου στη Χαλκίδα.

Υπόθεση Καλλιάνου – Δικηγόροι γιατρού: Ποτέ δεν έλαβε “φακελάκι”, θα υποβάλει μήνυσηΣήμερα 11:12 | Ειδήσεις

Τι ανέφεραν οι νομικοί εκπρόσωποι του αγγειοχειρουργού για την υπόθεση του θανόντος πατέρα του βουλευτή, σε δημόσια απάντησή τους.

ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)Σήμερα 08:02 | Ειδήσεις

Περισσότεροι από 70 ανεμοστρόβιλοι καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παίδων “Αγία Σοφία”: Θαλασσαιμικά παιδιά διαμαρτύρονται μαζί με τους γονείς τους14:59Χερσόνησος: Θανατηφόρα σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο (εικόνες)14:45Θεσσαλονικη: Αυτοκίνητο κατέληξε μέσα στην είσοδο του Ιπποκράτειου (εικόνες)14:31Τσιτσιπάς: Αποκλεισμός στην πρεμιέρα του Madrid Open14:17Πάτρα – Μαθητές “βαποράκια”: Αφού δεν πούλησες ουσίες, θα μου δώσεις το χαρτζιλίκι σου14:03ΗΠΑ - εκλογές: Ο Μπάιντεν λέει “ναι” σε ντιμπέιτ με τον Τράμπ13:49Μητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται (εικόνες)13:35Επίσκεψη Ερντογάν στην Ουάσινγκτον: Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την αναβολή13:21Ιωάννινα: Ποινή φυλάκισης σε πρώην εισαγγελέα13:07Νίσυρος: Παραδόθηκε ο κατηγορούμενος για ασέλγεια σε ανηλίκους12:53“Peaky Blinders”: Πότε ξεκινάνε τα γυρίσματα της ταινίας12:39Θεσσαλονίκη: πυροβόλησαν και σκότωσαν σκύλο γιατί έμπαινε σε στάνη12:26Βελόπουλος: Ο Μητσοτάκης παγίδευσε τον Ιερώνυμο και τον εργαλειοποιεί12:12Εορταστικό ωράριο: Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν λιανική, σούπερ-μάρκετ και Βαρβάκειος11:59Ηράκλειο: Συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία11:45“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)11:32Κόρινθος: Έφτιαξαν τον δρόμο και ξέχασαν… την κολώνα στη μέση11:18Υπόθεση Καλλιάνου – Δικηγόροι γιατρού: Ποτέ δεν έλαβε “φακελάκι”, θα υποβάλει μήνυση11:05“Αρένα”: Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών σε Σύρο, Τήνο, Κέρκυρα10:51Κουτσούμπας – Ελπιδοφόρος: Συζήτησαν για το διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους (βίντεο)10:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο