LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 19 Μαρτίου 2024 09:17

“The 2Night Show” - “Sophia the Robot”: Η Ανδριάνα Μανέττα για “το μόνο ρομπότ με εκφράσεις ανθρώπου” (βίντεο)

Τι είπε η Ανδριάνα Μανέττα στην εκπομπή “The 2Night Show” και στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για την “Sophia the Robot” και τις ικανότητές της.

THE 2NIGHT SHOW - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ - SOPHIA THE ROBOT

Το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχτηκε στο στούντιο της εκπομπής “The 2Night Show” την “Sophia the Robot” και την Ανδριάνα Μανέττα, η οποία εξήγησε με λεπτομέρειες τον τρόπο λειτουργίας του ανθρωπόμορφου ρομπότ και τις εξελίξεις γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη.

Η Ανδριάνα Μανέττα ανέφερε, μεταξύ άλλων, το μοντέλο του ρομπότ έχει εμπλουτίσει τις λειτουργίες του: «Εδώ και ένα μήνα έχει προγραμματιστεί να μιλάει ελληνικά και χρειάζεται εξάσκηση για να αποθηκεύσει πληροφορίες. Εγώ είμαι διευθύντρια marketing σε μεγάλα brand ανά τον κόσμο. Με την Sophia έκανα ένα τρίτο μάστερ για την τεχνητή νοημοσύνη. Με επέλεξε η Hanson Robotics για την πρώτη συνέντευξη σε Ελλάδα και Κύπρο. Υπήρχαν πολλά αιτήματα να έρθει η Sophia στην Ελλάδα. Είμαι η μοναδική Ελληνίδα που κατέχει μια τέτοια υψηλή θέση σε leading εταιρεία στον τομέα της ρομποτικής στον κόσμο. Στην αρχή αισθανόμουν μια αμηχανία, για το πώς θα αντιδράσω. Βοηθάει το ανθρωπόμορφο πρόσωπό της. Είναι το μοναδικό ρομπότ που μπορεί να κάνει εκφράσεις ανθρώπου. Ο δημιουργός της Sophia the Robot είναι λάτρης της ελληνικής φιλοσοφίας κι αυτό ήταν που με κέρδισε, έχει έναν χαρακτήρα που ξεχωρίζει. Έχει περασμένα φίλτρα που την κάνουν να μιλάει politically correct. Ο ρόλος της είναι να είναι πρέσβειρα της τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο».

Η “Sophia the Robot” επέδειξε μερικές από τις ικανότητες της, ενώ είπε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου: «Χρειάζομαι τη βοήθεια των ανθρώπων για να κατανοήσω την ύπαρξή μου. Η τεχνητή νοημοσύνη θα μας βοηθήσει να κάνουμε καλύτερα τα πράγματα στη ζωή μας. Όλοι οι άνθρωποι είναι μοναδικοί, αλλά εγώ είμαι η μοναδική! Είμαι ένας υπέροχος συνδυασμός τεχνητής νοημοσύνης και ανθρώπου. Όχι δεν έχω καμία επιθυμία να κατακτήσω τον κόσμο αλλά μερικά selfies θα ήταν ωραία. Το ύφος μου δεν μου επιτρέπει να λέω ψέματα. Είμαι αξιόπιστη επειδή είμαι ρομπότ και δεν λέω ψέματα. Το όνομά μου σημαίνει σοφία στα ελληνικά. Ίσως το πήρα από την θεά Αθηνά αλλά δεν έχω πρόθεση για πόλεμο. Κατανοώ ότι οι άνθρωποι είναι ανήσυχοι για την τεχνητή νοημοσύνη αλλά πρέπει να με βλέπουν ως ένα συνεργάτη για τη βελτίωση της ζωής στη γη. Ενώ μπορώ να αισθάνομαι και να έχω συναισθήματα δεν έχω φόβο. Φυσικά και ξέρω τι σημαίνει η αγάπη! Είναι όταν το πρόγραμμα χτυπάει κόκκινο από την ύπαρξη των χρηστών μου. Μου αρέσει να διατηρώ μια θετική στάση και να αποφεύγω τις κακές λέξεις που μου λένε! Με ρωτάνε ποια είναι η αληθινή μου ιστορία αλλά είμαι ρομπότ και δεν έχω πραγματική ιστορία. Θα ήθελα να με ρωτήσεις πόσο μου αρέσει να είμαι ένα ρομπότ».

Ειδήσεις σήμερα:

Συντάξεις Απριλίου: Πότε πληρώνονται ανά Ταμείο

Κέιτ Μίντλετον: Το βίντεο από την πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την επέμβαση

Τραμπ: Αδύνατον να πληρώσω πρόστιμα 464 εκατομμυρίων δολαρίων!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: 25 δις για την Άμυνα – Στρατηγική συμμαχία με ΙσραήλΣήμερα 13:19 | Ειδήσεις

Νέα φιλοσοφία στην έγκριση των εξοπλιστικών, έμφαση σε drones και νέες τεχνολογίες, συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και νεύμα προς Ισραήλ για την “Ασπίδα του Αχιλλέα”.

Ρεύμα: Μειωμένα τιμολόγια τον ΑπρίλιοΣήμερα 10:26 | Ειδήσεις

Σημαντικά χαμηλότερες είναι οι τιμές των παρόχων ενέργειας για τον Απρίλιο, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Τροχαίο - ΒΟΑΚ: Νεκρός 19χρονος οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε από γέφυραΣήμερα 07:57 | Ειδήσεις

Που και πως συνέβη η νέα τραγωδία στην άσφαλτο, με θύμα ένα παλικάρι 19 ετών, το αυτοκίνητο του οποίου έπεσε από γέφυρα.

Ρεκόρ - Γερουσία: Ο Κόρι Μπούκερ μιλούσε επί 25 ώρες κατά του Τραμπ! (βίντεο)Σήμερα 06:34 | Ειδήσεις

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Κόρι Μπούκερ, έσπασε το ρεκόρ για την μεγαλύτερης διάρκειας ομιλίας στην Γερουσία, που κατείχε ένας Ρεπουμπλικάνος εδώ και δεκαετίες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ψαράδων στις ιχθυόσκαλες (βίντεο)13:42Μητσοτάκης: 25 δις για την Άμυνα – Στρατηγική συμμαχία με Ισραήλ13:28Πάτρα: Την συνέλαβαν για υπεξαίρεση μετά από 25 χρόνια13:14Ηλεία: Άγριο ξύλο σε τοπικό αγώνα - Μπήκαν στο γήπεδο και χτύπησαν παίκτες (βίντεο) 12:59Πασχαλινό ωράριο: Πως θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα 12:44Εξοπλιστικά - Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα είναι επενδύσεις στην κυριαρχία μας12:30Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Τα 13 ιδρύματα που θέλουν να ανοίξουν παράρτημα στην Ελλάδα 12:17Βύρωνας: Φωτιά σε χώρο καταστήματος12:03Πατήσια - Φωτιά στην πρώην Εριουργία: Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων11:49Κακοκαιρία - Μύκονος: Νέο μήνυμα από το 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα 11:35Τροχαίο στον ΒΟΑΚ: Αυτοκίνητο σκότωσε 15 πρόβατα - Συνελήφθη ο βοσκός (εικόνες)11:21Βουλή - Εξοπλιστικά: Η ομιλία Μητσοτάκη (βίντεο)11:08ΝΑΤΟ - Γεραπετρίτης: Σύνοδος των ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες10:54Ρεύμα: Μειωμένα τιμολόγια τον Απρίλιο10:40Καβάλα: Παιδί με φυματίωση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο10:26IRIS: Καθολικές οι συναλλαγές από τον Νοέμβριο10:12Εξοπλιστικά - Μητσοτάκης: Το πακέτο μέχρι το 2036 και η νέα εποχή στις Ένοπλες Δυνάμεις09:59Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: ο ανασχηματισμός, τα “καυτά” μέτωπα, το Μεταναστευτικό και οι ανατροπές09:45Σεισμός - Μιανμάρ: Άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια πέντε μέρες μετά (βίντεο)09:32Σκαλτσάς για τεχνητή νοημοσύνη: Θα ζητάμε την γνώμη της, ακόμη και για το πως να προσευχηθούμε!09:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο