LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 18 Μαρτίου 2024 22:01

Ουκρανία - Ε.Ε: Εγκριση επιπλέον 5 δισ. ευρώ για στρατιωτική στήριξη

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση αυτή.

Ουκρανία - πόλεμος - Χερσώνα - ουκρανικές δυνάμεις

Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενέκριναν σήμερα την παροχή επιπλέον 5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την Ειρήνη (European Peace Facility).

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση αυτή. «Η ΕΕ τηρεί τις δεσμεύσεις της. Το Ταμείο Βοήθειας της Ουκρανίας μετατρέπει τα λόγια μας σε πράξη. Με το ταμείο, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία να αμυνθεί από τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας με ό,τι χρειαστεί και για όσο διάστημα χρειαστεί», δήλωσε.

Ουκρανία - πόλεμος

Συγκεκριμένα το Συμβούλιο της ΕΕ αποφάσισε να αυξήσει το χρηματοοικονομικό ανώτατο όριο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ειρήνης (EPF) κατά 5 δισεκατομμύρια ευρώ για την Ουκρανία, ιδρύοντας ένα ειδικό Ταμείο Βοήθειας για την Ουκρανία (UAF) στο πλαίσιο του EPF.

Το νεοσύστατο Ταμείο Βοήθειας για την Ουκρανία θα επιτρέψει στην ΕΕ να υποστηρίξει περαιτέρω τις εξελισσόμενες ανάγκες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της παροχής θανατηφόρου και μη θανατηφόρου στρατιωτικού εξοπλισμού και εκπαίδευσης. Το Ταμείο αυτό συμπληρώνει τις διμερείς προσπάθειες των κρατών μελών της ΕΕ και εστιάζει σε αυξημένες κοινές προμήθειες από την ευρωπαϊκή και τη νορβηγική αμυντική βιομηχανία.

Μετά τη σημερινή απόφαση, το δημοσιονομικό ανώτατο όριο του EPF θα ξεπεράσει συνολικά τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2021-2027.

Πηγή: ΑΠΕ

Ειδήσεις σήμερα: 

Γάζα: Αιφνιδιαστική τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν - Νετανιάχου

Κλιματική Κρίση: Πού ξεπέρασε τους 62 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκρασία

Κέιτ Μίντλετον: Τα ερωτήματα για την πρώτη της δημόσια εμφάνιση

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Αρένα”: Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών σε Σύρο, Τήνο, Κέρκυρα10:51Κουτσούμπας – Ελπιδοφόρος: Συζήτησαν για το διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους (βίντεο)10:38Κασσελάκης: Το ΕΣΥ είναι υπό κατάρρευση10:24Υπουργείο Εσωτερικών: Άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία της Διεύθυνσης Εκλογών10:11Βόλος: Εσωτερική πρόσεχε του παππούδες και “ξάφρισε” τον εγγονό09:57Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση μηχανών – Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας οδηγός09:43ΝΒΑ – Μπακς: Νέα ήττα για τα “ελάφια”09:30Τροχαία: Έκτακτες ρυθμίσεις για την έξοδο του Πάσχα09:17Θοδωρής Αγγελόπουλος: Ο διεθνής σκηνοθέτης με τις σημαντικές διακρίσεις09:03Συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας: Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και οπλισμός 08:50Νέα Μάκρη: Βγήκε για λίγο από το σπίτι και την “έγδυσαν”08:36Κακλαμανάκης: Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών (εικόνες)08:23ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)08:09Παράνομα τραπεζοκαθίσματα – Δήμος Αθηναίων: Αισθητή αύξηση των εντολών απομάκρυνσης φέτος07:56Εορτολόγιο - Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:42Επίδομα γέννας: Πότε καταβάλλονται τα αναδρομικά για τα “παιδιά του 2023”07:29Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιά07:15“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο