LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 18 Μαρτίου 2024 10:58

Καθαρά Δευτέρα: Συμβουλές του ΔΕΔΔΗΕ για το πέταγμα του χαρταετού

Οι συμβουλές του ΔΕΔΔΗΕ για τους πολίτες που θα τιμήσουν το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας. Τι πρέπει να κάνουνε εαν ο χαρταετός μπλεχτεί στα καλώδια. 

Χαρταετός - κίνδυνοι - καλώδια

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι αποφασίσουν να τιμήσουν το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας, και πετάξουν τον χαρταετό τους, καθώς ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) προειδοποιεί για σοβαρό κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.

Η εταιρεία συμβουλεύει τους πολίτες να μην επιχειρήσουν να πετάξουν τον χαρταετό τους κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια, καθώς πέραν του σοβαρού κινδύνου ηλεκτροπληξίας, ενδέχεται να προκληθεί διακοπή ρεύματος στη γύρω περιοχή.

Αναλυτικά οι συμβουλές του ΔΕΔΔΗΕ:

Συγκεκριμένα, ενόψει της Καθαράς Δευτέρας, ο ΔΕΔΔΗΕ συμβουλεύει:

Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα καλώδια, τότε για την ασφάλειά σας:

  • μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα
  • μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ:

  • μέσω των τηλεφωνικών γραμμών 800 400 4000 και 11500 (Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης & Βλαβών)
  • μέσω της εφαρμογής κινητού MyDEDDIEApp
  • μέσω της online δήλωσης βλάβης στην ιστοσελίδα www.deddie.gr
  • επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής

Τέλος, ο ΔΕΔΔΗΕ σημειώνει πως θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις υπηρεσίες του, για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών θα πλαισιώσει τη γιορτή με αποκριάτικες μελωδίες.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τροχαίο δυστύχημα: 25χρονη ξεψύχησε στην άσφαλτο τα ξημερώματα

Κέιτ Μίντλετον: Νέα δημόσια εμφάνιση

Κρήτη: Νεκρός 33χρονος από κροτίδα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άνω Καστρίτσι Πάτρας: Αναβιώνει το έθιμο της “Λέησης” (εικόνες)18:44Επιστροφή των εκδρομέων με αυξημένη κίνηση στα διόδια18:43Αλβανία - Έντι Ράμα: Οι αναρτήσεις του για την επίσκεψη στην Ελλάδα18:30Τροχαίο στην Τουρκία: Πολύνεκρη σύγκρουση λεωφορείου με μπετονιέρα (εικόνες)18:16Άγιος Γεώργιος στην Ασή Γωνιά: Ευλόγησαν και φέτος τα κοπάδια (εικόνες)18:03Τουρκία - Μονή της Χώρας: Ο Ερντογάν εγκαινίασε την λειτουργία της ως τζαμί (εικόνες)17:49Άφησε την τελευταία του πνοή στο τιμόνι17:36Μακρόν - Σι Τζινπινγκ: Η σημασία της επίσκεψης του προέδρου της Κίνας για την Ευρώπη 17:22Παξοί - Κασσελάκης: Να χτίσουμε ομάδα ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο17:09Λουτράκι: Φωτιά σε δασική έκταση (εικόνες)16:55Προσύμνη Αργολίδας: Φωτιά σε δασική έκταση16:41Κουφονήσι - Άγιος Γεώργιος: “Χαμός” στον εορτασμό του πολιούχου (βίντεο)16:28Ράφα: Ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί στη συνοικία της Γάζας16:14Πολωνία: Περπάτησε 100 χιλιόμετρα για ένα γκολ16:01Επίσκεψη Κεφαλογιάννη σε Μπελέρη: Μάχεται με όπλα του την αλήθεια και την αγνή πατριωτική του αγάπη15:47Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν θα κλείσει τη διαδικασία για το κράτος δικαίου στην Πολωνία15:34ΗΠΑ: Ένοπλος μπήκε σε εκκλησία για να σκοτώσει, αλλά... (βίντεο)15:20Καιρός - Τρίτη του Πάσχα: νεφώσεις, τοπικές μπόρες και μεταβλητοί άνεμοι15:06Θεσσαλονίκη: Μποτιλιάρισμα στα Μάλγαρα (εικόνες)14:53Euroleague - Final 4: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός παίζουν “τελικούς” για την πρόκριση14:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο