LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 14 Μαρτίου 2024 12:29

Τουρκικό ΥΠΑΜ - Μιλλιέτ: Αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στη συνάντηση για ΜΟΕ με Ελλάδα (βίντεο)

Τι δήλωσσαν πηγές του τουρκικού ΥΠΑΜ. για την οικοδόμηση σχέσεων με την Ελλάδα. Οι δηλώσεις για τα F-35 και τα Eurofighter. 

AP - Ελλάδα - Τουρκία - Πολεμικό Ναυτικό

Αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στις συναντήσεις με την Ελλάδα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, δηλώνουν πηγές του τουρκικού ΥΠΑΜ αναφέροντας ότι δίνουν έμφαση στη θετική ατζέντα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Μιλλιέτ πηγές του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας σε ερώτηση σχετικά με το αν είναι βέβαιο το χρονοδιάγραμμα της συνάντησης για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που θα πραγματοποιηθεί με την Ελλάδα, δήλωσαν τα εξής:

«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο κατά την οποία εστιάζουμε αμοιβαία σε μια θετική ατζέντα με την Ελλάδα. Σε αυτή την περίοδο που δίνουμε έμφαση στη σημασία της διατήρησης του θετικού διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών, πιστεύουμε ότι η εγκαθίδρυση μιας ειλικρινούς και εποικοδομητικής σχέσης με προσέγγιση επικεντρωμένη στη λύση θα ωφελήσει και τις δύο χώρες. Από την άποψη αυτή, αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στις συναντήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Πιστεύουμε ότι οι συναντήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης αποτελούν σημαντική ευκαιρία για τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών και, συνεπώς, η επόμενη συνάντηση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα προς τα τέλη Απριλίου. Ως Τουρκία, κάνουμε τα βήματά μας σε αυτό το πλαίσιο και επαναλαμβάνουμε σε κάθε ευκαιρία πως διατηρούμε την αποφασιστικότητά μας ώστε να μην θέσουμε σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα».

Θα επικεντρωθούμε στα ΚΑΑΝ

Πηγές του υπουργείου, σε ερωτήσεις σχετικά με το εάν η Τουρκία θα επιστρέψει στα F-35 , ανέφεραν τα εξής:

 «Επί του παρόντος, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση και των δύο χωρών σχετικά με το F-35. Όπως είπε ο Υπουργός μας. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάρουμε πίσω τα χρήματα που πληρώσαμε για το F-35. Οι διαπραγματεύσεις για το θέμα αυτό συνεχίζονται. «Πρέπει να επικεντρωθούμε στο KAAN σε αυτό το στάδιο». 

F35 a

Τελευταία κατάσταση στο Eurofighter

Πηγές του υπουργείου, απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με την τελευταία κατάσταση στο αεροσκάφος Eurofighter που ζητήθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφεραν: «Οι προσπάθειές μας να προμηθευτούμε Eurofighters συνεχίζονται. Βρετανοί αξιωματούχοι και Γερμανοί αξιωματούχοι συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για αυτό το θέμα. Η προσδοκία μας είναι ότι οι σύμμαχοί μας θα λάβουν αποφάσεις σύμφωνα με το πνεύμα της συμμαχίας και την κοινή προοπτική ασφάλειας. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα».

Ειδήσεις σήμερα:

Κίνα: Φονική έκρηξη σε εστιατόριο (βίντεο)

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο 15χρονη που της επιτέθηκαν τρεις 16χρονες

Εμπρησμοί - Ζωγράφου: Βίντεο ντοκουμέντο από την ώρα που φλέγονταν τα οχήματα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κατολισθήσεις Θηρασιάς - Λέκκας στον ΑΝΤ1: Θα ληφθούν μέτρα ασφάλειας07:58Εορτολόγιο – Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:44Λέσβος: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων, πεζή “σφηνώθηκε” σε κάδο07:31Κίνα: Νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ανεμοστρόβιλο (εικόνες)07:17Γάζα: Ο Μπλίνκεν επιστρέφει στη Μέση Ανατολή07:03Εξάρχεια: Επεισόδια με τραυματία έναν αστυνομικό06:50Εορταστικό ωράριο: Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν λιανική, σούπερ-μάρκετ και Βαρβάκειος06:36Μαρούσι: Νεκρός από πυροβολισμούς έξω από μπαρ06:23Κυριακή των Βαΐων – καιρός: Τοπικές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας06:09“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)23:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Έξι προφυλακίσεις κατηγορουμένων23:50Θηρασία: Βίντεο από κατολίσθηση στο λιμάνι 23:37Βόλεϊ γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά23:23Καρδίτσα - ΑΕΚ: Νίκη..γοήτρου για τους γηπεδούχους23:11ΠΑΟΚ: Κέρδισε το Μαρούσι κι “έκλεισε” μια θέση στα play off22:59Λαύριο: Συντριβή του υποβιβασμένου Απόλλωνα Πατρών22:47Ο Βόλος έκανε το...καθήκον του απέναντι στον Πανσερραϊκό22:33Ο ΠΑΣ …πήρε μαζί του την Κηφισιά στη Super League 222:21Ο Παναιτωλικός νίκησε τον Ατρόμητο και... γιόρτασε την παραμονή του22:10Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ: Ισόπαλοι και...άνετοι στην παραμονή τους21:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο