LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 14 Μαρτίου 2024 08:41

“The 2Night Show” - Παναγιωτίδης: Ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Παπανδρέου και ο Τσώρτσιλ (βίντεο)

Τι είπε ο ιστορικός για διάφορες στιγμές της ιστορίας, στην εκπομπή "The 2Night Show" και στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

The 2night Show - Σταύρος Παναγιωτίδης

Καλεσμένος στην εκπομπή "The 2Night Show" βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης για δευτερη φορά ο Σταύρος Παναγιωτίδης. 

Ο ιστορικός, σχολίασε μεταξύ άλλων, δημοφιλείς εκφράσεις πυο έχουν γρφτεί στην ιστορία ενώ μίλησε και για τον Μέγα Αλέξανδρο στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Ο ιστορικός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην περιβόητη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου, «Τσοβόλα δώστα όλα», όσο και στο γαρύφαλλο του Νίκου Μπελογιάννη αλλά και την φράση του Τσώρτσιλ.

"Από ότι έχει πει ο ίδιος ο Δημήτρης Τσοβόλας δεν ήταν μια προτροπή “δώσε τα λεφτά στον κόσμο να κερδίσουμε τις εκλογές”. Ήταν μια συγκέντρωση, ο κόσμος εκεί που μιλούσε ο Παπανδρέου άρχισε να φωνάζει “Τσοβόλας”. Ο Παπανδρέου που είχε συνήθεια να πιάνει κουβέντα με την πλατεία, έκανε ένα λογοπαίγνιο. Μια χαριτωμενιά! Απλά έχει μείνει μέχρι και σήμερα ότι αφορούσε την οικονομική πολιτική. Αλλά δεν ισχύει".

The 2night Show - Σταύρος Παναγιωτίδης

"Το “Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες” δεν το είπε ο Τσώρτσιλ. Τη μέρα που μπαίνουν οι Ναζί στην Αθήνα, η εφημερίδα Ακρόπολις το βγάζει στο πρωτοσέλιδό της και ότι ειπώθηκε στην Αγγλία. Δεν ξέρουμε ποιος το είπε. Ξέρουμε ότι δεν το είπε ο Τσώρτσιλ και δεν υπάρχει καμία καταγραφή. Αυτή η σύγχυση υπάρχει και για άλλον λόγο, πέραν ότι κολακευόμαστε γιατί είναι σαν να δίνουμε το στίγμα. Όταν αργότερα, το 2007, είχε βγάλει μια ανακοίνωση το Υπουργείο Παιδείας ότι δεν το είπε ο Τσώρτσιλ και το 2010 το Υπουργείο Εξωτερικών έβγαλε ένα βίντεο ότι το είπε αυτός. Αλλά αν δει κάποιος, θα καταλάβει ότι δεν το είπε αυτός, δεν ήταν η φωνή του".

"Ο Νίκος Μπελογιάννης έχει αναγνωρίσει και η ελληνική πολιτεία αδίκως καταδικάστηκε και εκτελέστηκε ως προδότης. Μετά τον Εμφύλιο ήταν στην Ελλάδα, είχε έρθει να βοηθήσει τον παράνομων οργανώσεων του ΚΚΕ, συνελήφθη. Παράλληλα με την περίοδο που ήταν στη φυλακή και ετοιμαζόταν να δικαστεί βρέθηκε ένα δίκτυο ασυρμάτων που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του ΚΚΕ. Υποστηρίχθηκε ότι κάνει κατασκοπεία και με άλλους συντρόφους του εκτελέστηκε Κυριακή χαράματα. Σε μέρα και ώρα που δεν έκαναν οι Ναζί στην Κατοχή. Στη διάρκεια της δίκης, δόθηκε στον Μπελογιάννη ένα γαρύφαλλο και έχει μείνει ότι ήταν κόκκινο. Στην πραγματικότητα είχε ένα αχνό χρώμα. Ήταν ή λευκό ή ροζ".

Ο ιστορικός απάντησε και στο αν επηρεάζεται το γόητρο του Μεγάλου Αλεξάνδρου από την αμφιφυλόφιλη εικόνα που παρουσιάζεται στις ξένες σειρές.

"Νομίζω στη πραγματικότητα όλη αυτή η κουβέντα δε γίνεται για το παρελθόν γίνεται για το παρών. Δηλαδή αν μας έλεγαν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν αριστερόχειρας δε θα γινόταν αυτό το νταβαντούρι...Αυτή η κουβέντα γίνεται σήμερα γιατί κάποιοι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι κακό πράγμα η ομοφυλοφιλία ή η αμφιφυλοφιλία και από την άλλη επειδή έχουμε μια λάθος εικόνα για την αρχαιότητα" δήλωσε ο ιστορικός.

Ειδήσεις σήμερα:

Ζωγράφου: εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητα

Εορτολόγιο - 14 Μαρτίου: Ποιος γιορτάζει σήμερα

Μη Κρατικά ΑΕΙ - Συλλαλητήριο: κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕπίσκεψη Μητσοτάκη στο ΚΑΤ: Βήμα-βήμα οι υποδομές του ΕΣΥ βελτιώνονται (εικόνες)Σήμερα 15:59 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Κλινική Χεριού-Μικροχειρουργικής Άνω Άκρου που ανακαινίστηκε πρόσφατα και το τμήμα επειγόντων περιστατικών, που βρίσκεται υπό ανακαίνιση

Γυναικοκτονία - Μενίδι: Καρέ καρέ από την στιγμή της δολοφονίας της 40χρονης (βίντεο)Σήμερα 13:54 | Ειδήσεις

Νέα βίντεο από την στιγμή της δολοφονίας έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Αρκαδία: Ληστές μπήκαν στο σπίτι, τους έδεσαν και τους ξυλοκόπησανΣήμερα 18:34 | Τοπικά Νέα

Τρομακτικές στιγμές για 3 άτομα όταν ληστές μπήκαν στο σπίτι τους και τους λήστεψαν και μάλιστα τους ξυλοκόπησαν και τους έδεσαν.

Ισραηλινός και Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο (βίντεο)Σήμερα 15:04 | Ειδήσεις

Μια συγκινητική σκηνή εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια του Ποντίφικα όταν ένας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αρκαδία: Ληστές μπήκαν στο σπίτι, τους έδεσαν και τους ξυλοκόπησαν 18:44Κασσελάκης: Ο πατριωτισμός της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι δικαιολογημένος (εικόνες)18:29Πινγκ πονγκ: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Γκιώνης18:15Σλοβακία - Φίτσο: Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού18:01Τυνησία: Αγνοούνται 23 μετανάστες που επέβαιναν σε σκάφος με κατεύθυνση την Ιταλία17:47Θεσσαλονίκη: 3 αρχαιοκάπηλοι έκρυβαν εικόνες, ιερά σκεύη και αρχαία νομίσματα (εικόνες)17:33Της απαγόρευσαν την άμβλωση μετά από βιασμό - Προσέφυγε στα Ηνωμένα Έθνη17:19Καιρός - Κυριακή: Σκόνη, τοπικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας 17:04Χαμάς: Νεκρός ο διοικητής της από ισραηλινό πλήγμα16:50“Ψυχοκόρες”: Τα νέα επεισόδια είναι συγκλονιστικά (βίντεο)16:35Επίσκεψη Μητσοτάκη στο ΚΑΤ: Βήμα-βήμα οι υποδομές του ΕΣΥ βελτιώνονται (εικόνες)16:20Κασσελάκης για την “επόμενη μέρα”: Έχω έρθει για να μείνω16:05Red Arrows 2024 στον Φλοίσβο: Εντυπωσιακοί ελιγμοί από το ακροβατικό σμήνος της RAF (εικόνες)15:51Συντάξεις Ιουνίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής15:37Ισραηλινός και Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο (βίντεο)15:24Ανδρουλάκης: Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία κι ευάλωτοι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής15:10Mητσοτάκης: Κλειστός ο ευρωπαϊκός δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας, αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών14:56Σλοβακία - Φίτσο: Παρουσιάζεται στο δικαστήριο ο ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του14:42Πέλλα - Τηλεφωνική απάτη: Πώς της πήραν κοσμήματα και χιλιάδες ευρώ14:29Γυναικοκτονία - Μενίδι: Καρέ καρέ από την στιγμή της δολοφονίας της 40χρονης (βίντεο)14:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο