LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 13 Μαρτίου 2024 17:17

Νιγηρία: Ένοπλοι κρατούν ομήρους εκατοντάδες μαθητές και εργαζόμενους

Τα λύτρα που απαιτούν για να τους απελευθερώσουν και απειλούν με μαζική εκτέλεση.

Νιγηρία - σχολείο

Οι ένοπλοι που άρπαξαν 286 μαθητές και εργαζόμενους από ένα σχολείο στη βόρεια Νιγηρία την περασμένη εβδομάδα ζήτησαν συνολικά 1 δισεκατομμύριο νάιρα (620.432 δολάρια) για την απελευθέρωσή τους, ανέφερε ένας εκπρόσωπος των οικογενειών των ομήρων και ένας τοπικός δημοτικός σύμβουλος, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Οι μικροί μαθητές, κάποια παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας καθώς και μέλη του προσωπικού του σχολείου απήχθησαν στις 7 Μαρτίου από την πόλη Κουρίγκα, στην Πολιτεία Καντούνα. Αυτή είναι η πρώτη μαζική απαγωγή στη χώρα από το 2021.

Ο Τζουμπρίλ Αμίνου, ο ηγέτης της τοπικής κοινότητας που εκπροσωπεί τις οικογένειες των ομήρων είπε ότι έλαβε ένα τηλεφώνημα από τους απαγωγείς χθες, Τρίτη. «Απαίτησαν συνολικά 1 δισεκατομμύριο (νάιρα) για όλους τους μαθητές, τους σπουδαστές και τους εργαζόμενους», είπε ο Αμίνου. «Μας έδωσαν διορία να πληρώσουμε τα λύτρα μέσα σε 20 ημέρες, αρχής γενομένης από την ημέρα της απαγωγής. Είπαν ότι θα σκοτώσουν όλους τους μαθητές και το προσωπικό αν δεν καταβληθούν τα λύτρα», πρόσθεσε.

Ο Ιντρίς Ιμπραχίμ, ένας εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της Κουρίγκα, επιβεβαίωσε το ποσό. «Ναι, οι απαγωγείς επικοινώνησαν με την κοινότητα μέσω του Τζουμπρίλ Αμίνου και έθεσαν αυτήν την απαίτηση. Τηλεφώνησαν με απόκρυψη αλλά οι αρχές προσπαθούν να βρουν τον τηλεφωνικό αριθμό», είπε ο Ιμπραχίμ διαβεβαιώνοντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα για να απελευθερώσουν τους ομήρους.

Τα λύτρα που ζητούν οι απαγωγείς αντιστοιχούν σε περισσότερα από 2.000 δολάρια ανά όμηρο. Το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο από το ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Νιγηρία, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο - Αριδαία: Νεκροί δύο 20χρονοι από εκτροπή αυτοκινήτου

Κύπρος - Μονή: Ηγούμενος και μοναχός φτιάχνουν “θεϊκό μύρο” για τα “θαύματα” (βίντεο)

Κρήτη - καρκινοπαθής: “Το φάρμακο ήρθε… το βράδυ της κηδείας του” (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠέλλα – bullying: Αμετανόητοι οι “νταήδες” που τρομοκρατούν συμμαθητές τουςΣήμερα 07:48 | Ειδήσεις

«Όλα γίνονται με την ανοχή του σχολείου», καταγγέλλει μητέρα μαθήτριας. Δέχομαι απειλητικά και υβριστικά μηνύματα, δήλωσε ο δικηγόρος των θυμάτων.

ΑΑΔΕ: Πόσοι πιάστηκαν στη “δαγκάνα” των τεκμηρίωνΣήμερα 08:19 | Ειδήσεις

Περισσότεροι από τους μισούς ελεύθερους επαγγελματίες δήλωσαν εισοδήματα έως 10.000 ευρώ ετησίως.

Πειραιάς: Κινηματογραφικό ριφιφί σε εταιρεία εμπορίας χρυσού (βίντεο)Σήμερα 08:46 | Ειδήσεις

Οι άγνωστοι δράστες εκμεταλλευθήκαν το γεγονός ότι το κατάστημα ήταν κλειστό λόγω της αργίας του Πάσχα. Πως παραβίασαν την εταιρεία. 

Γάζα: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί - Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του τεχνητού λιμανιού των ΗΠΑΣήμερα 07:15 | Ειδήσεις

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του Ισραηλινού στρατού. Τι αναφέρουν Ισραηλινά ΜΜΕ για την διαχείριση της συνοριακής διέλευσης στην Γάζα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κλιματική κρίση: Ρεκόρ ζέστης τον Απρίλιο09:19Παναθηναϊκός: Ο Κέντρικ Ναν ανανέωσε με το “τριφύλλι”09:06Πειραιάς: Κινηματογραφικό ριφιφί σε εταιρεία εμπορίας χρυσού (βίντεο)08:52ΑΑΔΕ: Πόσοι πιάστηκαν στη “δαγκάνα” των τεκμηρίων08:38Λαμία: Αυτοκίνητο παρέσυρε 7χρονο κοριτσάκι08:25“Πέφτει η νύχτα με ΡΥΘΜΟ”: Η Πέγκυ Ζήνα συναντά τη Μελίνα Ασλανίδου08:11Πέλλα – bullying: Αμετανόητοι οι “νταήδες” που τρομοκρατούν συμμαθητές τους07:58Γκιστάβ Φλομπέρ: Ο συγγραφέας της “Μαντάμ Μποβαρύ”07:44Γάζα: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί - Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του τεχνητού λιμανιού των ΗΠΑ07:31Missing Alert για την εξαφάνιση 28χρονης07:17Εορτολόγιο – 8 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:03Champions League: Η Ντόρτμουντ έριξε στο καναβάτσο την Παρί Σεν Ζερμέν06:50Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 152 σημεία06:36Eurovision 2024: Η Κύπρος πέρασε στον τελικό06:23Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Τετάρτη06:09Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ απαντά μετά από 60 χρόνια σε δήλωση αγάπης θαυμάστριας του23:59Μέση Ανατολή: Όλες οι πλευρές επιστρέφουν στη διαπραγμάτευση, μεταδίδει αιγυπτιακό πρακτορείο23:44Euroleague - Final 4: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι και πάει Βερολίνο (εικόνες)23:29Χαλκιδική: Δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό σε παραλία23:14Έξοδος του Πάσχα: Υποχώρησε το μποτιλιάρισμα στις Εθνικές οδούς22:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο