LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 12 Μαρτίου 2024 14:57

Το ΑΠΘ στη Σουηδία: Φοιτητές εκτοξεύουν πείραμα με πύραλο

Μια ακόμα πτυχιακή εργασία - πείραμα που αναγνωρίζεται ως υψηλό επίτευγμα από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

ΑΠΘ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΠΥΡΑΥΛΟΣ

Άλλη μια περίπτωση Ελλήνων φοιτητών οι οποίοι εκτός συνόρων όχι μόνο διαπρέπουν, αλλά και αναγνωρίζονται για τα επιτεύγματά τους, εντοπίζεται τις τελευταίες μέρες στη Σουηδία. Ο λόγος για την ομάδα φοιτητών του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με το όνομα «Beam 3rd gen», της οποίας η ομαδική πτυχιακή εργασία στο Εργαστήριο Χημικής και Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας του Τμήματος, στην ουσία αποτελεί ένα χημικό πείραμα ονόματι Dropstar το οποίο πρόκειται να εκτοξευτεί με τον διεθνούς επιστημονικής φήμης και αναγνώρισης πύραυλο, REXUS 32.

ΑΠΘ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΠΥΡΑΥΛΟΣ

Το Σαββατοκύριακο το Dropostar παραδόθηκε στους διοργανωτές των πτήσεων του REXUS και πέρασε με επιτυχία όλους τους ελέγχους και τις προσομοιώσεις πτήσης που έλαβαν χώρα. Την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε το Flight Readiness Review για τον πύραυλο REXUS 32, στο τέλος του οποίου υπογράφηκε σχετική δήλωση με την οποία πιστοποιήθηκε ότι το πείραμα είναι έτοιμο για πτήση. Η πτήση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12.03 και ώρα Ελλάδος 07.00 και μπορεί να παρακολουθηθεί στη διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=uwr1JmeEvQs&t=1972s&ab_channel=SwedishSpaceCorporation

Οι φοιτητές σε ενημέρωσή τους προς το Εργαστήριο και τον επικεφαλής του, καθηγητή κ. Θοδωρή Καραπάντσιο, ευχαριστούν για την βοήθεια και την υποστήριξη την οποία όπως είπαν, έχουν λάβει καθ’ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος από το Εργαστήριο, και χαρακτηρίζουν «τιμή τη συνεργασία με το Εργαστήριο αυτό, ώστε να κάνουμε πραγματικότητα το πρώτο ελληνικό φοιτητικό πείραμα που θα εκτελεστεί στον πύραυλο REXUS».

Από την πλευρά του ο κ. Καραπάντσιος ανέφερε συγκινημένος: «Τέτοιες στιγμές είμαι περήφανος που είμαι πανεπιστημιακός δάσκαλος».

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Συντριβή αεροσκάφους κοντά στην Μόσχα (βίντεο ντοκουμέντο)

Παλαιοχριστιανοί - Πατέρας 15χρονου: Εξαφανίστηκε το παιδί μου και με έβαλαν να προσέχω άλλο παιδί της δομής! 

Τροχαίο: Ξαδέλφια σκοτώθηκαν στο ίδιο σημείο με 7 χρόνια διαφορά!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καταδίωξη και σύλληψη διακινητή στο κέντρο της Αθήνας21:08Κασσελάκης: Απόλυτα ικανοποιημένος από την περιοδεία στο Αιγαίο20:54BCL: Το Περιστέρι έπεσε…μαχόμενο στον μικρό τελικό20:41Πασχαλινό τραπέζι: Πόσο θα στοιχίσει το κατσικάκι20:28Αρθρογράφος Χουριέτ: Κοίτα το Κας και κοίτα και το Καστελλόριζο!20:14Μελάνωμα: Ελπίδες από αντικαρκινικό εμβόλιο (βίντεο)20:01Μαγνησία: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη19:47Τροχαίο: Νεκρός μοτοσικλετιστής σε σύγκρουση με φορτηγό (εικόνες)19:34Ολυμπιακός: Κέρδισε άνετα την Λαμία με το μυαλό... στην Άστον Βίλα19:20Μαρούσι: Βίντεο ντοκουμέντο από την μοιραία συμπλοκή 19:07Σημεία για rapid test τη Δευτέρα σε 174 σημεία18:53Ρωσία: Κατέλαβε χωριό στο Ντονέτσκ18:40Σάμος: Φονικό ναυάγιο με μετανάστες18:26Ανδρουλάκης: Να μας πει ξεκάθαρα ο κ.Μητσοτάκης τι συμβαίνει με το υπουργείο Εσωτερικών18:13Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε κατηγορούμενος με ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση17:59Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Κυριακής17:46Eurovision: Η Μαρίνα Σάττι αναχώρησε για Σουηδία με την ελληνική αποστολή17:32New York Times για Σπαρτιάτες: Aκροδεξιό κόμμα που του απαγορεύτηκε η συμμετοχή στις Ευρωεκλογές17:19Εργαζόμενοι του “Αττικόν”: Όταν εμείς φωνάζαμε για ΜΕΘ, ο Καλλιάνος έλεγε “δεν υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ”17:05Χανιά: Συλλήψεις για όπλα και βεγγαλικά (εικόνες)16:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο