LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 12 Μαρτίου 2024 08:13 | Ανανέωση: 12 Μαρτίου 2024 09:32

Τέμπη - Βορίδης: Ο σταθμάρχης και οι μηχανοδηγοί φταίνε για την τραγωδία, όχι ο Καραμανλής

Τι είπε ο Υπ. Επικρατείας στον ΑΝΤ1 για τους υπαίτιους της τραγωδίας, την παράταση στην σύμβαση 717 για την τηλεδιοίκηση, την συγκέντρωση υπογραφών και την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Σιδηροδρομικό δυστύχημα - Τέμπη - τραγωδία

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 μίλησε την Τρίτη ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, αναφορικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, τα διαφορετικά πορίσματα των κομμάτων που συμμετείχαν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και το κατά πόσον νομιμοποιείται να ασκήσει έλεγχο το Κοινοβούλιο και για ποινικές ευθύνες.

«Η εξεταστική επιτροπή αποτελείται από βουλευτές που ανήκουν σε κόμματα. Όλοι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν το πόρισμα των κομμάτων  της Επιτροπής και να κρίνουν. Η Βουλή έχει την γενική αρμοδιότητα για τα υπουργικά αδικήματα, όταν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής. Δεν γίνεται να παραπέμπεται στην Δικαιοσύνη ο καθένας για τον οποίο μαζεύονται αρκετές υπογραφές», είπε ο υπουργός Επικρατείας, απαντώντας εμμέσως και σε όσα είπε στον ΑΝΤ1 την Δευτέρα η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα θύματος και εκπρόσωπος των οικογενειών των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

«Ο κανονισμός λειτουργίας του σιδηροδρόμου ήταν εκεί και κανείς δεν είχε πει ότι ο κανονισμός ήταν ένα κείμενο που είχε προβλήματα. Στο 87% του ευρωπαϊκού σιδηροδρόμου δεν υπάρχουν τα συστήματα τηλεδιοίκησης που συζητάμε, θα πρέπει να σταματήσουν να κυκλοφορούν τα τρένα;», είπε ο Μάκης Βορίδης και συμπλήρωσε ότι «Δεν οδηγηθήκαμε στην τραγωδία εξαιτίας της μη εγκατάστασης των συστημάτων όπως της τηλεδιοίκησης, αλλά λόγω μη τήρησης του Κανονισμού. Τα τρένα κυκλοφορούσαν και προ της εγκατάστασης της τηλεδιοίκησης. Θα έπρεπε να μην κυκλοφορούν τα τρένα; Δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση, αλλά ετηρείτο ο κανονισμός ασφαλείας και τα τρένα λειτουργούσαν. Ήρθε η τηλεδιοίκηση, αλλά ο σταθμάρχης και οι μηχανοδηγοί διέπραξαν σειρά απαράδεκτων σφαλμάτων, η τραγωδία έγινε γιατί συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν έκαναν την δουλειά τους».

Σε ότι αφορά τις αναφορές από κόμματα για ευθύνες του Κώστα Καραμανλή, σχετικά με την σύμβαση 717 της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο Υπουργός Επικρατείας είπε πως «Υπήρξαν 7 διαδοχικές παρατάσεις στην σύμβαση 717. Αυτή που “επιβαρύνει” τον κ. Καραμανλή είναι η παράταση που οδήγησε στην εγκατάσταση του συστήματος, δόθηκε αυτή η παράταση για την επιτάχυνση και ολοκλήρωση του έργου, αλλιώς θα έπρεπε να διαλυθεί η σύμβαση και να αρχίσουμε πάλι από την αρχή. Δεν έπρεπε να δοθεί δηλαδή αυτή η παράταση;».

Νωρίτερα, στην ίδια εκπομπή, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μίλησε για την τακτική και τις πράξεις της το απόγευμα της Δευτέρας, που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση βουλευτών από όλα τα άλλα κόμματα της Βουλής, την διακοπή της συνεδρίασης και την μεταφορά της στην αίθουσα της Ολομέλειας, λέγοντας ότι «Η συμμετοχή μου στην Επιτροπή είχε σκοπό να αποτρέψει την συγκάλυψη. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένοχη, με τους βουλευτές της να έχουν και πολιτικές και ποινικές ευθύνες, καθώς συγκαλύπτουν την τραγωδία των Τεμπών».

Ειδήσεις σήμερα:

Απογευματινά χειρουργεία: Πρεμιέρα σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)Σήμερα 22:27 | Ειδήσεις

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή ώστε να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές, καθώς πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψειΣήμερα 23:12 | Ειδήσεις

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο