LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 11 Μαρτίου 2024 09:46

Ινδονησία: Δεκάδες νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Φόβοι ότι θα μεγαλώσει ο κατάλογος των θυμάτων, καθώς η κακοκαιρία συνεχίζεται και υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι.

Ινδονησια - Σουμάτρα - πλημμυρες

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις, που έπληξαν το μεγάλο νησί της Σουμάτρας στην Ινδονησία, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 26 ανθρώπους ενώ αγνοείται η τύχη τουλάχιστον 11, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από τις υπηρεσίες διάσωσης.

«Ένδεκα άνθρωποι αγνοούνται και 26 βρέθηκαν νεκροί», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Αμπντούλ Μουχάρι, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών.

Καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις στην περιφέρεια Πεσισίρ Σελατάν, στην επαρχία της δυτικής Σουτμάτρας, υποχρεώνοντας περισσότερους από 75.000 ανθρώπους να απομακρυνθούν από τις εστίες τους και να σπεύσουν σε προσωρινά καταφύγια.

Στην ίδια περιφέρεια, 23 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο ενώ εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη άλλων έξι, σύμφωνα με τον Φατζάρ Σούκμα, τοπικό υπεύθυνο των υπηρεσιών διάσωσης. Άλλοι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στις πλημμύρες που έπληξαν την περιφέρεια Παντάνγκ Παριαμάν. «Ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω», προειδοποίησε ο Σούκμα.

Καθώς οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται σήμερα, οι μετεωρολογικές συνθήκες και οι διακοπές της ηλεκτροδότησης περιπλέκουν το έργο των διασωστών. Χθες, Κυριακή, κατάφεραν να φθάσουν στις ζώνες που έχουν πληγεί περισσότερο και να διανείμουν βοήθεια στους ανθρώπους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, κυρίως σκηνές, φάρμακα και τρόφιμα. Εκατοντάδες κατοικίες, αλλά και γέφυρες, τζαμιά και δημόσια κτίρια έχουν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες.

Κατολισθήσεις σημειώνονται τακτικά στην Ινδονησία στη διάρκεια της εποχής των βροχών, που συνεχίζεται. Το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί σε ορισμένες περιφέρειες εξαιτίας της καταστροφής των δασών.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μη Κρατικά Πανεπιστήμια – Πιερρακάκης: Μόνο στην Ελλάδα και την Κούβα απαγορευόταν

Όσκαρ 2024 – Λάνθιμος: Το “Poor Things” πήρε 4 βραβεία!

Καλλιθέα: Έκρηξη βόμβας σε κατάστημα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Αρένα”: Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών σε Σύρο, Τήνο, Κέρκυρα10:51Κουτσούμπας – Ελπιδοφόρος: Συζήτησαν για το διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους (βίντεο)10:38Κασσελάκης: Το ΕΣΥ είναι υπό κατάρρευση10:24Υπουργείο Εσωτερικών: Άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία της Διεύθυνσης Εκλογών10:11Βόλος: Εσωτερική πρόσεχε του παππούδες και “ξάφρισε” τον εγγονό09:57Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση μηχανών – Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας οδηγός09:43ΝΒΑ – Μπακς: Νέα ήττα για τα “ελάφια”09:30Τροχαία: Έκτακτες ρυθμίσεις για την έξοδο του Πάσχα09:17Θοδωρής Αγγελόπουλος: Ο διεθνής σκηνοθέτης με τις σημαντικές διακρίσεις09:03Συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας: Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και οπλισμός 08:50Νέα Μάκρη: Βγήκε για λίγο από το σπίτι και την “έγδυσαν”08:36Κακλαμανάκης: Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών (εικόνες)08:23ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)08:09Παράνομα τραπεζοκαθίσματα – Δήμος Αθηναίων: Αισθητή αύξηση των εντολών απομάκρυνσης φέτος07:56Εορτολόγιο - Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:42Επίδομα γέννας: Πότε καταβάλλονται τα αναδρομικά για τα “παιδιά του 2023”07:29Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιά07:15“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο