LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 09 Μαρτίου 2024 11:45

Αθήνα: Ξέχασαν γάζες σε καισαρική τομή και η μητέρα πέθανε από σηψαιμία

Η μητέρα δύο παιδιών πέθανε 4 χρόνια μετά τον μοιραίο τοκετό. Πόση αποζημίωση επιδικάστηκε στην οικογένεια της για την ιατρική αμέλεια.

Χειρουργείο

(εικόνα αρχείου)

Καταβολή αποζημίωσης 450.000 ευρώ από κρατικό νοσοκομείο της Αττικής για τον θάνατο 34χρονης από δύο ξεχασμένες γάζες κατά τη διάρκεια καισαρικής τομής αποφάσισε, όπως αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ», έπειτα από μακρόχρονη δικαστική διαδικασία το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας.

Πρόκειται, σύμφωνα με νομικούς, για τον πρώτο θάνατο και την επακόλουθη δικαστική απόφαση για «ξεχασμένες» γάζες στο σώμα ασθενούς, παρότι έχουν καταγραφεί στο παρελθόν αρκετά παρόμοια περιστατικά με αμελείς ενέργειες γιατρών, που όμως δεν είχαν οδηγήσει σε θάνατο.

Στην προαναφερόμενη περίπτωση ο θάνατος της 34χρονης επήλθε τέσσερα χρόνια αργότερα, συνεπεία επιπλοκών στην υγεία της, καθώς σε αυτό το διάστημα δεν είχε διαπιστωθεί το μοιραίο ιατρικό λάθος, ενώ δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα εγκαίρως.

Όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση, «κατά την επέμβαση καισαρικής τομής της 34χρονης (σ.σ.: για τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της) που διενεργήθηκε στις 4 Μαΐου 2004 από γυναικολόγο σε κρατικό νοσοκομείο, εκείνος δεν προέβη στον αναγκαίο έλεγχο για τον εντοπισμό και την αφαίρεση όλων των χειρουργικών γαζών που είχαν τοποθετηθεί στην κοιλιά της ασθενούς, αρκούμενος στη σχετική διαβεβαίωση των νοσηλευτριών, παρόλο που ο ίδιος ήταν επικεφαλής της χειρουργικής επέμβασης».

Όπως συμπληρώνεται, «η συγκεκριμένη παράλειψη είχε ως αποτέλεσμα τα προαναφερόμενα ξένα σώματα να προσκολληθούν σε τμήματα του παχέος εντέρου της ασθενούς και να προκαλέσουν εντός της κοιλίας της έναν ευμεγέθη μεικτής υφής σχηματισμό και περαιτέρω σοβαρές σωματικές βλάβες, μετά φλεγμονώδους αντίδρασης της πάσχουσας περιοχής».

Η 34χρονη παρουσίασε τέσσερα χρόνια αργότερα ραγδαία επιδείνωση της υγείας της, με πόνους και άλλα συμπτώματα, και οδηγήθηκε σε άλλο κρατικό νοσοκομείο. Σε ακτινογραφία που πραγματοποιήθηκε εκεί εντοπίστηκαν οι δύο λιωμένες πλέον γάζες που της είχαν ήδη προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες και ακολούθησε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσής τους. Ωστόσο, ήταν ήδη αργά για την άτυχη γυναίκα που λόγω των επιπλοκών και της σήψης στα όργανά της κατέληξε στις 20 Απριλίου 2008.

Ειδήσεις σήμερα:

Αλεξάνδρεια: Φονική κατάρρευση πολυκατοικίας (βίντεο)

Ψυχοσάββατο: Τι είναι και ποια η σημασία του

Reuters: Η 93χρονη γιαγιά στην Αθήνα που πλέκει κασκόλ για παιδιά που έχουν ανάγκη (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: Νέα άφιξη 28 μεταναστών στον Λέντα του δήμου Γόρτυνας09:28Η Ρωσία κατέστρεψε 22 drones της Ουκρανίας τη νύχτα - Πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη09:14Θεσσαλονίκη: 17χρονη επιτέθηκε και λήστεψε οδηγό ταξί09:00Κένεθ Φαρίντ - Τρελαμένος ο Σλούκας: Φώναζε "Manimal" (βίντεο)08:45Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας επιβεβαιώνει ότι και οι 20 επιβαίνοντες στο C-130 που συνετρίβη είναι νεκροί 08:31Αχαΐα: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Καραμανδάνειο μετά τον χαμό του 5χρονου08:17Η Ελλάδα στο "βάθρο" των επιφυλακτικών ασθενών - 1 στους 5 έμεινε χωρίς φροντίδα08:03Άλιμος: Εξωσχολικοί εισέβαλαν σε σχολείο και ξυλοκόπησαν 15χρονο μαθητή07:49Συναγερμός στη Νίκαια: Πυρπόλησαν όχημα σωφρονιστικού υπαλλήλου - Διακοπή κυκλοφορίας, λόγω χειροβομβίδας07:35Συνάντηση Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη και συνεδρίαση της 3ης Διακυβερνητικής Συνόδου Κύπρου-Ελλάδας07:23Φωτίστε την επιχείρησή σας χωρίς αρχικό κεφάλαιο με την GlobiLED07:09Το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2025 powered by ΔΕΗ έρχεται για να συναρπάσει μικρούς και μεγάλους για 8η χρονιά06:56Πειραιάς: Εντοπίστηκε σορός 70χρονου στο λιμάνι06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Νοεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Παρί – Παναθηναϊκός: Το “τριφύλλι” άνθισε… στο Παρίσι00:15Βρετανία: Ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ δεσμεύεται για μέτρα για τον περιορισμό της παιδικής φτώχειας23:59Σκούρτα Βοιωτίας: Ένας 27χρονος του οποίου η εξαφάνιση είχε δηλωθεί, είναι ο άνδρας που βρέθηκε απανθρακωμένος23:47Το Παιδί-Θαύμα των Δρόμων: Ο Μικρός Τζόναθαν που Μαγνητίζει τον Κόσμο23:33Άρης – Μπαχτσεσεχίρ: Λύγισαν… στην τελευταία περίοδο οι “κιτρινόμαυροι”23:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο