LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 08 Μαρτίου 2024 20:19

Βιασμός ανήλικης: Πολυετής κάθειρξη σε θείο για κακοποίηση της ανιψιάς του

Καταπέλτης η απόφαση του δικαστηρίου για τον άνδρα που εκμεταλλεύθηκε και την συγγενική σχέση τους για να ικανοποιήσει τα άρρωστα πάθη του με το κορίτσι.

Βιασμός ανηλικου - Κακοποίηση ανηλικου

Συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σ’ έναν 53χρονο για την σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης ανιψιάς του, στη Θεσσαλονίκη. Κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη και για βιασμό ανηλίκου, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση του να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινή κι έτσι επέστρεψε στις φυλακές Γρεβενών όπου παρέμενε προφυλακισμένος από τον Φεβρουάριο του 2023. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίασης, η διακοπείσα ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε σήμερα με την κατάθεση μιας καθηγήτριας στην οποία η παθούσα ως μαθήτρια εκμυστηρεύτηκε αρχικά όσα συνέβησαν.

«Τον Μάρτιο του 2022, με επισκέφτηκε το παιδί, σε ένα διάλειμμα και μου το εκμυστηρεύτηκε. Σε δεύτερη συνάντηση μου περιέγραψε τον βιασμό. Ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Το παιδί πάλεψε. Ήταν μικροκαμωμένη. Το είπα στη διευθύντρια του σχολείου. Όταν ενημερωθήκαμε, είμασταν συνέχεια πάνω από το παιδί. Ήταν η πρώτη φορά που μου τύχαινε κάτι τέτοιο» κατέθεσε, μεταξύ άλλων, η μάρτυρας.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η αδελφή της μητέρας της παθούσας – σύζυγος του κατηγορούμενου. «Είχαμε μια ωραία σχέση με τη Δ., εγώ τη μεγάλωσα. Ήταν καλή η σχέση που είχε και με τον σύζυγο μου. Ερχόταν στο σπίτι μας τα σαββατοκύριακα και κοιμόταν εκεί, μαζί μας στην κρεβατοκάμαρα. Αποφασίσαμε να χωρίσουμε τον Αύγουστο το 2022. Προηγουμένως, μου είχε πει η αδελφή μου ότι κάποιος από την οικογένειά είχε πειράξει σεξουαλικά τη μικρή. «Δεν είναι καλά ψυχολογικά», μου είπε . Τότε, δεν μου είπε ποιος. Μου είχε περάσει από μυαλό και ο κατηγορούμενος . Όταν του το είπα δεν είδα καμία αντίδραση. Ήταν ήρεμος. Είπε «λυπάμαι πολύ» αλλά δεν ένιωσα ότι στεναχωρήθηκε πολύ. Είχα χωρίσει με τον κατηγορούμενο όταν μου τηλεφώνησε ο σύντροφος της αδελφής μου. Μου είπε «μας έχει κάνει κακό». Μετά κατάλαβα ότι κάτι γίνεται. Ό,τι όλα αυτά που λέγανε αφορούσαν τον ίδιο. Του τηλεφώνησα. Έλεγε δεν ξέρω. Μου το είπε η αδελφή μου ότι είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά τη μικρή. Μετά μου είπε ότι την βίασε. Είχα μεγάλο θυμό μέσα μου, είχα κρίσεις πανικού. Στην αρχή δεν πίστευα ότι έχει κάνει αυτός. Πλέον είμαι σίγουρη. Ήταν ένας χειριστικός άνθρωπος» ανέφερε η μάρτυρας.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε τα εξής: «Είμαι αθώος. Έχω ακούσει πολλά πράγματα και είναι πολύ δύσκολη η θέση μου. Είχαμε πολύ καλές σχέσεις με τη Δ., την είχα σαν παιδί μου. Δεν είμαι βιαστής. Ζήτησα συγγνώμη από την ίδια γιατί άκουσα ότι πήγε σε ψυχολόγο και αισθάνθηκα πολύ άσχημα γι’ αυτό γιατί πίστευα ότι έγινε εξαιτίας μου. Την γυναίκα μου την αγάπησα πολύ. Αισθάνθηκα ότι έφταιγα εγώ για τον χωρισμό. Αισθανόμουν πολύ χάλια. Ορκίζομαι ότι δεν έγινε τίποτα. Πιστεύω ότι η Δ. τα είπε αυτά γιατί δεν ήθελε να τα ξαναβρώ με τη γυναίκα μου. Δεν με συμπαθούσε! Δεν έχω πειράξει άνθρωπο στη ζωή μου».

Κατά την αγόρευση της, η εισαγγελέας της έδρας Σοφία Κογκαλίδου σημείωσε ότι η καταγγελία της παθούσας ήταν αληθινή γιατί περιέγραψε τα γεγονότα με κάθε λεπτομέρεια, όταν βρήκε το θάρρος για να μιλήσει.

«Ο κατηγορούμενος δεν έδωσε καμία πειστική απάντηση. Περίμενα να βρει τι θάρρος και να πει την αλήθεια. Να αναλάβει τις ευθύνες του, να ζητήσει συγγνώμη, να δείξει ότι μεταμελήθηκε. Με τη σημερινή απόφαση πρέπει να περάσουμε κι ένα μήνυμα: Τα παιδιά δεν πρέπει να φοβούνται να μιλήσουν» επισήμανε η κυρία Κογκαλίδου και ζήτησε την ενοχή του 53χρονου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η παθούσα είναι γεννημένη το 2005. Διέμενε με την μητέρα της και τον σύντροφο της, καθώς οι γονείς της είχαν χωρίσει.

Το κορίτσι, το 2016 ενώ ήταν 11 χρονών, συνήθιζε να πηγαίνει σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο στο σπίτι της θείας της όπου έμενε υπό την εποπτεία του συζύγου της. Η αδελφή της μητέρας της είναι παντρεμένη από το 2014 με τον κατηγορούμενο. Ο τελευταίος κακοποιούσε σεξουαλικά το κορίτσι παίζοντας παιχνίδια…

Ακόμη στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι την άνοιξη του 2021, ενώ η ανήλικη βρισκόταν στο σπίτι της μόνη της , καθώς η μητέρα της απουσίαζε στην εργασία της, την επισκέφτηκε ο κατηγορούμενος προκειμένου να φέρει κάποια τρόφιμα στην οικογένεια της. Εκεί την κακοποίησε σεξουαλικά ενώ ήταν σε ηλικία 16 χρόνων.

Πηγή: grtimes.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωεκλογές - ΝΙΚΗ: Τσελέντης και Αναδιώτης υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος

Ίλιον: Θρίλερ με πτώμα στη Ραδιοφωνία

Κακοκαιρία - Ηλεία: Επισήμως νεκρός ο άνδρας που παρέσυρε ο χείμαρρος


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒόλος: "Απόβαση" στο λιμάνι κάνουν σήμερα εκατοντάδες αγρότεςΣήμερα 08:02 | Ειδήσεις

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου έχει ήδη εκδώσει προειδοποίηση για ενδεχόμενες καθυστερήσεις.

Πάτρα: Παραμένουν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής ΕλλάδαςΣήμερα 07:46 | Ειδήσεις

Στην Ηλεία, τα μπλόκα των αγροτών και των κτηνοτρόφων έχουν στηθεί στον κόμβο του Πύργου και στην περιοχή των Λεχαινών.

Ηράκλειο: Στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παραμένουν οι αγροτοκτηνοτρόφοιΣήμερα 08:04 | Ειδήσεις

Διαμαρτυρόμενοι του πρωτογενούς τομέα από Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι παρέμειναν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας στο κτίριο.

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των ΤρικάλωνΣήμερα 07:31 | Ειδήσεις

Σωματεία και φορείς επισκέπτονται καθημερινά τους αγρότες στα μπλόκα για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λάρισα: Στο μπλόκο της Νίκαιας παραμένουν οι αγρότες09:02Κοζάνη: Χάος στο άναμμα του δέντρου - Επικίνδυνα πυροτεχνήματα, πανικός και τραυματισμοί08:48Τροχαίο δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη με θύμα 23χρονο μοτοσικλετιστή08:34Βόλος: "Απόβαση" στο λιμάνι κάνουν σήμερα εκατοντάδες αγρότες08:20Ηράκλειο: Στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παραμένουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι08:06Πάτρα: Παραμένουν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής Ελλάδας07:52Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των Τρικάλων07:38Γαλλία: Ύποπτα ντρόουν έκαναν τρεις εμφανίσεις πάνω από βαση των υπηρεσιών πληροφοριών του γαλλικού στρατού 07:24Παναθηναϊκός: Ο Λαφόν κλήθηκε στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής 07:10Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Κλείδωσαν σε εργοστάσιο παράτυπους μετανάστες και τους εκβίαζαν – Στη φυλακή δύο άτομα06:56Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 10 Δεκεμβρίου06:42Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ θα έχουν σύντομα τα βελτιωμένα έγγραφα του ειρηνευτικού σχεδίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Missing alert για την εξαφάνιση 62χρονου 23:59Πιερρακάκης: Η αποκατάσταση των πληγέντων στο Μάτι και τη Μάνδρα ενισχύει την αξιοπιστία του κράτους23:48Θεσσαλονίκη: Πτώση άνδρα που πραγματοποιούσε εργασίες σε σκεπή - Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού (βίντεο)23:40Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας της Αλγερίας Αχμέντ Ατάφ την Τετάρτη23:32Διορία "μερικών ημερών" δίνει ο Τραμπ στον Ζελένσκι να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο23:24Λάρισα: Στο νοσοκομείο ανήλικη λόγω μέθης23:16Πηγές ΕΛ.ΑΣ.: Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές σφαίρες23:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο