LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 08 Μαρτίου 2024 20:19

Βιασμός ανήλικης: Πολυετής κάθειρξη σε θείο για κακοποίηση της ανιψιάς του

Καταπέλτης η απόφαση του δικαστηρίου για τον άνδρα που εκμεταλλεύθηκε και την συγγενική σχέση τους για να ικανοποιήσει τα άρρωστα πάθη του με το κορίτσι.

Βιασμός ανηλικου - Κακοποίηση ανηλικου

Συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σ’ έναν 53χρονο για την σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης ανιψιάς του, στη Θεσσαλονίκη. Κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη και για βιασμό ανηλίκου, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση του να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινή κι έτσι επέστρεψε στις φυλακές Γρεβενών όπου παρέμενε προφυλακισμένος από τον Φεβρουάριο του 2023. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίασης, η διακοπείσα ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε σήμερα με την κατάθεση μιας καθηγήτριας στην οποία η παθούσα ως μαθήτρια εκμυστηρεύτηκε αρχικά όσα συνέβησαν.

«Τον Μάρτιο του 2022, με επισκέφτηκε το παιδί, σε ένα διάλειμμα και μου το εκμυστηρεύτηκε. Σε δεύτερη συνάντηση μου περιέγραψε τον βιασμό. Ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Το παιδί πάλεψε. Ήταν μικροκαμωμένη. Το είπα στη διευθύντρια του σχολείου. Όταν ενημερωθήκαμε, είμασταν συνέχεια πάνω από το παιδί. Ήταν η πρώτη φορά που μου τύχαινε κάτι τέτοιο» κατέθεσε, μεταξύ άλλων, η μάρτυρας.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η αδελφή της μητέρας της παθούσας – σύζυγος του κατηγορούμενου. «Είχαμε μια ωραία σχέση με τη Δ., εγώ τη μεγάλωσα. Ήταν καλή η σχέση που είχε και με τον σύζυγο μου. Ερχόταν στο σπίτι μας τα σαββατοκύριακα και κοιμόταν εκεί, μαζί μας στην κρεβατοκάμαρα. Αποφασίσαμε να χωρίσουμε τον Αύγουστο το 2022. Προηγουμένως, μου είχε πει η αδελφή μου ότι κάποιος από την οικογένειά είχε πειράξει σεξουαλικά τη μικρή. «Δεν είναι καλά ψυχολογικά», μου είπε . Τότε, δεν μου είπε ποιος. Μου είχε περάσει από μυαλό και ο κατηγορούμενος . Όταν του το είπα δεν είδα καμία αντίδραση. Ήταν ήρεμος. Είπε «λυπάμαι πολύ» αλλά δεν ένιωσα ότι στεναχωρήθηκε πολύ. Είχα χωρίσει με τον κατηγορούμενο όταν μου τηλεφώνησε ο σύντροφος της αδελφής μου. Μου είπε «μας έχει κάνει κακό». Μετά κατάλαβα ότι κάτι γίνεται. Ό,τι όλα αυτά που λέγανε αφορούσαν τον ίδιο. Του τηλεφώνησα. Έλεγε δεν ξέρω. Μου το είπε η αδελφή μου ότι είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά τη μικρή. Μετά μου είπε ότι την βίασε. Είχα μεγάλο θυμό μέσα μου, είχα κρίσεις πανικού. Στην αρχή δεν πίστευα ότι έχει κάνει αυτός. Πλέον είμαι σίγουρη. Ήταν ένας χειριστικός άνθρωπος» ανέφερε η μάρτυρας.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε τα εξής: «Είμαι αθώος. Έχω ακούσει πολλά πράγματα και είναι πολύ δύσκολη η θέση μου. Είχαμε πολύ καλές σχέσεις με τη Δ., την είχα σαν παιδί μου. Δεν είμαι βιαστής. Ζήτησα συγγνώμη από την ίδια γιατί άκουσα ότι πήγε σε ψυχολόγο και αισθάνθηκα πολύ άσχημα γι’ αυτό γιατί πίστευα ότι έγινε εξαιτίας μου. Την γυναίκα μου την αγάπησα πολύ. Αισθάνθηκα ότι έφταιγα εγώ για τον χωρισμό. Αισθανόμουν πολύ χάλια. Ορκίζομαι ότι δεν έγινε τίποτα. Πιστεύω ότι η Δ. τα είπε αυτά γιατί δεν ήθελε να τα ξαναβρώ με τη γυναίκα μου. Δεν με συμπαθούσε! Δεν έχω πειράξει άνθρωπο στη ζωή μου».

Κατά την αγόρευση της, η εισαγγελέας της έδρας Σοφία Κογκαλίδου σημείωσε ότι η καταγγελία της παθούσας ήταν αληθινή γιατί περιέγραψε τα γεγονότα με κάθε λεπτομέρεια, όταν βρήκε το θάρρος για να μιλήσει.

«Ο κατηγορούμενος δεν έδωσε καμία πειστική απάντηση. Περίμενα να βρει τι θάρρος και να πει την αλήθεια. Να αναλάβει τις ευθύνες του, να ζητήσει συγγνώμη, να δείξει ότι μεταμελήθηκε. Με τη σημερινή απόφαση πρέπει να περάσουμε κι ένα μήνυμα: Τα παιδιά δεν πρέπει να φοβούνται να μιλήσουν» επισήμανε η κυρία Κογκαλίδου και ζήτησε την ενοχή του 53χρονου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η παθούσα είναι γεννημένη το 2005. Διέμενε με την μητέρα της και τον σύντροφο της, καθώς οι γονείς της είχαν χωρίσει.

Το κορίτσι, το 2016 ενώ ήταν 11 χρονών, συνήθιζε να πηγαίνει σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο στο σπίτι της θείας της όπου έμενε υπό την εποπτεία του συζύγου της. Η αδελφή της μητέρας της είναι παντρεμένη από το 2014 με τον κατηγορούμενο. Ο τελευταίος κακοποιούσε σεξουαλικά το κορίτσι παίζοντας παιχνίδια…

Ακόμη στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι την άνοιξη του 2021, ενώ η ανήλικη βρισκόταν στο σπίτι της μόνη της , καθώς η μητέρα της απουσίαζε στην εργασία της, την επισκέφτηκε ο κατηγορούμενος προκειμένου να φέρει κάποια τρόφιμα στην οικογένεια της. Εκεί την κακοποίησε σεξουαλικά ενώ ήταν σε ηλικία 16 χρόνων.

Πηγή: grtimes.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωεκλογές - ΝΙΚΗ: Τσελέντης και Αναδιώτης υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος

Ίλιον: Θρίλερ με πτώμα στη Ραδιοφωνία

Κακοκαιρία - Ηλεία: Επισήμως νεκρός ο άνδρας που παρέσυρε ο χείμαρρος


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)23:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Έξι προφυλακίσεις κατηγορουμένων23:50Θηρασία: Βίντεο από κατολίσθηση στο λιμάνι 23:37Βόλεϊ γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά23:23Καρδίτσα - ΑΕΚ: Νίκη..γοήτρου για τους γηπεδούχους23:11ΠΑΟΚ: Κέρδισε το Μαρούσι κι “έκλεισε” μια θέση στα play off22:59Λαύριο: Συντριβή του υποβιβασμένου Απόλλωνα Πατρών22:47Ο Βόλος έκανε το...καθήκον του απέναντι στον Πανσερραϊκό22:33Ο ΠΑΣ …πήρε μαζί του την Κηφισιά στη Super League 222:21Ο Παναιτωλικός νίκησε τον Ατρόμητο και... γιόρτασε την παραμονή του22:10Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ: Ισόπαλοι και...άνετοι στην παραμονή τους21:59Φλώρινα: Σύλληψη “εισπράκτορα” τηλεφωνικών απατών21:47Γάζα: Ισραηλινοί όμηροι “εμφανίστηκαν” σε βίντεο21:33Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης τουρίστριας στον Μπάλο21:19Καλλιάνος: Θλίψη στην κηδεία του πατέρα του βουλευτή (εικόνες)21:05Ιπποκράτειος Πολιτεία: Λειτουργούσαν παράνομο κέντρο απεξάρτησης (εικόνες)20:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο μάνατζερ τράπερ20:38Συμμορία έκλεβε επιβάτες του μετρό και του ΗΣΑΠ20:23Πύργος: Άγρια ληστεία ηλικιωμένου εργάτη σε εκκλησία20:10Τουρκία - ΗΠΑ: Τα σενάρια της αναβολής της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσιγνκτον19:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο