LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 08 Μαρτίου 2024 17:10 | Ανανέωση: 08 Μαρτίου 2024 18:02

Κούλογλου: Ο Τσίπρας, η Novartis και η απάντηση στο Μαξίμου

Για κυνική παραδοχή ότι ''οι δικαστικές διώξεις γινόταν κατά παραγγελία από τον ΣΥΡΙΖΑ '' έκανε λόγο ο Παύλος Μαρινάκης. Τις δηλώσεις σχολίασε και ο Πρωθυπουργός στη Βουλή.

Στέλιος Κούλογλου

Για πολιτική απόφαση σε ότι αφορά την στόχευση πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

Ο κ. Κούλογλου μιλώντας στο Open, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Novartis τα έκανε θάλασσα, ανέφερε ότι το να μπουν στο κάδρο Πικραμμένος, Σαμαράς, Βενιζέλος ήταν πολιτική απόφαση και ήταν λάθος και ακόμη ότι δικαίως τα ακούει ο Παππάς (όπως υποννοήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα) γιατί όπως υποστήριξε ήταν και με δικές του πρωτοβουλίες όλα αυτά, λέγοντας ακόμη ότι «ο Παππάς ό,τι πήρε στα χέρια του τα έκανε θάλασσα».

Πώς το ακούσατε αυτό (σσ που είπε ο Αλέξης Τσίπρας) με τις τηλεοπτικές άδειες;
«Ηταν σωστές προσεγγίσεις και οι δύο. Δεν το έθιξε στην ολότητά του το θέμα.»

Ποια ήταν η ολότητα που δεν έθιξε;
«Ποιος αποφάσισε παραδείγματος χάρι (...), στην περίπτωση της Novartis τα κάνανε θάλασσα. Η Νοvartis είναι ένα πραγματικό σκάνδαλο, οι ΗΠΑ κέρδισαν πολλά χρήματα λόγω του σκανδάλου στην Ελλάδα. Και στην Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει διωχθεί κανείς, αλλά διώκουν και την εισαγγελέα που το ερευνούσε.. είναι πρωτοφανές φιάσκο, ενώ πραγματικά είναι ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο για το οποίο στην Ελλάδα δεν ακούμε τίποτα. 350 εκατ. πήραν οι ΗΠΑ για το σκάνδαλο της Νοvartis στην Ελλάδα. Δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε άλλα τόσα και εμείς και να φτιάξουμε το σύστημα υγείας;»

Υπήρξε πολιτική στόχευση εμπλοκής πολιτικών αντιπάλων;
«Νομίζω ότι εγινε λάθος στόχευση ναι. Νομίζω ότι η απόφαση να μπουν στο κάδρο ο Πικραμμένος, ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς χωρίς να υπάρχουν επαρκή στοιχεία, πρώτον, ήταν μια πολιτική απόφαση και δεύτερον ήταν λάθος.»

Ο Κοντονής μίλησε για παραϋπουργείο Δικαιοσύνης στο Μέγαρο Μαξίμου...
«Δεν το ξέρω αυτό εγώ λέω ότι αυτή η απόφαση ήταν πολιτική απόφαση επαναλαμβάνω, και ήταν λάθος. Στη λογική ότι πάμε τώρα να καθαρίσουμε τώρα και η ίδια λογική επικράτησε και στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Με μια καλή πρόθεση.

Δεν έπρεπε χωρίς επαρκή στοιχεία, με πολιτική απόφαση να γίνει αυτό. Σίγουρα ήξερε ο Τσίπρας. Πιστεύω ήταν μια λάθος πολιτική απόφαση. Και το ίδιο λάθος απόφαση ήταν και η κατά μέτωπο επίθεση στα κανάλια. Δεν υπήρχε κανένας λόγος με αυτό το κλείσιμο για τρεις ημέρες που εξευτέλισε τους ανθρώπους. Γιατί όλοι ήθελαν να υπάρχει ρύθμιση και να πληρώνουν. Και οι καναλάρχες το ήθελαν. Αν τους έλεγες ένα λογικό ποσό γιατί ήταν σε μια φάση να ανανεώνουν συνεχώς τις προσωρινές άδειες, που δεν το ήθελαν γιατί τους είχε στο χέρι η εκάστοτε κυβέρνηση.»

«Δεν τα λέγατε τότε...», σχολίασε ο δημοσιογράφος
«Τα έχω πει στον Τσίπρα. Αν έλεγε κανείς το παραμικρό τότε, λίγο να έλεγα να μην είναι 6 να είναι 4, θα γινόταν κόλαση του Δάντη, ήταν τέτοιο το κλίμα.»

«Ο Παππάς αδικείται;» ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους
«Οχι δεν αδικείται. Ηταν και με δικές του πρωτουβουλίες αυτά. Ο Παππάς ό,τι πήρε στα χέρια του τα έκανε θάλασσα.»

Η απάντηση του  Παύλου Μαρινάκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε τα όσα είπε ο ευροβουλευτής λέγοντας «Σήμερα το πρωί ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου αποκάλυψε ότι με «πολιτική απόφαση» του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία «σίγουρα ήξερε ο Τσίπρας», «μπήκαν στο κάδρο» της Novartis συγκεκριμένα πρόσωπα «χωρίς να υπάρχουν επαρκή στοιχεία» εις βάρος τους. Ομολόγησε με περίσσιο κυνισμό για διώξεις της δικαστικής εξουσίας κατά παραγγελία της τότε κυβέρνησης».

«Όλα αυτά σε συνέχεια της δήλωσης του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Κοντονή για «παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης» που λειτουργούσε στο Μαξίμου και της παραδοχής του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περί… «άτυχων χειρισμών» στις υποθέσεις Novartis και τηλεοπτικών αδειών», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε «Αναρωτιόμαστε ποιος έλαβε την εν λόγω «πολιτική απόφαση»; Υπήρχαν και άλλες τέτοιες «πολιτικές αποφάσεις» που ελήφθησαν; Οι εντός και εκτός συνόρων «ευαίσθητοι» για το κράτος δικαίου που συντάσσουν συκοφαντικά ψηφίσματα κατά της χώρας μας, θα αντιδράσουν σε όλα τα ανωτέρω; ‘Η έπαθαν… σκοτοδίνη όπως ο κ. Κοντονής;».

Για τις δηλώσεις του κ. Κούλογλου μίλησε και ο Πρωθυπουργός στην δευτερολογία του στη Βουλή αναφέροντας «Ο κ. Κούλογλου σήμερα, εκλεγμένος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «το να μπουν μέσα στο κάδρο Πικραμμένος, Βενιζέλος, Σαμαράς, χωρίς να υπάρχουν επαρκή στοιχεία, ήταν πολιτική απόφαση και ήταν λάθος. Σίγουρα ήξερε ο Τσίπρας. Πιστεύω ότι ήταν μια λάθος πολιτική απόφαση. Αναγκάζομαι, λοιπόν, να επανέλθω στα ζητήματα αυτά, για να φρεσκάρω λίγο τη μνήμη σας για τα έργα και τις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και τόσο πολύ κόπτεσθε για τα θέματα κράτους δικαίου. Καλό είναι, λοιπόν, να τα θυμίζουμε και αυτά διότι δεν έχουμε, ξέρετε, εδώ πολύ ασθενή μνήμη. Και νομίζω ότι στο ζήτημα αυτό τουλάχιστον θα έπρεπε να είστε πιο προσεκτικοί».

Στον Παύλο Μαρινάκη απάντησε εκ νέου ο Στέλιος Κούλογλου λέγοντας « Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος αναφέρθηκε σε πρωινή μου συνέντευξη, σκοπίμως παρέλειψε να ακούσει όσα για πολλοστή φορά επανέλαβα για την ουσία του υπαρκτού και τεράστιου σκανδάλου διαφθοράς Novartis, το οποίο η ίδια η φαρμακευτική παραδέχτηκε ενώπιον των Αμερικανικών Αρχών.

Το αμείλικτο ερώτημα είναι το εξής:

-ΟΙ ΗΠΑ για το σκάνδαλο Διαφοράς της Novartis στην Ελλάδα, εισέπραξαν 350 εκατομμύρια ευρώ. Εσείς κύριε Μαρινάκη;

-Από το 2022 η κυβέρνηση Μητσοτάκη ισχυρίζεται ότι θα καταθέσει αγωγή για να αξιώσει αποζημίωση για το σκάνδαλο (που θεωρεί σκευωρία !) Που βρίσκεται αυτή η υπόθεση δύο χρόνια μετά;»


Ειδήσεις σήμερα:

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο - Σύνταγμα: Επεισόδια με τραυματίες (βίντεο)

Νοθευμένα ποτά και καύσιμα: ο αρχηγός, οι ρόλοι και η εξάρθρωση του κυκλώματος (εικόνες)

Τηλεφώνημα για βόμβα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο μάνατζερ τράπερΣήμερα 20:33 | Ειδήσεις

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος περιγράφεται ως ένας εκ των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής ομάδας, αρνείται όσα του αποδίδονται.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον αστυνομικόΣήμερα 19:06 | Ειδήσεις

Στο νέο υλικό που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 φαίνεται ο αρχηγός, μέσα στο γήπεδο να δίνει το σύνθημα ώστε να βγουν οι οργανωμένοι έξω και να μοιραστούν τα πολεμοφόδια.

Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)Σήμερα 17:18 | Τοπικά Νέα

Με απίστευτο θράσος η δράση των ανήλικων διακινητών ναρκωτικών, που είχαν ως ορμητήριο σχολικό συγκρότημα.

Γάζα: Ισραηλινοί όμηροι “εμφανίστηκαν” σε βίντεοΣήμερα 21:15 | Ειδήσεις

Ισραηλινοί όμηροι εμφανίστηκαν σε βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς. Το μήνυμά τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λαύριο: Συντριβή του υποβιβασμένου Απόλλωνα Πατρών22:47Ο Βόλος έκανε το...καθήκον του απέναντι στον Πανσερραϊκό22:33Ο ΠΑΣ …πήρε μαζί του την Κηφισιά στη Super League 222:21Ο Παναιτωλικός νίκησε τον Ατρόμητο και... γιόρτασε την παραμονή του22:10Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ: Ισόπαλοι και...άνετοι στην παραμονή τους21:59Φλώρινα: Σύλληψη “εισπράκτορα” τηλεφωνικών απατών21:47Γάζα: Ισραηλινοί όμηροι “εμφανίστηκαν” σε βίντεο21:33Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης τουρίστριας στον Μπάλο21:19Καλλιάνος: Θλίψη στην κηδεία του πατέρα του βουλευτή (εικόνες)21:05Ιπποκράτειος Πολιτεία: Λειτουργούσαν παράνομο κέντρο απεξάρτησης (εικόνες)20:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο μάνατζερ τράπερ20:38Συμμορία έκλεβε επιβάτες του μετρό και του ΗΣΑΠ20:23Πύργος: Άγρια ληστεία ηλικιωμένου εργάτη σε εκκλησία20:10Τουρκία - ΗΠΑ: Τα σενάρια της αναβολής της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσιγνκτον19:56“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)19:43Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης19:30Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον αστυνομικό19:16Κυριακή των Βαΐων – καιρός: Τοπικές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας19:02Κασσελάκης: Συναντήθηκε με πολίτες στην Χίο18:48Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: Δεκάδες προσαγωγές διαδηλωτών στη Βοστώνη18:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο