LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 08 Μαρτίου 2024 12:32 | Ανανέωση: 10 Μαρτίου 2024 14:17

Εξεταστική για Τέμπη - ΚΚΕ: Κατέθεσε το πόρισμά του για το δυστύχημα

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Βουλή αναφέρθηκε στο δυστύχημα των Τεμπών.

Τέμπη - Σιδηροδρομικό δυστύχημα

Το ΚΚΕ κατέθεσε εδώ και κάποιες ώρες το πόρισμά του για την Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα στα Τέμπη, "μια Εξεταστική που η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και την ψήφισε, έκανε όμως ό,τι μπορούσε για να υπάρξει πλήρης συγκάλυψη των ευθυνών της και γι' αυτό την έκλεισε και άρον-άρον» επισήμανε μιλώντας στη Βουλή, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ό,τι και να κάνετε και εσείς της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και εσείς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που έχετε επίσης "λερωμένη τη φωλιά" σας, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί και τουλάχιστον στη λαϊκή συνείδηση έχουν αποδοθεί όλες οι ευθύνες» τόνισε και πρόσθεσε: «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί ,είναι η υπόσχεση που δώσαμε πριν ένα χρόνο όταν μια ολόκληρη χώρα συγκλονιζόταν από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 αθώες ψυχές στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά».

«Αμέσως μετά από αυτή την ομιλία μου στη Βουλή έχουμε συνάντηση με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να καταθέσουμε τα στοιχεία που περιέχονται στο πόρισμα για την Εξεταστική Επιτροπή, με τα οποία, κατά τη γνώμη μας, αναδεικνύονται μεγάλες πολιτικές και ποινικές ευθύνες και σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία πρέπει να διερευνηθούν και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι για τον χαμό τόσων συνανθρώπων μας» είπε.

«Η χώρα είχε συγκλονιστεί τότε, από τη μια ως την άλλη άκρη της και από τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις του λαού και κυρίως της νεολαίας και είπαμε από την πρώτη στιγμή: Ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μην ξεχαστεί αυτό το έγκλημα. Ότι θα γίνουμε η φωνή όλων των νεκρών για να αναδειχθούν οι αιτίες, οι ένοχοι που όπως σε κάθε έγκλημα υπάρχουν και σε αυτό. Το χρωστάμε στις 57 ψυχές που χάθηκαν εκείνο το βράδυ όταν στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης και των απίστευτων τεχνολογικών δυνατοτήτων,δύο τραίνα συγκρούστηκαν μετωπικά αφού πρώτα κινούνταν επί 12 ολόκληρα λεπτά σε αντίθετες κατευθύνσεις στην ίδια γραμμή χωρίς κανένας από τους αρμόδιους να πάρει είδηση» είπε.

«Το χρωστάμε», συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας, «στις οικογένειές τους, στις μανάδες και στους πατεράδες που ένα χρόνο, τώρα, ζητούν απαντήσεις, ζητούν να πληρώσουν οι ένοχοι».

«Χρωστάτε ακόμα απαντήσεις τι ακριβώς συνέβη και φτάσαμε σε αυτό το έγκλημα, τι ακριβώς συνέβη εκείνες τις στιγμές, τι ακολούθησε μετά. Και αναφέρομαι στα πάντα, σε όλα όσα παρακολουθούμε σε ζωντανή σύνδεση να προσπαθείτε να συγκαλύψετε με "μπαζώματα", απώλεια οπτικού υλικού και τόσα άλλα. Δύσκολο να τα συγκαλύψετε, τελικά, γιατί έχουν όλοι και όλα αποκαλυφθεί τουλάχιστον στη λαϊκή συνείδηση. Έχετε όλοι σας αποκαλυφθεί. Θα τα πούμε πιο αναλυτικά και τις επόμενες μέρες» υπογράμμισε, καταλήγοντας ο Δ. Κουτσούμπας.

Ειδήσεις σήμερα

Ημιμαραθώνιος: Αλλαγές σε δρομολόγια αστικών συγκοινωνιών

Ζωγράφου: Επεισόδια με μολότοφ, εμπρησμούς και φωτοβολίδες κατά αστυνομικών (βίντεο)

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή βρέφος 2,5 μηνών

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤροχαίο στην Πέτρου Ράλλη: Ένας νεκρός κι ένας σοβαρά τραυματισμένοςΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

Αμεσα στο σημείο ένα ασθενοφόρο και μια κινητή ιατρική μονάδα του ΕΚΑΒ.

Τουρκία: Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – ΠούτινΣήμερα 14:53 | Ειδήσεις

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Ρώσο ομόλογό του ότι "παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις".

Χαλκιδική: Ξηλώνονται ομπρέλες και κατασκευές από γνωστό κάμπινγκ (εικόνες)Σήμερα 15:25 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από καταγγελία μιας τουρίστριας η οποία έμενε στο κάμπινγκ, με βίντεο το οποίο ανέβασε στα social media.

“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Σύλληψη Τούρκου καταζητούμενου για συνεργεία σε ανθρωποκτονίαΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 25χρονου, είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία των Αρχών της Τουρκίας, για τη συμμετοχή του σε ανθρωποκτονία στην Κωνσταντινούπολη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Σύλληψη Τούρκου καταζητούμενου για συνεργεία σε ανθρωποκτονία17:39ΠΑΟΚ – Ζαφείρης: Έκλεισε η συμφωνία για τη μεταγραφή17:25Αφγανιστάν: Στους 78 οι νεκροί από το τραγικό δυστύχημα - 17 εώς 19 από τα θύματα ήταν παιδιά17:12Συνελήφθησαν διακινητές ναρκωτικών στα Προσφυγικά έπειτα από καταδίωξη16:58Σητεία: Ξεκίνησε η διαδικασία απομάκρυνσης του ημιβυθισμένου “MN KOSTAS”16:44Λαβρόφ για συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι: Θα πρέπει να είναι η αποκορύφωση των διαπραγματεύσεων16:31Φωτιά στην Ηλεία16:17Ιαπωνία: Μια εξαιρετικά λαμπρή πύρινη σφαίρα διέσχισε τον ουρανό (βίντεο)16:03Αττική: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση ομάδων της τουρκικής μαφίας – Έξι συλληφθέντες μέχρι στιγμής15:49Χαλκιδική: Ξηλώνονται ομπρέλες και κατασκευές από γνωστό κάμπινγκ (εικόνες)15:35Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:21Τουρκία: Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν15:07Σοκαριστικό τροχαίο στην Κυπαρισσία: 74χρονος "καρφώθηκε" σε κολώνα και εκτινάχθηκε (εικόνες)14:52Περιοδεία σε πυρόπληκτες περιοχές πραγματοποιούν Σ. Φάμελλος και Δ. Κουτσούμπας14:38Ο Τραμπ προτείνει τη Βουδαπέστη για συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι14:24Αφιέρωμα στο 33ο τουρνουά Ακρόπολις: Η ώρα του Αντετοκούνμπο14:10Σκουπίδια στο Ηράκλειο: Κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία έδειξαν οι έλεγχοι13:56Φυλακές Κορυδαλλού: Συνελήφθησαν 4 έγκλειστοι σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. – Τι βρήκαν και κατέσχεσαν οι αστυνομικοί (εικόνες)13:42Δανία: Κατάργηση του ΦΠΑ στα βιβλία θέλει η κυβέρνηση – Στόχος η ενθάρρυνση της ανάγνωσης 13:28Γαύδος: Νέο περιστατικό διάσωσης – 25 μετανάστες μεταφέρονται στα Χανιά13:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο