LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 06 Μαρτίου 2024 17:59 | Ανανέωση: 06 Μαρτίου 2024 19:43

ΕΕΣ: Δράση για την σχολική βία και τον εκφοβισμό (εικόνες)

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού στο Σύνταγμα πραγματοποίησε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα  κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού πραγματοποίησε την Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2024, μεγάλη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού στην Πλατεία Συντάγματος, παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιου Αυγερινού.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Κατά τη διάρκεια της δράσης, Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι του Ε.Ε.Σ. και εθελοντές Ειδικότητας Κοινωνικής Πρόνοιας ενημέρωσαν τον κόσμο για τα αίτια, την πρόληψη και την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού (bullying), χρησιμοποιώντας, μεταξύ άλλων, θεματικά, διαδραστικά παιχνίδια και έντυπο ενημερωτικό υλικό. Ταυτόχρονα, εθελοντές της Ομάδας Εμψύχωσης του Τομέα υλοποίησαν μουσικοχορευτικά δρώμενα, με τη συμμετοχή dj, σε μια προσπάθεια ανάδειξης της σημαντικότητας ενός τόσο σοβαρού κοινωνικού ζητήματος. Παράλληλα, αναρτήθηκαν ζωγραφιές και σχετικά μηνύματα από μαθητές Δημοτικού & Γυμνασίου του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ΕΕΣ, τα οποία δημιούργησαν τα παιδιά με αφορμή την ημέρα.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ε.Ε.Σ. στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού, πραγματοποίησε την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, διαδικτυακή παρουσίαση Ενημερωτικού Οδηγού που έχει εκπονήσει ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας για τη Διαχείριση και την Αντιμετώπιση του Εκφοβισμού (Bullying), που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο κανάλι του Ε.Ε.Σ. στο YouTube εδώ.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκίδα: Σώθηκε αρχαιολογικός θησαυρός ανυπολόγιστης αξίας (εικόνες)

Ο Φιντάν στις ΗΠΑ: Ελληνοτουρκικά και Κυπριακό στην ατζέντα

Ουκρανία: Το ευχαριστώ του Μπλίνκεν στον Μητσοτάκη

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)Χθες 22:15 | Ειδήσεις

Στην Μητρόπολη για την Ακολουθία των Αχράντων Παθών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου, βρέθηκε ο Πρωθυπουργός. Πάσχα στην Κέρκυρα θα κάνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέαςΧθες 18:57 | Ειδήσεις

Θα βασιστεί στην εισαγγελική πρόταση που δεν υιοθετήθηκε από τους δικαστές και έκαναν δεκτή την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”Χθες 23:11 | Ειδήσεις

Θρήνος στην Κρήτη για την γυναίκα που κατέρρευσε στον δρόμο, μπροστά στο μικρό παιδί της, με το οποίο βγήκαν βόλτα για να του αγοράσει λαμπάδα...

Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)Χθες 21:52 | Ειδήσεις

Ανείπωτος θρήνος για τον 23χρονο Γιάννη που "έσβησε" στην άσφαλτο την Μεγάλη Πέμπτη. Τι "'έλεγε" η μαντινάδα που είχε αναρτήσει στα social media.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: “Με το ένα πόδι” στον τελικό του ECL οι “Πειραιώτες”23:59Euroleague: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι - Στο ΟΑΚΑ κρίνεται η πρόκριση στο Final Four23:47Πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα23:34Άμστερνταμ: Θέση στάθμευσης πωλείται για 495000 ευρώ!23:21Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”23:08“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Κονιτοπούλου και Τσαμπά (sneak preview)22:54Μεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)22:40“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)22:27ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου22:13Καιρός - Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ21:59Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)21:46Euroleague - Ολυμπιακός: Νίκη και τώρα... Βαρκελώνη για την πρόκριση στο Final Four21:32Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς21:18Αναιμία: αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση21:05Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα20:51ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Ο Ερντογάν τάσσεται υπέρ των φοιτητών20:38“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)20:24Bία ανηλίκων: Ανήλικη απείλησε με μαχαίρι 14χρονη, την ξυλοκόπησε και τη λήστεψε20:11ΑΑΔΕ - Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Σε λειτουργία στο myCar19:57Τροχαίο - Βούλα: Θανάσιμη παράσυρση πεζής19:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο