LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 06 Μαρτίου 2024 17:36 | Ανανέωση: 06 Μαρτίου 2024 18:08

Ερυθρά Θάλασσα: Χτυπήθηκε ελληνόκτητο εμπορικό πλοίο - Αγνοούνται τα μέλη του πληρώματος

Νέα επίθεση των Χούθι σε εμπορικό πλοίο κοντά στην Υεμένη. Μέλη του πληρώματος αγνοούνται και άλλα έχουν τραυματιστεί.

Ερυθρά Θάλασσα - Χούτι - τάνκερ

Οι δυνάμεις του συνασπισμού έχουν ξεκινήσει επιχείρηση διάσωσης για εμπορικό πλοίο που υπέστη επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα της Υεμένης, ανέφερε η βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας UKMTO.

Πρόκειται για το φορτηγό True Confidence, 50.400 τόνων με σημαία Μπαρμπέιντος, που δέχθηκε πλήγμα με ρουκέτα 50 ναυτικά μίλια Νοτιοδυτικά του Άντεν.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, στο πλοίο έχει ξεσπάσει πυρκαγιά και έχει εγκαταλειφθεί, ενώ το πλήρωμα βρίσκεται στις σωστικές λέμβους. Τρία μέλη του πληρώματος αγνοούνται ενώ υπάρχουν και τέσσερις σοβαρά τραυματίες από την επίθεση. 

Σύμφωνα με το BBC, το πλήρωμα αποτελείται από 20 άτομα: 1 Ινδό, 4 Βιετναμέζους και 15 Φιλιππινέζους, ενώ στο πλοίο βρίσκονταν και 3 ένοπλοι φρουροί: 2 από τη Σρι Λάνκα κι 1 από Νεπάλ.

Το True Confidence ανήκει στην True Confidence Shipping SA, εγγεγραμμένη στη Λιβερία, η οποία διοικείται από την Third January Maritime Ltd στην Ελλάδα, με έδρα στον Πειραιά. Κατευθυνόταν στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, έχοντας αναχωρήσει από την Κίνα και μετέφερε προϊόντα χάλυβα. Πλοίο του ινδικού ΠΝ πλέει σε κοντινή απόσταση από την τελευταία γνωστή θέση του True Confidence και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. 

Δυνάμεις των Χούθι στην Υεμένη έχουν εξαπολύσει επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και πυραύλους εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, στο Στενό Μπαμπ αλ-Μαντέμπ και στον Κόλπο του Άντεν από τον Νοέμβριο.

Υποστηρίζουν πως ενεργούν σε αλληλεγγύη με τους Παλαιστινίους σχετικά με τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας μετά την πολυαίμακτη επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκίδα: Σώθηκε αρχαιολογικός θησαυρός ανυπολόγιστης αξίας (εικόνες)

Ο Φιντάν στις ΗΠΑ: Ελληνοτουρκικά και Κυπριακό στην ατζέντα

Ουκρανία: Το ευχαριστώ του Μπλίνκεν στον Μητσοτάκη


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΧαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιάΣήμερα 06:35 | Τοπικά Νέα

Η κτηνωδία σημειώθηκε έξω από το κοιμητήριο της Νέας Λαμψάκου στη Χαλκίδα.

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιωνΣήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Τα πλοία υπέστησαν υλικές ζημιές σύμφωνα με το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Υπόθεση Καλλιάνου – Δικηγόροι γιατρού: Ποτέ δεν έλαβε “φακελάκι”, θα υποβάλει μήνυσηΣήμερα 11:12 | Ειδήσεις

Τι ανέφεραν οι νομικοί εκπρόσωποι του αγγειοχειρουργού για την υπόθεση του θανόντος πατέρα του βουλευτή, σε δημόσια απάντησή τους.

ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)Σήμερα 08:02 | Ειδήσεις

Περισσότεροι από 70 ανεμοστρόβιλοι καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βελόπουλος: Ο Μητσοτάκης παγίδευσε τον Ιερώνυμο και τον εργαλειοποιεί12:12Εορταστικό ωράριο: Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν λιανική, σούπερ-μάρκετ, Βαρβάκειος11:59Ηράκλειο: Συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία11:45“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)11:32Κόρινθος: Έφτιαξαν τον δρόμο και ξέχασαν… την κολώνα στη μέση11:18Υπόθεση Καλλιάνου – Δικηγόροι γιατρού: Ποτέ δεν έλαβε “φακελάκι”, θα υποβάλει μήνυση11:05“Αρένα”: Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών σε Σύρο, Τήνο, Κέρκυρα10:51Κουτσούμπας – Ελπιδοφόρος: Συζήτησαν για το διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους (βίντεο)10:38Κασσελάκης: Το ΕΣΥ είναι υπό κατάρρευση10:24Υπουργείο Εσωτερικών: Άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία της Διεύθυνσης Εκλογών10:11Βόλος: Εσωτερική πρόσεχε του παππούδες και “ξάφρισε” τον εγγονό09:57Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση μηχανών – Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας οδηγός09:43ΝΒΑ – Μπακς: Νέα ήττα για τα “ελάφια”09:30Τροχαία: Έκτακτες ρυθμίσεις για την έξοδο του Πάσχα09:17Θοδωρής Αγγελόπουλος: Ο διεθνής σκηνοθέτης με τις σημαντικές διακρίσεις09:03Συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας: Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και οπλισμός 08:50Νέα Μάκρη: Βγήκε για λίγο από το σπίτι και την “έγδυσαν”08:36Κακλαμανάκης: Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών (εικόνες)08:23ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)08:09Παράνομα τραπεζοκαθίσματα – Δήμος Αθηναίων: Αισθητή αύξηση των εντολών απομάκρυνσης φέτος07:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο