LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 06 Μαρτίου 2024 08:42

ΗΠΑ - “Σούπερ Τρίτη”: Ήττα Μπάιντεν στην Σαμόα από άγνωστο υποψήφιο

Ένας άγνωστος επιχειρηματίας έλαβε 51 ψήφους, έναν 40 του προέδρου τον ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

ΗΠΑ - Σαμόα - Τζο Μπάιντεν - Υποψήφιος - Τζέσον Πάλμερ

Αν και ο Τζο Μπάιντεν «σκούπισε» όλες τις πολιτείες όπου διεξάγονταν ψηφοφορίες για την ανάδειξη του υποψηφίου των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές χθες «Σούπερ Τρίτη», μια... φτωχή και μόνη περιοχή του αντιστάθηκε: η αμερικανική Σαμόα, αρχιπέλαγος του Ειρηνικού, επέλεξε αντί γι’ αυτόν τον εντελώς άσημο διεκδικητή του χρίσματος Τζέισον Πάλμερ.

Κατά στατιστικές προβολές και προβλέψεις αμερικανικών ΜΜΕ, ο επιχειρηματίας, με 51 ψήφους, έναντι 40 του προέδρου Μπάιντεν, κέρδισε τους έξι αντιπροσώπους στο συνέδριο του κόμματος που διακυβεύονταν.

«Επιτέλους, κάτι ιδιαίτερο κι απροσδόκητο αυτή την αδιάφορη Σούπερ Τρίτη», σχολίασε μέσω X (του πρώην Twitter) ο πολιτολόγος του πανεπιστημίου της Βιρτζίνιας Λάρι Σαμπάτο.

«Υ.Γ.: Δεν έχω ιδέα ποιος είναι αυτός», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στον Τζέισον Πάλμερ.

Εξαιτίας του καθεστώτος της, δηλαδή του ότι είναι περιοχή και όχι πολιτεία, οι περίπου 40.000 κάτοικοι στην αμερικανική Σαμόα δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές.

Η εσωκομματική ψηφοφορία των Ρεπουμπλικάνων στη Σαμόα θα γίνει μεθαύριο Παρασκευή. Μετά την Ουάσιγκτον και το Βερμόντ, αυτή ενδέχεται να είναι μια από τις τελευταίες ευκαιρίες που θα παρουσιαστεί στη Νίκι Χέιλι για να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ για Μπελέρη: Η Αλβανία πρέπει να τηρήσει τους νόμους

Μητσοτάκης: Στο Βουκουρέστι για το Συνέδριο του ΕΛΚ

Άργος - Δικηγόρος 32χρονης: Η κακοποίηση της γινόταν μπροστά στα παιδιά (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χανιά: ανήλικος ξυλοκόπησε τη γιαγιά του17:24“The 2Night Show”: Λουιζίδη και Αδάμου οι καλεσμένες της Μεγάλης Τρίτης (εικόνες)17:17Απεργία Πρωτομαγιάς: Τα δρομολόγια των πλοίων17:10Νέος Δικαστικός Χάρτης – Κουτσούμπας: Διευκολύνει τη “δικαιοσύνη των ισχυρών”16:57Περού: Δεκάδες νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα (βίντεο)16:45Μαρούσι: Συλλήψεις για τη φονική συμπλοκή16:33Χανιά: Καυστικό υγρό έπεσε στο μάτι υπαλλήλου καθαριότητας16:21Πληθωρισμός – Eurostat: Σταθερός στην Ευρώπη, μειώθηκε στην Ελλάδα16:09Λονδίνο - Επίθεση με σπαθί: Νεκρός ένας 13χρονος 15:56Ηράκλειο: Γάζωσαν αυτοκίνητο με καλάσνικοφ15:43Μεγάλη Τρίτη - “Παγιδευμένοι”: Τι έχει στο μυαλό του ο Ιάσονας; (sneak preview)15:32Τερίμ - Παναθηναϊκός: σε αναζήτηση καινούργιου προπονητή15:19Κασσελάκης: Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονεία του 41%15:06Κορυδαλλός: Διακινούσαν ναρκωτικά μέσα στην φυλακή14:54Βασιλιάς Κάρολος: Σε κλινική για τον καρκίνο η πρώτη επίσκεψή του (εικόνες)14:41Φορολοταρία Μαρτίου: Δείτε αν κερδίσατε έως 50000 ευρώ14:28Ισραήλ: Νεκρός Τούρκος που επιτέθηκε σε αστυνομικό (εικόνες)14:15“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τη Μεγάλη Τρίτη: Η Βασιλική συναντά την Βικτωρία 14:03Μαρινάκης: Η επιστολική ψήφος, το bonus παραγωγικότητας και ο νέος δικαστικός χάρτης13:52Καλλιάνος: το χρονικό της νοσηλείας του πατέρα του, το “φακελάκι” και ο Άδωνις (βίντεο)13:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο