LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 06 Μαρτίου 2024 06:03 | Ανανέωση: 06 Μαρτίου 2024 07:15

ΗΠΑ - “Σούπερ Τρίτη”: Σάρωσε ο Τραμπ στις εκλογές σε 15 Πολιτείες

Τον τίτλο του φαβορί για το χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος, επιβεβαιώνει ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΗΠΑ - Σούπερ Τρίττη

Ο Ντόναλντ Τραμπ επικρατεί πλέον στις 12 από τις 15 πολιτείες όπου διεξήχθησαν χθες εσωκομματικές ψηφοφορίες των Ρεπουμπλικάνων για την ανάδειξη του υποψήφιου ή της υποψήφιας της παράταξης στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της «Σούπερ Τρίτης», κατά νεότερες εκτιμήσεις και στατιστικές προβολές αμερικανικών ΜΜΕ.

Ο πρώην πρόεδρος, κατά τους υπολογισμούς τους, κέρδισε σε Βιρτζίνια, Βόρεια Καρολίνα, Οκλαχόμα, Τενεσί, Μέιν, Άρκανσο, Αλαμπάμα, Μασαχουσέτη, Μινεσότα και Κολοράντο τη μοναδική αντίπαλό του πλέον στην κούρσα, τη Νίκι Χέιλι, πρώην πρεσβεύτρια της κυβέρνησής του στον ΟΗΕ.

Αναδεικνύεται επίσης νικητής στο Τέξας, μεγάλη πολιτεία του αμερικανικού Νότου, και στην Καλιφόρνια. Αυτές είναι οι δυο πολυπληθέστερες αμερικανικές πολιτείες.

«Ήταν φοβερή βραδιά, απίστευτη μέρα», είπε ο μεγιστάνας σε υποστηρικτές του στην κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα.

ΗΠΑ - Σούπερ Τρίττη

Η αντίπαλός του Χέιλι πάντως του στέρησε το sweep, την απόλυτη νίκη (15/15), καθώς εκτιμάται πως κατήγαγε νίκη στην πολιτεία Βερμόντ, αραιοκατοικημένη περιοχή στα σύνορα με τον Καναδά.

Η «Σούπερ Τρίτη» είναι κρίσιμη αναμέτρηση σε κάθε προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ, καθώς διεξάγονται ψηφοφορίες σε 15 πολιτείες και μια περιοχή (την αμερικανική Σαμόα) για την ανάδειξη των υποψηφίων των δυο μεγάλων κομμάτων στις προεδρικές εκλογές.

Εκατομμύρια Αμερικανοί ψήφισαν χθες στις διαδικασίες των παρατάξεών τους ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

Στην άλλη πλευρά, των Δημοκρατικών, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, 81 ετών, που διεκδικεί το χρίσμα της παράταξής του πρακτικά χωρίς να έχει αληθινό αντίπαλο, αναμένεται να κερδίσει και στις 15 πολιτείες.

ΗΠΑ - Σούπερ Τρίττη

Οι υποψηφιότητες των αντιπάλων του, του πολιτικού Ντιν Φίλιπς από τη Μινεσότα και της συγγραφέως Μάριαν Γουίλιαμσον, ουδέποτε προκάλεσαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό, παρά τις συνεχιζόμενες επικρίσεις για την προχωρημένη ηλικία του προέδρου, ή τη συνεχιζόμενη υποστήριξή του στο Ισραήλ στον πόλεμο με τη Χαμάς, παρά την ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως θεωρείτο δεδομένο, αναδεικνύεται ως τώρα νικητής στις διαδικασίες σε 13 πολιτείες και στην Άιοβα, όπου η ψηφοφορία έγινε επιστολικά τις τελευταίες εβδομάδες.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ για Μπελέρη: Η Αλβανία πρέπει να τηρήσει τους νόμους

Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 179 σημεία

Καιρός: βροχές, καταιγίδες και χιόνια την Τετάρτη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηγουμενίτσα: Ο Βλαντ βρήκε κι άλλο παράνομο φορτίο σε φορτηγό από την Ιταλία (εικόνες)19:42Φάμελλος: Ο Πρωθυπουργός οφείλει να αποβάλλει τον Βαρτζόπουλο 19:29Θρίλερ στη Ραφήνα: Σορός άνδρα έπλεε στο λιμάνι19:17Καιρός - Μεγάλη Τετάρτη: Τοπικές βροχές και βοριάδες19:04Μητσοτάκης: Οι αποφάσεις για το Μάτι δεν είναι τελεσίδικες 18:51Φωτιά στο Μάτι: Φορτισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων - Τι είπαν για την απόφαση (εικόνες) 18:38ΗΠΑ: Καρκινοπαθής μετανάστης κέρδισε 1,3 δις δολάρια στο Powerball (εικόνες)18:26Πρόγραμμα σταθερότητας: Ανάπτυξη στο 2,5% και πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% το 202418:14Τουρκία: Η “Γαλάζια Πατρίδα” στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα18:01Rapid test δωρεάν τη Μεγάλη Τετάρτη σε 172 σημεία17:54Συλλήψεις για εκρήξεις σε πρατήριο καυσίμων και κάβα17:54Θεσσαλονίκη: 27χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικη17:48Νομοσχέδιο Δικαιοσύνης – Νατσιός: Επόμενό σας βήμα, θα κλείσετε και τα Πρωτοδικεία17:36Χανιά: ανήλικος ξυλοκόπησε τη γιαγιά του17:24“The 2Night Show”: Λουιζίδη και Αδάμου οι καλεσμένες της Μεγάλης Τρίτης (εικόνες)17:17Απεργία Πρωτομαγιάς: Τα δρομολόγια των πλοίων17:10Νέος Δικαστικός Χάρτης – Κουτσούμπας: Διευκολύνει τη “δικαιοσύνη των ισχυρών”16:57Περού: Δεκάδες νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα (βίντεο)16:45Μαρούσι: Συλλήψεις για τη φονική συμπλοκή16:33Χανιά: Καυστικό υγρό έπεσε στο μάτι υπαλλήλου καθαριότητας16:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο