LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 05 Μαρτίου 2024 20:56

Μεταμόσχευση ωοθηκικού ιστού: Η πρώτη γυναίκα που μένει έγκυος στην Ελλάδα μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Ελπίδα «γεννά» η περίπτωση της Ειρήνης που κατάφερε να μείνει έγκυος με μία σπάνια μέθοδο και αφού πέρασε δύο φορές καρκίνο.

Ειρήνη Κόκα - δελτίο ΑΝΤ1

Της Κατερίνας Χαραλαμπάκου

Στον ΑΝΤ1 μίλησε η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που έμεινε έγκυος μετά από μεταμόσχευση ωοθηκικού ιστού, λόγω καρκίνου, τον οποίο ξεπέρασε.

«Η αιματολόγος μου είχε πει ότι, δεν θα καταφέρω να κάνω παιδί γιατί οι χημειοθεραπείες θα είναι πολύ ισχυρές», δήλωσε η Ειρήνη Κόκα, η η πρώτη Ελληνίδα που θα φέρει στη ζωή το παιδί της μετά από μεταμόσχευση ωοθηκικού ιστού.

Το 2008 νόσησε από αιματολογικό καρκίνο, το ξεπέρασε, όμως ο καρκίνος επέστρεψε 4,5 χρόνια μετά πιο επιθετικός. Σήμερα είναι στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

«Έπαθα ανακοπή και με επανάφεραν, θυμάμαι τις φωνές της μαμάς μου. Έλεγα ‘θα τα καταφερω’»

 Ήθελε πάντα να κάνει ένα παιδί και πριν ξεκινήσει τις χημειοθεραπείες, το 2013, ζήτησε από τον γυναικολόγο της να προχωρήσει σε κατάψυξη των ωάριων της, όμως δεν προλάβαινε, έτσι ο γιατρός προχώρησε στην αφαίρεση του φλοιού της ωοθήκης  τον οποίο και καταψύξανε μέχρι η Ειρήνη να γίνει καλά.

«Το 2021 τις ξανατοποθετήσαμε και μέσα σε 6 μήνες το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα και περιμένουμε τον μπέμπη», λέει συγκινημένη.

«Επανήλθε με αυτό τον τρόπο η λειτουργία των ωοθηκών και μαζέψαμε τα ωάρια και στη συνέχεια έγινε η εμβρυομεταφορά», εξηγεί ο Κωνσταντίνος Πάντος, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής και γυναικολόγος.

Διεθνώς έχουν γεννηθεί 210 παΐδια με την ίδια μέθοδο και η Ειρήνη που όπως λέει θα κάνει και δεύτερο παιδί φερνή την ελπίδα σε πολλές γυναίκες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα υγείας.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το νομοσχέδιο της Μενδώνη για τα ελληνικά τραγούδια και οι αντιδράσεις (βίντεο)

Meta: Επιβεβαιώθηκαν βλάβες στο Facebook και το Instagram

Formula 1: Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζει νέα πίστα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κασσελάκης: Απόλυτα ικανοποιημένος από την περιοδεία στο Αιγαίο20:54BCL: Το Περιστέρι έπεσε…μαχόμενο στον μικρό τελικό20:41Πασχαλινό τραπέζι: Πόσο θα στοιχίσει το κατσικάκι20:28Αρθρογράφος Χουριέτ: Κοίτα το Κας και κοίτα και το Καστελλόριζο!20:14Μελάνωμα: Ελπίδες από αντικαρκινικό εμβόλιο (βίντεο)20:01Μαγνησία: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη19:47Τροχαίο: Νεκρός μοτοσικλετιστής σε σύγκρουση με φορτηγό (εικόνες)19:34Ολυμπιακός: Κέρδισε άνετα την Λαμία με το μυαλό... στην Άστον Βίλα19:20Μαρούσι: Βίντεο ντοκουμέντο από την μοιραία συμπλοκή 19:07Σημεία για rapid test τη Δευτέρα σε 174 σημεία18:53Ρωσία: Κατέλαβε χωριό στο Ντονέτσκ18:40Σάμος: Φονικό ναυάγιο με μετανάστες18:26Ανδρουλάκης: Να μας πει ξεκάθαρα ο κ.Μητσοτάκης τι συμβαίνει με το υπουργείο Εσωτερικών18:13Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε κατηγορούμενος με ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση17:59Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Κυριακής17:46Eurovision: Η Μαρίνα Σάττι αναχώρησε για Σουηδία με την ελληνική αποστολή17:32New York Times για Σπαρτιάτες: Aκροδεξιό κόμμα που του απαγορεύτηκε η συμμετοχή στις Ευρωεκλογές17:19Εργαζόμενοι του “Αττικόν”: Όταν εμείς φωνάζαμε για ΜΕΘ, ο Καλλιάνος έλεγε “δεν υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ”17:05Χανιά: Συλλήψεις για όπλα και βεγγαλικά (εικόνες)16:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο “κοντός”16:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο