LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 05 Μαρτίου 2024 09:00 | Ανανέωση: 05 Μαρτίου 2024 09:33

“Καλημέρα Ελλάδα” - Μητσοτάκης: Οι τιμές στο βρεφικό γάλα είχαν ξεφύγει - Σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα και στα νωπά προϊόντα (βίντεο)

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός στον ΑΝΤ1 για την μείωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ, για τους ελέγχους με σκοπό την πάταξη της αισχροκέρδειας αλλά και τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Το πρωί της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να πραγματοποιήσει έλεγχο στις τιμές των προϊόντων. Μαζί του βρέθηκε και ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας αποκλειστικά στο "Καλημέρα Ελλάδα" ανέφερε μεταξύ άλλων πως "έχουμε την ευκαιρία, μαζί με τον Υπουργό να δούμε από κοντά την αποδοτικότητα των νέων μέτρων της κυβέρνησης" ενώ τόνισε πως " υπάρχει μείωση σε μία σειρά από κωδικούς περί τους 4.000, ενώ τα απορρυπαντικά οι καταναλωτές τα βλέπουν σε χαμηλότερες τιμές στο ράφι. Η μάχη, ωστόσο, κατά της ακρίβειας είναι μία συνεχής μάχη, όμως είναι ένα σημαντικό βήμα, ένα διαρθρωτικό βήμα, το οποίο αφορά την λειτουργία της αγοράς και το οποίο ελπίζουμε να έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα με μειωμένες τιμές για τον καταναλωτή"

Αναφερόμενος στις τιμές του βρεφικού γάλακτος τόνισε πως " είναι ένα προϊόν που μας είχε απασχολήσει πολύ και με την παρέμβαση που κάναμε βλέπουμε σημαντικές μειώσεις για τους νέους γονείς της τάξεως του 15- 20 % για τους γονείς, καθώς οι τιμές του πραγματικά είχαν ξεφύγει".

Μιλώντας για περαιτέρω μειώσεις σε προϊόντα ο πρωθυπουργός τόνισε πως "είμαστε στη μέση μεγάλης προσπάθειας για την καταπολέμηση της ακρίβειας και θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα και στα νωπά προϊόντα. Παρεμβαίνουμε με τρόπο δραστικό με μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε το διαρκές και επίμονο κύμα το πληθωρισμού, καθώς αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία των ελληνικών νοικοκυριών. Είναι δραστική η παρέμβαση της κυβέρνησης στην διάρθρωση της αγοράς. Τα χειρότερα στον πληθωρισμό τα έχουμε αφήσει πίσω μας".

Επιπλέον επεσήμανε πως "συνυπολογίζουμε ότι όταν βλέπουμε τις συνολικές δαπάνες του νοικοκυριού δεν μιλάμε μόνο για το σούπερ μάρκετ, μιλάμε και για την ενέργεια στην οποία η παρέμβαση της κυβέρνησης με τα τιμολόγια διαφορετικού χρώματος είχε ουσιαστικά αποτελέσματα, με σημαντική αποκλιμάκωση των τιμών, η οποία προσεγγίζει τα επίπεδα προ κρίσης"

Επιπρόσθετα ο πρωθυπουργός ανέφερε πως "οι τιμές αυξήθηκαν καθώς αυξήθηκαν οι συντελεστές κόστους των επιχειρήσεων, το θέμα όμω είναι γιατί παρέμειναν αυξημένες" ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως "μας ενδιαφέρει να στηρίξουμε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών με μειώσεις του κόστους δαπανών αλλά και με άυξηση των ονομαστικών μισθών. Οι μισθοί ήδη έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο κατά 20% και από 1η Απριλίου αναμένεται νέα αύξηση, ενώ ευελπιστούμε έως το τέλος της τετραετίας να φτάσει ο μέσος μισθός τα 1500 ευρώ και ο κατώτατος τα 950 ευρώ"
Σχετικά με το Πασχαλινό τραπέζι ο πρωθυπουργός δήλωσε " πως δεν είμαι σε θέση να πω κάτι αυτή τη στιγμή για πρόσθετη δημοσιονομική στήριξη, καθώς είμαστε στην αρχή της χρονιάς και πρέπει να υλοποιηθεί ο προϋπολογισμός χωρίς καμία παρέκκλιση"..
Τέλος για την δήλωση του περί "Μπανανίας" ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε "όταν το είπα κάποιοι δεν πίστεψαν την βούληση της κυβέρνησης να πατάξει την αισχροκέρδεια. Θέλουμε τον ανταγωνισμό, συνεργαζόμαστε με τις επιχειρήσεις, τους Έλληνες προμηθευτές και τα σούπερ μάρκετ, όμως σε μία διεθνή κρίση πληθωρισμού δεν μπορεί κάποιοι να αισχροκερδούν. Πάντα οι τιμές στην Ελλάδα ανέβαίνουν εύκολα και δυσκολεύονται να πέσουν. Εμείς θα συνεχίσουμε με αμείωτους ελέγχους".


Κασσελάκης: Στον ίδιο χώρο που ο Πρωθυπουργός μπαίνει για σόου, οι πολίτες μπαίνουν για να ψωνίσουν,

«Οι μόνοι έλεγχοι που γίνονται στην αγορά είναι οι "απροειδοποίητες" -συνοδεία 40 καμερών- επισκέψεις του Πρωθυπουργού σε σουπερμάρκετ μια φορά το τρίμηνο, με τις οποίες δίνει πάντα "μάχη κατά της ακρίβειας" και πάντα τη χάνει», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχολιάζει ότι «στον ίδιο χώρο που ο Πρωθυπουργός μπαίνει για σόου, οι πολίτες μπαίνουν για να ψωνίσουν, οπότε καλό θα είναι να μην τους εμπαίζουμε».

Στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παραθέτει προς τον πρωθυπουργό ενόψει Τσικνοπέμπτης, όπως αναφέρει, τις αυξήσεις στο κρέας, από χθεσινό ρεπορτάζ του MEGA.

«Την επόμενη φορά ας ντυθεί κάτι άλλο, γιατί η στολή "πελάτης σουπερμάρκετ" πάλιωσε, και είναι και προκλητική προς το κοινό αίσθημα», σχολιάζει.

Το ΚΚΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Όσο οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι στα επίπεδα του 2009 και εξανεμίζονται από την τεράστια αύξηση των τιμών, όσο οι φόροι στα ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης παραμένουν άθικτοι για να εξασφαλίζουν τα πλεονάσματα και όσο η κερδοφορία των ομίλων, ανάμεσά τους και των σούπερ μάρκετ, παραμένει στο απυρόβλητο, τόσο τα κυβερνητικά μέτρα θα εξαντλούνται σε “ασπιρίνες” κοροϊδίας και “απροειδοποίητα” τηλεοπτικά σόου του πρωθυπουργού».

Ειδήσεις σήμερα:  

Γερμανία: Έληξε η ομηρία στο νοσοκομείο του Άαχεν

Τροχαίο: Ένας νεκρός από ανατροπή αυτοκινήτου

“Ψυχοκόρες“: Πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 - Τα δύο πρώτα επεισόδια (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)23:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Έξι προφυλακίσεις κατηγορουμένων23:50Θηρασία: Βίντεο από κατολίσθηση στο λιμάνι 23:37Βόλεϊ γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά23:23Καρδίτσα - ΑΕΚ: Νίκη..γοήτρου για τους γηπεδούχους23:11ΠΑΟΚ: Κέρδισε το Μαρούσι κι “έκλεισε” μια θέση στα play off22:59Λαύριο: Συντριβή του υποβιβασμένου Απόλλωνα Πατρών22:47Ο Βόλος έκανε το...καθήκον του απέναντι στον Πανσερραϊκό22:33Ο ΠΑΣ …πήρε μαζί του την Κηφισιά στη Super League 222:21Ο Παναιτωλικός νίκησε τον Ατρόμητο και... γιόρτασε την παραμονή του22:10Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ: Ισόπαλοι και...άνετοι στην παραμονή τους21:59Φλώρινα: Σύλληψη “εισπράκτορα” τηλεφωνικών απατών21:47Γάζα: Ισραηλινοί όμηροι “εμφανίστηκαν” σε βίντεο21:33Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης τουρίστριας στον Μπάλο21:19Καλλιάνος: Θλίψη στην κηδεία του πατέρα του βουλευτή (εικόνες)21:05Ιπποκράτειος Πολιτεία: Λειτουργούσαν παράνομο κέντρο απεξάρτησης (εικόνες)20:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο μάνατζερ τράπερ20:38Συμμορία έκλεβε επιβάτες του μετρό και του ΗΣΑΠ20:23Πύργος: Άγρια ληστεία ηλικιωμένου εργάτη σε εκκλησία20:10Τουρκία - ΗΠΑ: Τα σενάρια της αναβολής της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσιγνκτον19:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο