LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 04 Μαρτίου 2024 19:53

Τέμπη - ΠΑΣΟΚ: Να διαβιβαστεί το σύνολο της δικογραφίας στην Εξεταστική Επιτροπή

Τι απαντούν κύκλοι του προεδρείου της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ. 

Σιδηροδρομικό δυστύχημα - Τέμπη - τραγωδία

Ρεπορτάζ: Τζίνα Στασινοπούλου, Όλγα Παναγιωτίδου

Το συνολικό αποδεικτικό υλικό που έχει στα χέρια της η δικαιοσύνη από το στάδιο της ανάκρισης για την τραγωδία στα Τέμπη, ζητούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής.

Η Μιλένα Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ αναφέρει «Η δικογραφία είναι ελλιπής, λείπουν οι καταθέσεις κρίσιμων μαρτύρων, λείπουν έγγραφα που έχουν καταθέσει μάρτυρες, λείπουν απολογίες κατηγορουμένων.»

Κύκλοι του προεδρείου της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη απαντούν «Η εξεταστική επιτροπή με επιστολή της στις 15/12/2023 και με υπομνηστική επιστολή στις 24/1/2024 ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο Δικαιοσύνης αντίγραφα των σχετικών εγγράφων - ανακρίσεων της Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας.

Η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας βρίσκεται κατά το στάδιο της κύριας ανάκρισης και ως εκ τούτου με δική του αξιολόγηση το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να διαβιβάσει το υλικό το οποίο από την πρώτη στιγμή, όπως επισημαίνετε, έχει τεθεί στη διάθεση σας προκειμένου να συντάξετε το πόρισμα σας εντός του χρόνου που η Επιτροπή μας έχει ορίσει.

Ως εκ τούτου, η αξιολόγηση του υλικού που κρίνεται κάθε φορά ότι δύναται να χορηγηθεί σε μια άλλη αρχή αφορά αποκλειστικά και μόνο την εισαγγελική αρχή που χειρίζεται την υπόθεση».

Το ψήφισμα για την απόδοση ευθυνών

Την ίδια ώρα οι υπογραφές στο ψήφισμα για την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών έχουν φτάσει τις 1,296,779.

Ο Ξενοφών Κοντιάδης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ανέφερε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 ''Καλημέρα Ελλάδα'' σχετικά με το ψήφισμα ότι «Η δυναμική που έχει δημιουργηθεί με αυτές τις 1.300.000 υπογραφές είναι η βάση για να υπάρξει μία πρόταση νόμου γιατί είναι προφανές ότι αυτό το ψήφισμα δεν έχει διατυπωθεί από νομικούς.»

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, εφόσον η διατύπωση του ψηφίσματος έχει μορφή σχεδίου νόμου και συγκεντρώσει εκ νέου 500.000 υπογραφές τότε η Βουλή είναι υποχρεωμένη να τη συζητήσει.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης έκανε σχετική ερώτηση στην υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως: «Έχει κινητοποιήσει την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να προχωρήσει άμεσα στην εισαγωγή στη Βουλή και την ψήφιση του εκτελεστικού του Συντάγματος Νόμο για το αναθεωρημένο άρθρο 73, ώστε να εφαρμοστεί στην περίπτωση των Τεμπών;».

Οι έρευνες των αρχών τελείωσαν στην ουσία στις 3 Μαρτίου αποκαλύπτει στον ΑΝΤ1ο πραγματογνώμονας των οικογενειών των θυμάτων στα Τέμπη Κώστας Λακαφώσης λέγοντας: «Μαρτίου σήκωσαν οι γερανοί το καμένο βαγόνι του κυλικείου, έψαξαν όλη την ημέρα ότι μπορούσαν να βρουν και την επόμενη μέρα το πρωί κάποιος αποφάσισε ότι τέλος οι έρευνες ότι ήταν να βρούμε το βρήκαμε».

Ο υπουργός Υγείας  Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε σχετικά με το μπάζωμα του χώρου της τραγωδίας των Τεμπών : «Δεν υπήρχε μπάζωμα επαναλαμβάνω, υπήρχε στρώσιμο από υλικά που έκαναν το έδαφος σταθερό για να πατήσουν οι γερανοί και να σηκώσουν τα βαγόνια και να βρουν τυχόν επιζώντες και να μαζέψουν τους νεκρούς».

Κρίσιμο θεωρετίαι ότι ο χώρος δεν αποκλείστηκε έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες των πραγματογνωμόνων.




Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠροϋπολογισμός: Μία "ανάσα" από τα 8 δις το πρωτογενές πλεόνασμα στο 7μηνοΣήμερα 11:12 | Ειδήσεις

Αυξημένα κατά 822 εκατ. τα καθαρά έσοδα . Ξεπέρασαν τα 40,5 δις το φορο-έσοδα.

Μήνυμα Τραμπ σε Ζελένσκι πριν από τη συνάντηση: Η Ουκρανία δεν θα πάρει πίσω την Κριμαία και δεν θα γίνει μέλος του NATOΣήμερα 08:36 | Ειδήσεις

Απαντώντας μέσω Χ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγραψε πως θέλει ο πόλεμος με τη Ρωσία να τελειώσει «γρήγορα», αλλά κατά τρόπο «αξιόπιστο», ώστε να εξασφαλιστεί «ειρήνη που θα έχει διάρκεια».

Η Μόσχα εγκρίνει τις δηλώσεις ΤραμπΣήμερα 10:59 | Ειδήσεις

Ο Ρώσος διαπραγματευτής αναδημοσίευσε την ανάρτηση του προέδρου για την Ουκρανία

O κυκλώνας Έριν απειλεί τις Μπαχάμες – Ποιες άλλες περιοχές θα σαρώσειΣήμερα 08:55 | Ειδήσεις

Το ακραίο φαινόμενο θα πλησιάσει τα επόμενα 24ωρα τις Μπαχάμες, στην Καραϊβική, αχανή περιοχή του βόρειου Ατλαντικού που ήδη πλήττεται από σφοδρούς ανέμους και ισχυρές βροχές, ενώ υπάρχουν κίνδυνοι πλημμυρών και κατολισθήσεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Προϋπολογισμός: Μία "ανάσα" από τα 8 δις το πρωτογενές πλεόνασμα στο 7μηνο 11:22Η Μόσχα εγκρίνει τις δηλώσεις Τραμπ11:07Αγρίνιο: Παραμένει στο νοσοκομείο η ανήλικη μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε πάρτι 10:51Ήρα: Η χαριτωμένη σκυλίτσα ναυαγοσώστρια (βίντεο)10:36ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου10:20Ένας Έλληνας και ένας Τούρκος ένωσαν τις δυνάμεις τους και άνοιξαν καφέ στην Κωνσταντινούπολη10:03Στα δικαστήρια η χήρα του Έλβις Πρίσλεϊ - Κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της09:47ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου09:31O κυκλώνας Έριν απειλεί τις Μπαχάμες – Ποιες άλλες περιοχές θα σαρώσει09:17ΑΤ Κερατέας: Είχε συλληφθεί μια μέρα πριν ο κρατούμενος που εντοπίστηκε νεκρός 09:01Μήνυμα Τραμπ σε Ζελένσκι πριν από τη συνάντηση: Η Ουκρανία δεν θα πάρει πίσω την Κριμαία και δεν θα γίνει μέλος του NATO08:46Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Αυγούστου08:30Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα08:15Αγία Πετρούπολη: Εκατοντάδες άνθρωποι παρακολούθησαν το περίφημο "Φεστιβάλ των Ονείρων"23:58Συλλήψεις και πρόστιμα για φωτιές στην ύπαιθρο23:43Ρόδος: Ατύχημα σε λούνα παρκ - Ο 17χρονος στον ΑΝΤ1: Νόμιζα ότι θα πεθάνω23:26Επίσημο το "αντίο" στον Μαξίμοβιτς από τον Παναθηναϊκό23:12Επίθεση της Ζαχάροβα στον Μακρόν για τις δηλώσεις περί "συνθηκολόγησης" της Ουκρανίας22:58Τραγωδία στο Αιγάλεω - Νεκρή 65χρονη μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα22:44Ο Μισεουί έλαμψε στη νίκη - ανατροπή του Άρη επί του Αστέρα Τρίπολης22:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο