LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 04 Μαρτίου 2024 14:24

Τέμπη – Γεωργιάδης για τσιμέντωμα: Διαμορφώθηκε ο χώρος για να λειτουργήσουν οι γερανοί

Τι απάντησε εξάλλου ο υπυοργός σχετικά με την πραγματογνωμοσύνη ότι ο συρμός μετέφερε παράνομα, το εύφλεκτο υλικό ξυλόλιο.

Τέμπη - 1η επιβατική αμαξοστοιχία - σημείο της τραγωδίας

Τον ισχυρισμό ότι το τσιμέντωμα της περιοχής του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ήταν η μοναδική λύση για τη λειτουργία των γερανών οι οποίοι θα διενεργούσαν έρευνες στα συντρίμια, προέβαλε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Θεσσαλονίκης «Status 107,7», ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν υπάρχει κανένα μπάζωμα. Η συνωμοσιολογία καταστρέφει τη χώρα. Γίνεται το δυστύχημα. ‘Έβρεχε δυο μέρες συνεχόμενα. Τα βαγόνια έχουν εξοκείλει. Πάει η Πυροσβεστική, και πρέπει να στήσει τους γερανούς για να σηκώσει τα βαγόνια ώστε να βρει τυχόν επιζώντες και να περισυλλέξει τα πτώματα. Οι γερανοί, βάρους πολλών τόνων, πρέπει να σηκώσουν βαγόνια πολλών τόνων, και να πατήσουν σε σταθερό έδαφος. Το έδαφος από κάτω είναι σαθρό με λάσπη από τη βροχή. Και τι λέει η Πυροσβεστική; “Έγινε διαμόρφωση του χώρου προκειμένου να επιχειρήσουν οι γερανοί, να σηκώσουν τα βάρη”. Οι γερανοί χρειάζονται σταθερό πεδίο να μη βουλιάζει, γι’ αυτό και έθεσαν κάποια φερτά αντικείμενα. Πέταξαν χαλίκι και γαρμπίλι. Έκαναν το έδαφος σταθερό για να πατήσουν οι γερανοί», είπε ο Υπουργός.

«Ο Τριαντόπουλος ήταν αναρμόδιος να διατάξει τσιμέντωμα»

Ερωτηθείς για όσα είπαν οι συγγενείς των θυμάτων ότι τα τσιμέντωμα διατάχθηκε από τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Ο Τριαντόπουλος δεν είχε καμία αρμοδιότητα να δώσει τέτοια εντολή δεν ξέρω πώς τον έχουν μπλέξει. Τέτοια εντολή μπορεί να δώσει μόνο η πολιτική προστασία, είτε της Περιφέρειας είτε του κράτους. Η εμπλοκή Τριαντόπουλου έγινε για να βάλουν μια συνωμοσία γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου».

«Γιατί να θέλει η κυβέρνηση να συγκαλύψει μια λαθρεμπορία»

Σε ερώτηση, τέλος, για την κατάθεση εμπειρογνώμονα ότι στην αμαξοστοιχία μεταφερόταν παράνομα, το εύφλεκτο υλικό ξυλόλιο το οποίο και προκάλεσε πυρκαγιά και θανάτους περισσότερους από όσους προκάλεσε η σύγκρουση καθαυτή, ο υπουργός απάντησε: «Εάν υπάρχει περίπτωση λόγω λαθρεμπορίας να έχει γιγαντωθεί το δυστύχημα αυτό, και αν η έκρηξη δεν ήταν από τα λάδια των τρένων των φρένων αλλά είναι λόγω ενός παρανόμου υλικού που μεταφερόταν με την εμπορική αμαξοστοιχία, εγώ προσωπικά θέλω να βρεθεί ο υπεύθυνος και να τιμωρηθεί ισόβια. Όμως αν υπάρχει θέμα λαθρεμπορίας, αυτό εις τι αφορά τη διερεύνηση του ατυχήματος σε κυβερνητικό επίπεδο; Για ποιον λόγο η κυβέρνηση να θέλει να συγκαλύψει μια λαθρεμπορία; Η συνομωσιολογία βλάπτει τη λογική».

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Πελάτης μαχαίρωσε τον μάγειρα καταστήματος

Τέμπη: Τι μπορούν να “κάνουν” οι υπογραφές που συγκεντρώνονται

Εορτολόγιο - 4 Μαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η λύση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματοςΣήμερα 09:20 | Ειδήσεις

«Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια μαγική λύση για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αθήνας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Βορίζια: Στον εισαγγελέα ο αδερφός της Ευαγγελίας Φραγκιαδάκη που σκοτώθηκε στο μακελειόΣήμερα 09:38 | Ειδήσεις

Ο 58χρονος, πατέρας των τεσσάρων προφυλακισμένων αδερφών, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα και συνελήφθη.

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Στο μικροσκόπιο των αρχών κινητά και υπολογιστέςΣήμερα 13:03 | Ειδήσεις

Εντολή να κατασχεθούν τα κινητά τηλέφωνα και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, προσώπων, που εμπλέκονται έμμεσα στο διπλό έγκλημα της Φοινικούντας, έδωσε η ανακρίτρια, η οποία χειρίζεται την υπόθεση.

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό τροχαίο με εγκατάλειψηΣήμερα 08:44 | Ειδήσεις

Νταλίκα παρέσυρε αυτοκίνητο και 3 πεζούς. Ο ένας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Ο οδηγός της νταλίκας εγκατέλειψε το σημείο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Women in Yachting Conference by ONDECK Events - 2 Δεκεμβρίου, στο Ίδρυμα Ίδρυμα Ευγενίδου14:42Ισραήλ: O Nετανιάχου χαιρετίζει το "ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ" για τη Γάζα 14:28Ευλογιά αιγοπροβάτων - Μητσοτάκης : Έκτακτη ενίσχυση στους κτηνοτρόφους έως το τέλος του έτους14:14Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 51χρονος που βίαζε τη φίλη της κόρης του14:00Ταϊλάνδη: Νεογέννητο βρέφος βρέθηκε ζωντανό μέσα σε καζανάκι τουαλέτας13:46Κωνσταντίνος Φλώρος: Η Ελλάδα παράγων σταθερότητας και ειρήνης13:32Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Στο μικροσκόπιο των αρχών κινητά και υπολογιστές13:18Νέος Κόσμος: Συλλήψεις για το τροχαίο που κατέληξε σε τραγωδία13:04Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης12:50Ερντογάν: Η λύση του Κυπριακού περνά μέσα από τη συνύπαρξη δύο κρατών12:37Διεθνής κόμβος η Ελλάδα: Συμβάλλει στη μεταφορά αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου12:23Ηράκλειο: Σε αστυνομικό κλοιό το λιμάνι για την άφιξη του ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου12:09Θεσσαλονίκη: Δεύτερη καταδίκη τηλεπαρουσιαστή για διαρροή "ροζ" βίντεο – Κρίθηκε ένοχος για πλημμέλημα11:55Παγκόσμια Τράπεζα: Νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας ο Αντώνης Καμάρας11:41Γερμανία: Η κυβέρνηση επιτρέπει και πάλι τις εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ11:28Ιαπωνία: Σύσταση στους πολίτες της που είναι στην Κίνα, να είναι προσεκτικοί λόγω διπλωματικής έντασης11:14Σύλληψη 18χρονου στο κέντρο Θεσσαλονίκης - Πέταξε τα κλοπιμαία όταν αντίκρυσε τους αστυνομικούς11:00Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της Ιεράπετρας10:46Ρόδος: Η στιγμή που γαζώνουν το σπίτι του επιχειρηματία με σφαίρες (βίντεο)10:32Πάτρα: 12χρονη κατήγγειλε το βιασμό της από 16χρονο10:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο