LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 01 Μαρτίου 2024 20:45

Έσπαγαν τα κοντέρ στην ταχύτητα και το…. ανέβαζαν Social Media (βίντεο)

Τα βίντεο πρόδωσαν τους δύο οδηγούς, που παρά το…ώριμο της ηλικίας τους, έτρεχαν με έως και 290χλμ σε δρόμους του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Κόντρες στην Παραλιακή - βίντεο - Δελτίο ΑΝΤ1

Από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση σε βάρος δύο οδηγών, ηλικίας 62 και 29 ετών.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, η ταυτοποίηση των δύο οδηγών κατέστη δυνατή καθώς είχαν αναρτήσει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο στο οποίο, ως οδηγοί οχημάτων, ανέπτυσσαν μεγάλη ταχύτητα σε οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου Αττικής, εγκυμονώντας κατά τον τρόπο αυτό κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος και επαυξάνοντας τον κίνδυνο για τους λοιπούς οδηγούς.

Συγκεκριμένα, οι δύο οδηγοί διαπιστώθηκε από το ανηρτημένο βιντεοληπτικό υλικό, κατά περίπτωση, ότι:

  • Κινούνταν καθ' υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπομένων ορίων, με ταχύτητες μεταξύ εκατό (100) και εκατόν εβδομήντα οχτώ (178) χιλιομέτρων ανά ώρα, επί της ΕΟ Αθηνών-Σουνίου, από το ύψος της Βάρης Αττικής έως το ύψος της περιοχής Αγίας Μαρίνας Αττικής, ενώ προέβαιναν στην τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων, διενεργώντας ταυτόχρονα συνεχείς, επαναλαμβανόμενους και επικίνδυνους ελιγμούς, χωρίς τη χρήση δεικτών αλλαγής κατεύθυνσης και προβαίνοντας σε αντικανονικό προσπέρασμα λοιπών οχημάτων.
  • Κινούνταν καθ' υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπομένων ορίων, με ταχύτητες μεταξύ εκατόν είκοσι (120) και διακοσίων δεκαπέντε (215) χιλιόμετρων ανά ώρα, επί της λεωφόρου Σχιστού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κερατσίνι.
  • Κινούνταν καθ' υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπομένων ορίων, με ταχύτητες μεταξύ εκατόν εξήντα (160) και διακοσίων είκοσι (220) χιλιομέτρων ανά ώρα, επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της περιοχής των Μεγάρων.
  • Κινούνταν καθ' υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπομένων ορίων, με ταχύτητες μεταξύ διακοσίων είκοσι τριών (223) και διακοσίων ενενήντα δύο (292) χιλιομέτρων ανά ώρα, επί μη προσδιοριζόμενου εθνικού οδικού άξονα.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, θα συνεχιστούν από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής οι εξειδικευμένες τροχονομικές δράσεις και οι επισταμένες έρευνες, με στόχο την προστασία των οδηγών και την επαύξηση της οδικής ασφάλειας, επιβάλλοντας τις προβλεπόμενες κυρώσεις σε όσους παραβιάζουν τους κανόνες της οδικής κυκλοφορίας, ενώ ταυτόχρονα θα ενταθούν οι προσπάθειες για την ευαισθητοποίηση των οδηγών για τους κινδύνους της επικίνδυνης οδήγησης.

Ειδήσεις σήμερα:

Κηδεία Ναβάλνι - Μόσχα: Χιλιάδες κόσμου και δρακόντεια μέτρα (βίντεο)

Τραγωδία στα Τέμπη – Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Το έγγραφο Αγοραστού για το μπάζωμα

F1 - Μπαχρέιν: Ο Φερστάπεν την πρώτη pole position της χρονιάς

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣυνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ υπό τον ΠρωθυπουργόΣήμερα 10:20 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός συγκεντρώνει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στο Μέγαρο Μαξίμου και αργότερα συμμετέχει σε συζήτηση με τον διακεκριμένο οικονομολόγο Daron Acemoglu στο πλαίσιο της 29ης Ετήσιας Συζήτησης του Economist.

Φαράγγι Σαμαριάς: Κλειστή η πρόσβαση από τη βόρεια είσοδο λόγω των ανέμωνΣήμερα 07:37 | Ειδήσεις

Από ποια είσοδο θα είναι προσβάσιμο το φαράγγι. Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΦΥΠΕΚΑ

Ρόδος: Κινητό εκρήγνυται μέσα σε τσάντα (βίντεο)Σήμερα 09:18 | Ειδήσεις

Στιγμές πανικού έζησαν περαστικοί και τουρίστες στην καρδιά της Ρόδου όταν κινητό τηλέφωνο άρπαξε φωτιά μέσα σε τσάντα γυναίκας.

Μέγαρα: Ο λόγος πίσω από την αιματηρή επίθεση με μαχαίριΣήμερα 07:22 | Ειδήσεις

Για ποιον λόγο ο 37χρονος δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι στη μητέρα, την αδελφή και τον θείο του;

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρόδος: Νεκρός 48χρονος οδηγός σε τροχαίο δυστύχημα13:00Βόλος: Φωτιά σε αστικό λεωφορείο - Απομακρύνθηκε ο οδηγός (βίντεο)12:45Δάφνη – Υμηττός: Διέπραττε ληστείες εις βάρος υπαλλήλων καταστημάτων (βίντεο)12:31Κίνα: Ανθρωποειδή ρομπότ…παίζουν μπάλα (βίντεο)12:17Εργασιακό Νομοσχέδιο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, σε 16 απαντήσεις12:03Τζάνειο: Σε κρίσιμη κατάσταση η 62χρονη - Ξεκινούν τα εγκεφαλικά τεστ11:49Μυτιλήνη – Αδερφός Θύματος: Παρά τρίχα ζωντανός είναι… Ήταν λες και ήμουνα στην εμπόλεμη ζώνη στη Γάζα11:35Τρίτη 2 Ιουλίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας11:21Αίγυπτος: Μαούνα ναυαγεί στον Κόλπο του Σουέζ - Αναφορές για νεκρούς 11:06Ελευσίνα: Διάρρηξη με λεία άνω των 70.000 ευρώ - Έκλεψαν ακόμη λίρες και κοσμήματα 10:52Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό10:38Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Ανανεώνει την Ηγεσία του Ενισχύοντας τους Διατλαντικούς Δεσμούς10:24Θεσσαλονίκη: 17χρονος ξυλοκόπησε συνομήλικο του10:09Ρόδος: Κινητό εκρήγνυται μέσα σε τσάντα (βίντεο)09:54Λεωφόρος Συγγρού: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών09:39Καύσωνας: Υποχωρεί από τη Γαλλία και μετακινείται πιο ανατολικά προς τη Γερμανία09:25Τραμπ: Χλευάζει όσους μετανάστες αποπειραθούν να δραπετεύσουν από το «Αλκατράζ με αλιγάτορες»09:10Εύβοια: Τρελή πορεία αγροτικού οχήματος – Βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα (βίντεο)08:55Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα: Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων08:40Αργολίδα: Ανατίναξαν ΑΤΜ και άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών08:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο