LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 29 Φεβρουαρίου 2024 21:33

Τουρισμός: Η Ελλάδα γίνεται φιλικός προορισμός για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Τι προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψε η υπουργός Τουρισμού με τον οργανισμό Queer Destinations.

Κεφαλογιάννη - ΛΟΑΤΚΙ

Στην καθιέρωση της Ελλάδας ως τον πλέον φιλικό τουριστικό προορισμό για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στοχεύει το υπουργείου Τουρισμού, με την κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη να υπογράφει σήμερα μνημόνιο συνεργασίας με τον Οργανισμό Queer Destinations. Σε ειδική εκδήλωση σήμερα, όπου παρουσιάστηκε η στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού για την προσέλκυση επισκεπτών ΛΟΑΤΚΙ+ η κυρία Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που έμπρακτα ανοίγει την αγκαλιά της στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αναφέροντας συγκεκριμένα: Η ισότιμη συμμετοχή των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στην τουριστική δραστηριότητα, ασφαλώς αποτελεί για εμάς τη μόνη επιλογή, και αντανακλά τις αξίες που θέλουμε να πρεσβεύει η χώρα μας ως τουριστικός προορισμός. O Oργανισμός Queer Destinations έχει ως σκοπό τη συμπερίληψη στις τουριστικές εμπειρίες, φιλοδοξώντας να λειτουργεί ως συνδετικός ιστός μεταξύ κυβερνήσεων, προορισμών και τουριστικών επιχειρήσεων. Προς το σκοπό αυτό έχει αναπτύξει το πρόγραμμα/σήμα διάκρισης "Queer Destinations Committed", η απονομή του οποίου διασφαλίζει ένα συγκεκριμένο επίπεδο αριστείας, ποιότητας και ασφάλειας για τους LGBTQ+ ταξιδιώτες.

Ειναι χαρακτηριστικό ότι ο τουρισμός ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, αποτελεί περισσότερο από το 10% της ζήτησης παγκοσμίως και περίπου το 16% των συνολικών ταξιδιωτικών δαπανών, οι οποίες σε απόλυτα μεγέθη ξεπερνούν ετησίως τα 195 δισ. δολάρια ΗΠΑ. Σε ό,τι αφορά στις ενέργειες της τουριστικής πολιτικής περιλαμβάνονται τα εξής:

  • Η συσχέτιση και διασύνδεση της εθνικής στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού, με τις στρατηγικές των επιμέρους προορισμών.
  • Η τροποποίηση του πλαισίου που διέπει τις σχέσεις Ξενοδόχων -Πελατών.
  • Η σύνδεση (ως κριτήριο ποιότητας) της κατάταξης των τουριστικών καταλυμάτων, με μοριοδοτούμενο κριτήριο τον βαθμό κατάρτισης του προσωπικού και τις παρεχόμενες υπηρεσίες για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.
  • Η συλλογή, επεξεργασία και τήρηση δεδομένων, αναφορικά με τον τουρισμό ΛΟΑΤΚΙ+,
  • Και τέλος, η οικοδόμηση σχέσεων με ειδικούς (εξειδικευμένους σε ΛΟΑΤΚΙ τουρισμό) ταξιδιωτικούς και ερευνητικούς οργανισμούς του εξωτερικού.

Στο σημείο αυτό η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού πρόκειται να γίνει σύντομα ενεργό μέλος τoυ International Gay and Lesbian Travel Association. Ως προς τις ενέργειες τώρα, εμπλουτισμού, διαφοροποίησης και αναβάθμισης της τουριστικής προσφοράς σχεδιάζονται τα εξής:

  • Η χαρτογράφηση τοποθεσιών, οι οποίες κατ’ εξοχήν αποτελούν προσφιλείς προορισμούς για τουρισμό ΛΟΑΤΚΙ+
  • Η επίτευξη συνεργειών με τον ιδιωτικό τομέα για την ανάπτυξη τουριστικών προϊόντων στους προορισμούς τουρισμού ΛΟΑΤΚΙ+.
  • Η δημιουργία εξατομικευμένων πακέτων ανά αγορά – στόχο, συνδυαστικά και με ειδικές μορφές τουρισμού.
  • Η προώθηση της υιοθέτησης καινοτόμων τάσεων, εξελίξεων και προτύπων στον τομέα της διαμονής
  • Η ενθάρρυνση της συνεχούς και συστηματική αξιολόγησης των παρεχόμενων υπηρεσιών & μέτρηση της ικανοποίησης των πελατών.

Στο μεταξύ οι άμεσες ενέργειες επικοινωνίας και προβολής αφορούν στην δημιουργία ειδικού προωθητικού υλικού για τον τουρισμό ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ελλάδα αλλά και ανάπτυξη branding και οργάνωση εξειδικευμένης επικοινωνιακής καμπάνιας, όπως και ο εμπλουτισμός της ιστοσελίδας VisitGreece, με πλήρη θεματολογία σχετικά με τον τουρισμό ΛΟΑΤΚΙ+, αλλά και επικαιροποιημένη ενημέρωση και διαδραστικό χάρτη. Αμεσα εξάλλου θα υα υπάρξει και συνεργασία με το ΞΕΕ για υλοποίηση σεμιναρίων σε εργαζόμενους/ες στον χώρο του τουρισμού στο πλαίσιο της στρατηγικής diversity and inclusion. Παραμένοντας στο σκέλος της προβολής η κυρία Κεφαλογιάννη στάθηκε στην ετήσια διοργάνωση των Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, του Αthens Pride, και του Thessaloniki Pride, που όπως είπε θα φιλοξενήσει τον προσεχή Ιούνιο το φεστιβάλ EuroPride 2024, εκδήλωση που θα υποστηρίξει το υπουργείο Τουρισμού με συγκεκριμένες προωθητικές ενέργειες.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο: Πέθανε ο νεαρός που είχε τραυματιστεί στην λεωφόρο Κνωσού

Ηράκλειο: Ζευγάρι ηλικιωμένων πέθανε με λίγες μέρες διαφορά

Γάζα: Επίθεση με δεκάδες νεκρούς που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Champions League: Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια τη «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης 23:59ΗΠΑ: Νεκρoί οι άντρες της Εθνοφρουράς που δέχθηκαν πυροβολισμούς κοντά στον Λευκό Οίκο23:46Κάγια Κάλας: Ο ρωσικός στρατός θα πρέπει να περιοριστεί για να τερματιστεί ο πόλεμος23:37Τουρκία - Γκιουλέρ: "Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα έναντι μονομερών ενεργειών της Ελλάδας"23:23Ρωσία - Πεσκόφ για τερματισμό πολέμου: Πιθανότατα δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό23:09Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας αύριο και μεθαύριο22:55ΗΠΑ: Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο - Δύο μέλη της Εθνοφρουράς τραυματίστηκαν22:41«Μπλακ άουτ» του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι 22:27Λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πάτμος και Λέρος 22:13Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Κέρκυρα και Αιτωλοακαρνανία21:59Τραγωδία στη Ρόδο: Ο πατέρας του 19χρονου στον ΑΝΤ1 - Θα ψάξουμε τα πάντα21:45Κέρκυρα - Κακοκαιρία Adel: Μια έγκυος απεγκλωβίστηκε στην περιοχή Ποταμός21:31Παρτιζάν: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανακοινώνοντας και επίσημα την αποχώρησή του από τον πάγκο της ομάδας21:17Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη21:03Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Ούτε ένα ευρώ δεν επέστρεψαν οι αγρότες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ20:49Φλώρινα: Σοβαρό τροχαίο στο Πλατύ Πρεσπών - Απεγκλωβίστηκαν δύο άνδρες χωρίς αισθήσεις20:35Ant1 Sports: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε τη βασίλισσα της Ευρώπης στο κατάμεστο "Καραϊσκάκης"20:21Πραξικόπημα στη Γουινέα–Μπισσάου εν μέσω προεδρικών εκλογών - Συνελήφθη ο πρόεδρος και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου20:07Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά τον θάνατο του 19χρονου στρατιώτη σε πεδίο βολής στη Ρόδο19:57Τέλλογλου - Αγροτικές επιδοτήσεις: "Εφιάλτης" το κόστος παραγωγής 19:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο