LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 29 Φεβρουαρίου 2024 11:07

Σχολική εκδρομή - Ρώμη: διέρρηξαν τα λεωφορεία και τους... “ξάφρισαν”

Θύμα κλοπής έπεσαν οι περίπου 80 μαθητές από το Ηράκλειο που πήγαν σχολική εκδρομή στη Ρώμη.

Μαθητές - Λεωφορείο - Σχολική εκδρομή

(εικόνα αρχείου)

Τέλος καλό, όλα καλά για τους 80 μαθητές της Α' και Β' Λυκείου του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, οι οποίοι έπεσαν θύματα κλοπής, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στη Ρώμη, μετά από πρόσκληση της ομογένειας.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, όταν τα παιδιά και οι συνοδοί τους έτρωγαν σε εστιατόριο της ιταλικής πρωτεύουσας.

Άγνωστοι, διέρρηξαν τα δύο λεωφορεία τα οποία τους μετέφεραν, και τα οποία ήταν σταθμευμένα.

Οι δράστες πήραν όλα τα προσωπικά αντικείμενα των παιδιών και των καθηγητών που τα συνόδευαν, περίπου 1.200 ευρώ μετρητά και μαζί την τσάντα στην οποία βρίσκονταν τα διαβατήρια και οι ταυτότητές τους.

Δημιουργήθηκε αναστάτωση και εκλήθη η αστυνομία, ενώ την επομένη ημέρα οι συνοδοί καθηγητές έδωσαν κατάθεση στις ιταλικές αρχές για το περιστατικό.

Οπως είπε στο Ράδιο Κρήτη ο Διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Ηρακλείου Κώστας Κωνσταντίνου, ενημερώθηκε άμεσα η ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη, η οποία προσέφερε κάθε δυνατή βοήθεια.

Τόνισε παράλληλα ότι υπάρχουν φωτοτυπίες των εγγράφων που εκλάπησαν, που θα επιτρέψει την επιστροφή των μαθητών χωρίς προβλήματα.

"Η εκδρομή συνεχίζεται κανονικά, όλα τα παιδιά είναι μια χαρά και η επιστροφή στο Ηράκλειο θα γίνει κανονικά το πρωί του Σαββάτου όπως ήταν προγραμματισμένο", είπε ο κ. Κωνσταντίνου.

Πηγή: ekriti.gr


Ειδήσεις σήμερα:

POS - Ταμειακές μηχανές: Η λήξη της προθεσμίας και το σενάριο παράτασης

Τέμπη – Μαρινάκης: Να λογοδοτήσουν όλοι οι υπαίτιοι χωρίς καμία εξαίρεση (βίντεο)

Αγρίνιο: Ενήλικη αδερφή μαθητή χτύπησε μαθήτρια μέσα σε Γυμνάσιο


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘήβα: Μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείοΣήμερα 19:55 | Ειδήσεις

Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία με το μωρό που "έσβησε" σε ηλικία μόλις 14 μηνών.

Πάσχα - Μενίδι: Αδέσποτη σφαίρα τραυμάτισε άνδρα σε αυλή σπιτιούΣήμερα 22:10 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η σφαίρα πέρασε ξυστά απο φίλο του τραυματία. Το περιστατικό ξύπνησε μνήμες από τον τραυματισμό, ανήμερα το Πάσχα, της μικρής Αλεξίας στις Θεσπιές της Θήβας.

Πάσχα - Μητσοτάκης: Η Μαρέβα, το ποδήλατο και η... "χώνεψη" (εικόνες)Σήμερα 21:07 | Ειδήσεις

Ευδιάθετοι ο Πρωθυπουργός και η σύζυγος του, μετά από το πασχαλινό τραπέζι, έκαναν μια ξεχωριστή βόλτα στην αγαπημένη τους Τήνο.

Μεταμόσχευση ήπατος: Η 23χρονη λήπτρια με δότη τον πατέρα της μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)Σήμερα 20:12 | Ειδήσεις

Όπως λέει έχει επανέλθει στην καθημερινότητά της και δηλώνει περήφανη που άνοιξε τον δρόμο και για άλλους ασθενείς. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάσχα - Τολό: Το κάψιμο του Ιούδα στην θάλασσα (εικόνες)23:31Γάζα - Χαμάς: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων και πιέσεις για εκεχειρία23:18Βόλος: Καρχαριοειδές 3,5 μέτρων “εγκλωβίστηκε” σε αγωγό ομβρίων (εικόνες)23:04Διαφραγματοκήλη: συχνές ερωτήσεις22:51Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι εντυπωσίασε στο Τιρκουάζ Χαλί της διοργάνωσης (εικόνες) 22:37Πάσχα - Μενίδι: Αδέσποτη σφαίρα τραυμάτισε άνδρα σε αυλή σπιτιού22:23ΗΠΑ - Euro 2024: Οδηγία για "αυξημένη προσοχή" των Αμερικανών στην Γερμανία22:10Αγίου Πνεύματος: Πότε πέφτει το τριήμερο21:56Καρδιοχειρουργική 2.0: εξατομικευμένη θεραπεία, νέες τομές και αποδόμηση μύθων21:42Πάσχα - Μητσοτάκης: Η Μαρέβα, το ποδήλατο και η... "χώνεψη" (εικόνες)21:29ΗΠΑ: Ιταλός φοιτητής θύμα αστυνομικής βίας (βίντεο)21:15Εύβοια: Το GPS αντί για την Κάρυστο τους “έστειλε” σε ρεματιά21:02Madonna - Rio de Janeiro: η μεγαλύτερη συναυλία της “βασίλισσας” (βίντεο)20:48Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές θα γίνονται ψηφιακά οι αιτήσεις20:35Μεταμόσχευση ήπατος: Η 23χρονη λήπτρια με δότη τον πατέρα της μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)20:22Χώρισαν Τσιτσιπάς - Μπαντόσα: Η ανακοίνωση και η παράκληση20:08Θήβα: Μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο19:55Ισραήλ - Al Jazeera: Η αστυνομία έκανε έφοδο στα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου (βίντεο)19:41Καιρός - Δευτέρα του Πάσχα: τοπικές μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας19:27Ανάσταση - Νάξος: Νέοι ψέλνουν χοροπηδώντας το “Χριστός Ανέστη” (βίντεο)19:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο