LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 26 Φεβρουαρίου 2024 17:33

Eurovision: Το Ισραήλ απειλεί να αποσυρθεί από τον διαγωνισμό

Έντονη είναι η αντίδραση του Ισραήλ στον έλεγχο από την διοργανώτρια Αρχή του διαγωνισμού για το τραγούδι με το οποίο θέλει να πάρει μέρος στον διαγωνισμό.

Eurovision - Ισραήλ

Το Ισραήλ απείλησε ότι θα αποσυρθεί από τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision εάν οι διοργανωτές απορρίψουν τους στίχους του τραγουδιού του ως πολύ πολιτικοποιημένους.

Η Έντεν Γκόλαν και το τραγούδι της «October Rain» ("Βροχή του Οκτώβρη") επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν στον ετήσιο διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στο Μάλμε της Σουηδίας.

Οι στίχοι του τραγουδιού δεν αναφέρουν ανοιχτά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, αλλά δεν αφήνουν και καμία αμφιβολία ότι πρόκειται γι΄αυτήν, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης και παρατηρητές στο Ισραήλ.

«Χορεύοντας στην καταιγίδα/Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε/Πάρε με σπίτι/Και άφησε τον κόσμο πίσω/Και υπόσχομαι ότι δεν θα ξανασυμβεί/Είμαι ακόμα βρεγμένος από αυτή τη βροχή του Οκτωβρίου/Οκτωβριανή βροχή», είναι για παράδειγμα κάποιοι από τους στίχους του τραγουδιού που δημοσίευσε η δημόσια τηλεόραση του Ισραήλ KAN.

Eurovision - Ισραήλ - Έντεν Γκολάν

Το ερώτημα για την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ενωση (EBU), διοργανωτή του διαγωνισμού, είναι αν οι στίχοι αυτού του τραγουδιού μπορούν να θεωρηθούν πολιτικές δηλώσεις, τις οποίες η Eurovision απαγορεύει. Η EBU είπε ότι «εξετάζει τους στίχους» και ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση.

«Εάν ένα τραγούδι κριθεί απαράδεκτο για οποιονδήποτε λόγο, οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ένα νέο τραγούδι ή στίχους, σύμφωνα με τους κανόνες του διαγωνισμού», τόνισε η EBU.

Το KAN είπε αυτή την εβδομάδα ότι ήταν «σε συζητήσεις» με την EBU για τη συμμετοχή της χώρας στη Eurovision. Αλλά προειδοποίησε επίσης ότι «δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει το τραγούδι». «Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν εγκριθεί από την EBU, το Ισραήλ δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό», πρόσθεσε.

Η προοπτική μιας απαγόρευσης πυροδότησε οργή από τον ισραηλινό υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Μίκι Ζοχάρ, ο οποίος το χαρακτήρισε «σκανδαλώδες».

Ειδήσεις σήμερα:

Καβάλα: Ακρωτηρίασαν και έκαψαν σκύλο (εικόνες)

Λάρισα: Αγρότες απέκλεισαν το Τελωνείο και καταλαμβάνουν με τρακτέρ την πλατεία (βίντεο)

“Το πρωινό” - Ζωζώ Σαπουντζάκη: Το εξιτήριο, η αξεπέραστη κομψότητα και τα φιλιά στους θαυμαστές (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤαύρος – Φωτιά σε διαμέρισμα: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε άνδραςΣήμερα 06:21 | Ειδήσεις

Μεγάλη φωτιά σε διαμέρισμα των Εργατικών Κατοικιών στον Ταύρο. Σοκάρουν οι μαρτυρίες των γειτόνων.

Καιρός: βροχές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την ΤρίτηΧθες 15:24 | Ειδήσεις

Που και πότε αναμένονται καταιγίδες Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: το κοινό ανακοινωθέν και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσηςΧθες 21:16 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν της συνάντησης των δύο ηγετών. "Πυρά" από την αντιπολίτευση για όσα ειπώθηκαν στις κοινές δηλώσεις.

Αθήνα - Γάζα: Ολονύχτια αντιπολεμική διαμαρτυρία (εικόνες)Σήμερα 06:41 | Ειδήσεις

Πλήθος κόσμου διαμαρτυρήθηκε για τον πόλεμο στη Γάζα, με ολονύχτιες δράσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“The 2Night Show”: Ο Θανάσης Ευθυμιάδης για τη ζωή μακριά από τα “φώτα”07:30“Σκορπιός”: Συνελήφθη ο μεγαλύτερος διακινητής μεταναστών στην Ευρώπη 07:16Κορονοϊός: Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη 07:03Αθήνα - Γάζα: Ολονύχτια αντιπολεμική διαμαρτυρία (εικόνες)06:49Εορτολόγιο - 14 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:35Ταύρος – Φωτιά σε διαμέρισμα: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε άνδρας06:22Καιρός: βροχές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Τρίτη06:08Σαντορίνη: Σύσκεψη προληπτικού χαρακτήρα μετά την κατολίσθηση 23:59Eurovision - Μαργαρίτης Σχοινάς: επιστολή στην EBU για τη σημαία της ΕΕ23:49Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Είμαστε προσηλωμένοι στη Συμφωνία των Πρεσπών23:38Οπαδική βία - Θεσσαλονίκη: είχαν πάει για τρέξιμο και δέχτηκαν άγρια επίθεση23:27Σόιμπλε: Άγνωστοι βεβήλωσαν τον τάφο του23:14Ίδρυμα Μπιλ Γκέιτς: Παραιτείται η πρώην συζυγός του Μελίντα23:01Βέλγιο: πέταξαν καπάκι υπονόμου από γέφυρα και σκότωσαν οδηγό φορτηγού22:48Νέα 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 22:34Καρδίτσα: μυστήριο με την εξαφάνιση δεκάδων αλόγων (βίντεο)22:21Μητσοτάκης - Ερντογάν: Τι γράφει ο τουρκικός Τύπος για την συνάντηση22:07Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: το κοινό ανακοινωθέν και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης21:54Ομοφοβική επίθεση στον Κασσελάκη: Προσήχθη ένας 13χρονος 21:40Καζακστάν: Πρώην υπουργός βασάνισε και σκότωσε την σύζυγό του21:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο