LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 26 Φεβρουαρίου 2024 12:32

Λάρισα: Αγρότες απέκλεισαν το Τελωνείο και καταλαμβάνουν με τρακτέρ την πλατεία (βίντεο)

Τι δήλωσαν οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων τα αιτήματά τους και τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Αγρότες - άχυρο - Τελωνείο της Λάρισας

Στο Τελωνείο Λάρισας, προκειμένου να προχωρήσουν σε τρίωρο αποκλεισμό του, κατέφθασαν το πρωί της Δευτέρας, διαμαρτυρόμενοι αγρότες με αφορμή την συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διερχόμενοι από την οδό Φαρσάλων με κορναρίσματα παρέταξαν τα τρακτέρ τους έξω από το κτίριο, ενώ αργότερα εισήλθαν στο εσωτερικό του και σκόρπισαν μπάλες με άχυρο.

«Κλείνουμε συμβολικά το Τελωνείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελληνοποιήσεις που καλά κρατούν. Καλούμε την Κυβέρνηση να λύσει προβλήματα που ακόμη μπορεί. Ζητάμε αφορολόγητο πετρέλαιο, το ρεύμα οριζόντια πρέπει να πάει στα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα» δήλωσε προς την ενημερωτική ιστοσελίδα της  ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου κ. Γιάννης Κουτσούκης.

Αγρότες - άχυρο - Τελωνείο της Λάρισας

Αγρότες - άχυρο - Τελωνείο της Λάρισας

«Θα συνεχίσουμε και δε πρόκειται να σταματήσουμε αν δεν δικαιωθούμε. Ο πρωθυπουργός έπρεπε να έχει έρθει ήδη» σημείωσε αγρότης της περιοχής.

Τον αγώνα των αγροτών στηρίζουν και οι τελωνειακοί. Όπως επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της 5ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων κ. Ευθύμιος Μηλιώνης «είμαστε στο πλευρό τους. Καλούμε την Κυβέρνηση να δώσει άμεσες λύσεις στα “καυτά” προβλήματα των αγροτών μας».

Τα τρακτέρ αναμένεται να οδηγηθούν και εντέλει να στρατοπεδεύσουν, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Αγρότες - άχυρο - Τελωνείο της Λάρισας

Πηγή βίντεο: Onlarissa.gr

Κινητοποίηση και στο Τελωνείο Ευζώνων

Παράλληλα όπως έιναι γνωστό σε ενίσχυση του Μπλόκου του Μεθοριακού Σταθμού Ευζώνων και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προχωρούν και οι αγρότες της Μακεδονίας. Στο συγκεκριμένο σημείο πραγματοποιείται συλλαλητήριο από στις 12.00 το μεσημέρι όπου έχουν συγκεντρωθεί με τα τρακτέρ τους, αγρότες από όλη την ευρύτερη περιοχή.

ΑΓΡΟΤΕΣ - ΕΥΖΩΝΕΣ

ΑΓΡΟΤΕΣ - ΕΥΖΩΝΕΣ

ΑΓΡΟΤΕΣ - ΕΥΖΩΝΕΣ

Μπλόκο και συλλαλητήριο στο Μεσολόγγι

Στο νότο, μετά το χθεσινό συμβολικό αποκλεισμό της Ιονίας Οδού οι αγρότες από το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή μετέβησαν τη Δευτέρα 26.02 στο Μεσολόγγι με τα αγροτικά τους μηχανήματα και συμμετείχαν στη διαμαρτυρία έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας μετά από κάλεσμα των Αγροτικών Συλλόγων Κατοχής και Νεοχωρίου οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στις 11:30 μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου. Την ίδια ώρα ο Αγροτοκτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «Αχελώος» Νεοχωρίου καθώς και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Λεσινίου και Ξηρομέρου πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό στο Λιμάνι του Πλατυγιαλίου.

ΑΓΡΟΤΕΣ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Πηγή βίντεο: Agrioniopress.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία - Δευτέρα: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας

Παγκράτι: Κολόνα έπεσε από πρόσκρουση οχήματος (εικόνες)

Κώστας Βουτσάς: O αιώνιος “τέντι μπόι” του ελληνικού κινηματογράφου

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην πόλη του φωτός (εικόνες)00:00Γερμανοτουρκικός "πόλεμος" για το... ντονέρ23:48Καναδάς: Αποκλείστηκε προπονήτρια για κατασκοπία αντιπάλων με drone23:37ΑΝΤ1+: Αυτό το καλοκαίρι φέρνει το Χόλιγουντ στην οθόνη σου23:24Τρίκαλα: Φωτιά σε χωματερή - Δύσκολο το βράδυ (εικόνες)23:10Ολυμπιακοί Αγώνες - Κασσελάκης: Κόποι, στόχοι, απογοητεύσεις, όνειρα, επιτυχία...22:56Φωτιά στα Καλύβια - Κικίλιας: Εντοπίστηκε από drone και τέθηκε υπό έλεγχο σε 20 λεπτά22:41Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ανάρτηση των Μπακς για τον Αντετοκούνμπο22:27Χανιά: “Ξεριζώθηκε” χασισοφυτεία με περισσότερα από 800 δενδρύλλια22:13Υψηλά επίπεδα σωματικού λίπους σχετίζονται με την ανάπτυξη Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον21:58Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές της πρώτης ημέρας21:43Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 8 νησιά το Σάββατο (χάρτης)21:30Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ελληνική αποστολή και οι πολιτικοί που βρέθηκαν στις εξέδρες (εικόνες)21:14Πρέβεζα - Τροχαίο δυστύχημα: Ένας νεκρός και ένα παιδί σοβαρά τραυματισμένο20:59Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Πολιτικές προεκτάσεις αποκτούν τα ερωτήματα του FBI για τον τραυματισμό20:44Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί αγώνες: Η εντυπωσιακή τελετή έναρξης (βίντεο)20:29Μαστογραφία: Η εξέταση που σώζει ζωές20:14Κρήτη: Τουρίστρια κατήγγειλε ότι την βίασαν στην τουαλέτα20:00Καιρός: ζέστη, βοριάδες και νεφώσεις το Σάββατο19:47Κρήτη: Άνδρας καταπλακώθηκε από το αυτοκίνητό του19:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο