LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Φεβρουαρίου 2024 10:39 | Ανανέωση: 24 Φεβρουαρίου 2024 13:32

Πρέσβης Κατάρ στην Ελλάδα: Κοινή επιθυμία η ενίσχυση των διμερών σχέσεων

Τι δήλωσε ο πρέσβης του Κατάρ στην Ελλάδα, αναφορικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ντόχα του Κατάρ.

Μητσοτάκης - Αλ Θάνι - Εμίρης του Κατάρ - Tamim bin Hamad Al Thani

Την ισχυρή βούληση του Κατάρ για την ενίσχυση και επέκταση της συνεργασίας με την Ελλάδα, εκφράζει ο Καταριανός πρέσβης στην Ελλάδα, Άλι Αλ Μανσούρι, με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ντόχα. «Οι δύο χώρες σημειώνουν σταθερή οικονομική ανάπτυξη και υπάρχει κοινή επιθυμία και ευρύ δυναμικό για ανάπτυξη εταιρικών σχέσεων, ιδίως στους τομείς της ενέργειας, των επενδύσεων, του εμπορίου, των μεταφορών, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, του τουρισμού και του αθλητισμού» αναφέρει ειδικότερα.

Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρεσβευτής του Κατάρ στην Ελλάδα υπογραμμίζει τη σημασία της επίσκεψης για τις διμερείς σχέσεις. «Έχει μεγάλη σημασία, καθώς επιβεβαιώνει τη βούληση των δύο χωρών όπως ενισχύσουν τις διμερείς τους σχέσεις και την επιθυμία τους να επεκτείνουν και να εμβαθύνουν την εν λόγω συνεργασία σε νέους τομείς και ορίζοντες, με στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δύο φίλων λαών και την ενίσχυση της περιφερειακής και διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας», τονίζει ο πρέσβης του Κατάρ.

Επισημαίνει πως η εν λόγω επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην Ντόχα, είναι η δεύτερη, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και υπογραμμίζει ότι επιβεβαιώνει τη σύσφιγξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο φίλων χωρών.

Μάλιστα, εκτιμά ότι η εν λόγω επίσκεψη αποτελεί ευκαιρία για εκτενή διάλογο και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις, σε όλες τις περιφερειακές και διεθνείς σχέσεις και υπογραμμίζει την κοινή προσπάθεια των δύο χωρών για επίλυση των διεθνών προβλημάτων και συγκρούσεων, μέσω της διπλωματικής οδούς και τηρώντας τις Αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών που διέπουν τις διεθνείς σχέσεις.

Μητσοτάκης - Αλ Θάνι - Εμίρης του Κατάρ - Tamim bin Hamad Al Thani

Ακολουθεί η δήλωση του πρεσβευτή του Κατάρ στην Ελλάδα

«Η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Κράτος του Κατάρ το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, έχει μεγάλη σημασία, καθώς επιβεβαιώνει τη βούληση των δύο χωρών όπως ενισχύσουν τις διμερείς τους σχέσεις και την επιθυμία τους να επεκτείνουν και να εμβαθύνουν την εν λόγω συνεργασία σε νέους τομείς και ορίζοντες, με στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δύο φίλων λαών και την ενίσχυση της περιφερειακής και διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας.

Η εν λόγω επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην Ντόχα, είναι η δεύτερη, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και η οποία επιβεβαιώνει την σύσφιγξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο φίλων χωρών. Η εν λόγω επίσκεψη αποτελεί επίσης ευκαιρία για εκτενή διάλογο και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις, σε όλες τις περιφερειακές και διεθνείς σχέσεις. Υπογραμμίζει την κοινή προσπάθεια των δύο χωρών για επίλυση των διεθνών προβλημάτων και συγκρούσεων, μέσω της διπλωματικής οδούς και τηρώντας τις Αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών που διέπουν τις διεθνείς σχέσεις.

Οι δύο χώρες διέπονται από έντονη επιθυμία όπως ενισχύσουν και επεκτείνουν τη διμερή συνεργασία τους σε όλους τους τομείς, καθότι και οι δύο χώρες σημειώνουν σταθερή οικονομική ανάπτυξη και υπάρχει κοινή επιθυμία και ευρύ δυναμικό για ανάπτυξη εταιρικών σχέσεων, ιδίως στους τομείς της ενέργειας, των επενδύσεων, του εμπορίου, των μεταφορών, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, του τουρισμού και του αθλητισμού».

Ειδήσεις σήμερα:

Βασιλειάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται “πατερούλη”, αλλά σοβαρές πολιτικές λύσεις (βίντεο)

Ρωσία - Ουκρανία: Η “μαύρη” επέτειος του πολέμου (εικόνες)

Τέμπη: Μαραθώνιος 400 χλμ στην μνήμη των θυμάτων (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιαπωνία: Φωτιά σε κατοικημένη περιοχή προκάλεσε ζημιές σε εκατοντάδες σπίτια 07:22Χριστίνα Ωνάση: Η τεράστια περιουσία, οι 4 γάμοι και το τραγικό τέλος07:08Καισαριανή: Καφετέρια τυλίχτηκε στις φλόγες06:55ΗΠΑ – Σαουδική Αραβία: Συμφωνία για την πυρηνική ενέργεια και την αγορά F-3506:41Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 19 Νοεμβρίου06:27Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την Κάρτα Αναπηρίας - Δωρεάν οι μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς23:59Μουντιάλ 2026: «Κρύο» φινάλε με «λευκή» ισοπαλία κόντρα στη Λευκορωσία για την Εθνική Ομάδα23:45Φάρσαλα: Ετοιμάζονται για μπλόκα οι αγρότες – Την Κυριακή η πανελλαδική σύσκεψη23:33Λίβανος: Τουλάχιστον 13 νεκροί εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος23:20Αγρίνιο: Σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση ΙΧ – Τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους ένα παιδί (βίντεο)23:06Ιωάννινα: Κεραυνός τρύπησε σκεπή τριώροφης πολυκατοικίας22:52Λευκός Οίκος: Επενδύσεις 1 τρισ. δολαρίων στις ΗΠΑ υποσχέθηκε ο Μπιν Σαλμάν – Πρόθυμος να αναγνωρίσει το Ισραήλ22:38Ηγουμενίτσα: Πλάτανος έπεσε σε επιχείρηση εξαιτίας των σφοδρών ανέμων (βίντεο)22:24Τουρκία: Η προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία δεν σταμάτησε λόγω αμερικανικού LNG22:10Τροχαία Αττικής: Περισσότερες από 1.200 παραβάσεις μέσα σε έξι ημέρες21:56Βρετανία: Η MI5 ειδοποιεί Βρετανούς βουλευτές για κινεζικές απόπειρες κατασκοπείας21:42Η Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος τιμά τα 80 χρόνια του Τ-6 Harvard21:28Μητσοτάκης: Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν21:14Ο Ανδρέας Τεττέη τιμήθηκε από την FIFPro με το βραβείο Ακτιβισμού21:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο