LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 23 Φεβρουαρίου 2024 16:43

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Τα ομόφυλα ζευγάρια δεν μπορούν να γίνουν νονοί

«Δεν υπάρχει νομικά αναγνωρισμένη παλαιοχριστιανική οργάνωση και δεν έχουν καμιά σχέση με τους παλαιοημερολογίτες», υπογράμμισε.

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος Σαββάτος

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας, κ. Χρυσόστομος, σε συνέντευξή του στο Action 24, εξέφρασε τη θέση της Εκκλησίας σχετικά με τους αυτοαποκαλούμενους παλαιοχριστιανούς, εκφράζοντας ανησυχία για την έλλειψη προσοχής στα θέματα που αφορούν την εκκλησιαστική πραγματικότητα.

Ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι δεν υπάρχει νομικά αναγνωρισμένη παλαιοχριστιανική οργάνωση και εξέφρασε την ανάγκη για περαιτέρω έρευνα πάνω σε αυτό το θέμα. Επισημαίνει επίσης ότι δεν υπάρχει σχέση αυτών των ατόμων με τους παλαιοημερολογίτες.

Ειδικότερα, ανέφερε: «Η υπόθεση είναι προβληματική και η επίφαση που έχουν δώσει πως είναι μια παλαιοχριστιανική αίρεση ή οργάνωση δεν απηχεί σε καμία πραγματικότητα. Δεν υπάρχει παλαιοχριστιανική οργάνωση, δεν υπάρχει νόμιμη τουλάχιστον θρησκευτική οργάνωση με τέτοια ονομασία καταγεγραμμένη στο νόμιμο μητρώο του υπουργείου Παιδείας περί νόμιμων οργανώσεων και θρησκευτικών ομάδων και κοινοτήτων. Άρα οι κύριοι αυτοί λένε ότι θέλουν».

Επίσης, έκανε σαφές ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κάποια σχέση με τους παλαιοημερολογίτες και υποθέτει ότι ο σκοπός τους είναι να βρουν οπαδούς. «Ο καθένας βέβαια έχει το δικαίωμα να βγαίνει και να λέει ότι θέλει. Νομίζω πως χρειάζεται προσοχή ως προς την διερεύνηση του θέματος και τις εξελίξεις», τόνισε.

Επιπλέον, ο Μητροπολίτης επισημαίνει τη σημασία της διερεύνησης του θέματος και της αποφυγής των υπερβολών και των μεταφυσικών ερμηνειών, καθώς και την ανάγκη για ευαισθητοποίηση και αλληλεγγύη για να αντιμετωπιστούν προβλήματα που αφορούν την εκκλησία.

«Μπορεί να είναι και ο σκοπός τους να δημιουργήσουν μια ομάδα, οπαδούς και να δημιουργήσουν μια κατάσταση που δεν μπορεί να ελεγχθεί», τονίζει ο Μητροπολίτης.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας εξέφρασε τη θέση της Εκκλησίας σχετικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη βάπτιση, επισημαίνοντας τη σημασία του πιστοποιητικού γάμου για τους υποψηφίους νονούς και νονές. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι δεν είναι λογικό να απαιτεί κάποιος να γίνει νονός ή νονά σε ένα μυστήριο που δεν αναγνωρίζει ή δεν πιστεύει, αναφέροντας ότι και τα ομόφυλα ζευγάρια δεν γίνεται να γίνουν νονοί ή νονές.

Ειδήσεις σήμερα:

ΟΑΚΑ: Ανοίγει τον Απρίλιο - Λειτουργικό το στέγαστρο Καλατράβα

Θεσσαλονίκη: Πήγε την γυναίκα του στη δουλεία και την... μαχαίρωσε

“Παλαιοχριστιανός”: Το τεστ DNA, η Σεβαστή και η διπολική διαταραχή (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: "Καμπανάκια" για Βόρεια Μακεδονία, Μονή της Χώρας και επίσκεψη ΡάμαΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

Σαφείς προειδοποιήσεις προς τα Σκόπια για την Συμφωνία των Πρεσπών. Τι είπε για τον Ερντογάν και την Μονή της Χώρας. Τι τονίζει για τον Ράμα. Τι απαντά για την ακρίβεια.

Νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: Η στιγμή που ο πατέρας το πετάει στα σκουπίδια (βίντεο - ντοκουμέντο)Σήμερα 11:40 | Ειδήσεις

Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ο πατέρας του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στη χωματερή, να το πετά στα σκουπίδια.

Ράφα: Το Ισραήλ ζήτησε την απομάκρυνση κατοίκων και σε άλλες συνοικίεςΣήμερα 10:32 | Ειδήσεις

Συνεχίζονται τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας παρά τις επικρίσεις των ΗΠΑ. 

Αγία Πετρούπολη - Πτώση λεωφορείου σε ποτάμι: αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων (βίντεο)Σήμερα 10:25 | Ειδήσεις

Εικόνες από το εσωτερικό του λεωφορείου με τις στιγμές πριν την φονική πτώση κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Χειρόγραφα” του Ιησού: Η απάντηση Γεωργιάδη στον Κασσελάκη12:50Μαρκόπουλο - Ναρκωτικά: Η μεγάλη φυτεία, το πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο και οι... τυχεροί λαχνοί (εικόνες)12:37Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Ρεκόρ εγγραφών στην πλατφόρμα12:23ΔΥΠΑ - ΕΦΚΑ: Οι πληρωμές έως τις 17 Μαΐου12:10Νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: Η στιγμή που ο πατέρας το πετάει στα σκουπίδια (βίντεο - ντοκουμέντο)11:57Πρότυπα - Πειραματικά Σχολεία: Κλήρωση και εξετάσεις για την εισαγωγή μαθητών11:43Μητσοτάκης: "Καμπανάκια" για Βόρεια Μακεδονία, Μονή της Χώρας και επίσκεψη Ράμα11:30Φορολογικές δηλώσεις: Πόσος είναι ο επιπλέον φόρος στα χρεωστικά εκκαθαριστικά11:16Άλιμος: Τα θρυλικά αυτοκίνητα... “επιστρέφουν” 11:07Ράφα: Το Ισραήλ ζήτησε την απομάκρυνση κατοίκων και σε άλλες συνοικίες10:53Αγία Πετρούπολη - Πτώση λεωφορείου σε ποτάμι: αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων (βίντεο)10:40Κηφισίας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως το τέλος Ιουνίου10:26Κατασκοπεία: Καταδίκη για τον Γραμματέα του τουρκικού προξενείου και τον μάγειρα10:13Μονή της Χώρας: το διάβημα της Ελλάδας και η πρώτη προσευχή10:004 μύθοι για το Bonus Malus και η αλήθεια09:56Γεωμαγνητική καταιγίδα: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από το σπάνιο φαινόμενο (εικόνες)09:42Στράτος Διονυσίου: ο άρχοντας του λαϊκού τραγουδιού που “σίγησε” σαν σήμερα09:29Συντάξεις Ιουνίου: Πότε καταβάλλονται στους δικαιούχους09:16Νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα - Ομολογία πατέρα: ήταν λάθος αλλά φοβήθηκα... 09:02Λοβέρδος για Μητσοτάκη: “Αγκάθια” η επίσκεψη Ράμα και η Μονή της Χώρας08:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο