LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 23 Φεβρουαρίου 2024 09:25

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Κανείς δεν χρωστά στη Νέα Αριστερά επειδή ήμασταν υπουργοί

Ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς μίλησε για την επιστροφή του στην πολιτική και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης - Καλημέρα Ελλάδα

«Είναι μια απόφαση που πήρα εδώ και καιρό», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης για την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική, απαντώντας πως «δεν ήταν ζήτημα φόβου η μη επιστροφή».

«Ήταν προσωπική μου ανάγκη να επιστρέψω στην πολιτική. Νιώθω ότι, τα πράγματα πάνε πολύ άσχημα, όχι γιατί θα είμαι σωτήρας, αλλά για να είμαι χρήσιμο σε έναν κοινό σκοπό», συμπλήρωσε και είπε πως, «το μεγαλύτερο κίνητρο για μένα ότι μπήκα σε έναν χώρο που νιώθω πως ανήκω».

«Η έννοια του πολιτικού σπιτιού δεν είναι το κτήριο, το όνομα, το λόγκο, είναι οι άνθρωποι, η ιδεολογία», επεσήμανε ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή παρέμβαση Τσίπρα, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε ότι «διαβάζω τη δήλωση Τσίπρα και βλέπω πως ο Αλέξης Τσίπρας αναγνωρίζει ένα βαθύ δομικό πρόβλημα που έχει διαμορφωθεί εδώ και καιρό. Δεν μπορεί να παράγει ιδέες και ελπίδα γιατί από μόνος του παράγει παραπολιτική».

Ενώ σχετικά με τα «καρφιά» Τσίπρα στα στελέχη της Νέας Αριστεράς είπε ότι, «θεωρώ πως είναι λάθος αυτό που είπε ο Τσίπρας γιατί είμαι σίγουρος πως, αν δεν είχαν φύγει τον Νοέμβριο αυτοί που έφυγαν, θα τους είχε καταπιεί το σύστημα».

Όσο για τους στόχους της Νέας Αριστεράς, τόνισε ότι, «αυτό που πρέπει να κάνει η Νέα Αριστερά είναι να μην ασχολείται με όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ζητούμενο είναι να παράξουμε πολιτική που δίνει όραμα, να κάνουμε κριτική στη ΝΔ κι αν αποτύχουμε, θα φταίμε εμείς, δεν χρωστάει κανείς στη Νέα Αριστερά επειδή ήμασταν υπουργοί».

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τόνισε ότι, «είναι επικίνδυνη περίοδος και το λέω βγάζοντας τις πολιτικής ταμπέλας».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με την κεντροαριστερά, είπε πως, «αν δεν υπάρχουν πολιτικές συζητήσεις, ζυμώσεις, μέτωπα να συζητηθούν ζητήματα, εγώ περίμενα να δω τη θέση του ΠΑΣΟΚ στα ιδιωτικά πανεπιστήμια».

Τέλος, απαντώντας στο αν θα είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές, είπε ότι, «θα ανακοινωθούν όλα όταν ανακοινωθούν , για την υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές».

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στην Πάτρα: Τραγικό τέλος για δύο νέους (εικόνες)

Γάζα: Το σχέδιο του Νετανιάχου για μετά τον πόλεμο

Ζάκυνθος – 19χρονη: Έκανε τη λιπόθυμη για να μην πάρει τα χάπια της αποβολής


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘήβα: Μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείοΣήμερα 19:55 | Ειδήσεις

Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία με το μωρό των 18 μηνών.

Καστελλόριζο - Δένδιας: Ευγνωμοσύνη για όσους υπερασπίζονται τα σύνορα της πατρίδας (εικόνες)Σήμερα 17:17 | Ειδήσεις

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, εντός και εκτός Ελλάδας, έστειλε ο Υπ. Εθνικής Άμυνας, κατά την διάρκεια των επισκέψεών του στην πυραυλάκατο “Κρυσταλλίδης” και στο λιμάνι της Μεγίστης.

Μεταμόσχευση ήπατος: Η 23χρονη λήπτρια με δότη τον πατέρα της μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)Σήμερα 20:12 | Ειδήσεις

Όπως λέει έχει επανέλθει στην καθημερινότητά της και δηλώνει περήφανη που άνοιξε τον δρόμο και για άλλους ασθενείς. 

Φυλακές Κορυδαλλού: πιστόλι και 19 σφαίρες βρέθηκαν σε κελί (εικόνες)Σήμερα 17:23 | Ειδήσεις

Σε ποιον χώρο των Φυλακών Κορυδαλλού βρέθηκε κρυμμένο το όπλο και η γεμιστήρα με τις σφαίρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές θα γίνονται ψηφιακά οι αιτήσεις20:35Μεταμόσχευση ήπατος: Η 23χρονη λήπτρια με δότη τον πατέρα της μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)20:22Χώρισαν Τσιτσιπάς - Μπαντόσα: Η ανακοίνωση και η παράκληση20:08Θήβα: Μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο19:55Ισραήλ - Al Jazeera: Η αστυνομία έκανε έφοδο στα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου (βίντεο)19:41Καιρός - Δευτέρα του Πάσχα: τοπικές μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας19:27Ανάσταση - Νάξος: Νέοι ψέλνουν χοροπηδώντας το “Χριστός Ανέστη” (βίντεο)19:14Καλύβια - Κροτίδες: Άνδρας υπέστη ακρωτηριασμό δαχτύλων19:00Κασσελάκης: Να είστε μαζί μου όταν “σπάσουμε τα αυγά” (βίντεο) 18:47Βόλος: Καρχαριοειδές 3,5 μέτρων “εγκλωβίστηκε” σε αγωγό ομβρίων (εικόνες)18:33Μητέρα Έμμας: “Δεύτερο Πάσχα χωρίς εσένα - Ποια γιορτή, ποια ζωή;”18:19ΡΑΑΕΥ: 3 εργαλεία σύγκρισης τιμών ενέργειας18:06Καστελλόριζο - Δένδιας: Ευγνωμοσύνη για όσους υπερασπίζονται τα σύνορα της πατρίδας (εικόνες)17:52Λίβανος: Ζευγάρι και ανήλικο παιδί σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα17:39Φυλακές Κορυδαλλού: πιστόλι και 19 σφαίρες βρέθηκαν σε κελί (εικόνες)17:25Εύβοια: Το GPS αντί για την Κάρυστο τους “έστειλε” σε ρεματιά17:12Δήμος Αθηναίων: Πασχαλινό γεύμα αγάπης στο κλειστό γήπεδο του Ρουφ (εικόνες)16:58ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου16:45Πάτρα: Νεκρή η οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε στο λιμάνι16:31Αντώνης Τουρκογιώργης: “Έφυγε” από τη ζωή ο θρυλικός ροκάς16:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο