LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 21 Φεβρουαρίου 2024 20:46

Ο Μάικ Πομπέο “επιστρέφει” στην Αθήνα

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει ακόμη ένα ταξίδι στην Ελλάδα το προσεχές διάστημα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ΜΑΪΚ ΠΟΜΠΕΟ - ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην Αθήνα θα βρεθεί το Μάιο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο οποίος πρόκειται να συμμετάσχει ως ομιλητής στο «4ο Archon International Conference of Religious Freedom» το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από την Κυριακή 26, μέχρι και την Τετάρτη 29 Μαίου 2024.

Το Συνέδριο, το οποίο θα τελεί υπό την καθοδήγηση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, θα εστιάσει στα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και τη θρησκευτική ελευθερία. Σε αυτό θα συναντηθούν για πρώτη φορά Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου από την Αμερική, τα μέλη της Αδελφότητας Παναγίας Παμμακαρίστου στην Ελλάδα, καθώς και Άρχοντες από τον Καναδά, την Ευρώπη και την Αυστραλία.

Οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποτελούν μια αφοσιωμένη ομάδα ηγετικών προσωπικοτήτων, που εργάζεται αδιάκοπα για την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας για όλους και τη διασφάλιση του μέλλοντος του Οικουμενικού Πατριαρχείου - του ιστορικού πνευματικού κέντρου των 300+ εκατομμυρίων Ορθοδόξων Χριστιανών του κόσμου.

«Οι Άρχοντες αποτελούν επί μακρόν ένα προπύργιο στην υπεράσπιση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των πιστών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. «Καθώς αντιμετωπίζουμε ένα αυξανόμενο κύμα θρησκευτικών διώξεων και συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο, είμαι υπερήφανος που συνεχίζω να συνεισφέρω στο σημαντικό έργο των Αρχόντων».

«Ο Υπουργός Πομπέο έθεσε μέτωπο και επίκεντρο τη θρησκευτική ελευθερία κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Εξωτερικών», δήλωσε ο Εθνικός Διοικητής του Τάγματος των Αρχόντων στην Αμερική Δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης. «Είναι τιμή μας που έχουμε έναν τόσο διακεκριμένο ομιλητή στο «4th Archon International Conference on Religious Freedom».

Ο Μάικλ Πομπέο υπηρέτησε ως 70ος πουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και Διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) και εξελέγη για τέσσερις θητείες ως βουλευτής στο Κογκρέσο, εκπροσωπώντας την Τέταρτη Περιφέρεια του Κάνσας. Αποφοίτησε πρώτος στην τάξη του από τη Σχολή Ευελπίδων των Ηνωμένων Πολιτειών στο West Point το 1986, και επίσης σπούδασε νομική μέχρι επιπέδου διδακτορικής διατριβής στη Νομική Σχολή του Harvard. Επί του παρόντος υπηρετεί ως Ανώτερος Σύμβουλος για Παγκόσμιες Υποθέσεις στο Αμερικανικό Κέντρο Δικαίου και Δικαιοσύνης και είναι Μέλος του Ινστιτούτου Hudson.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορινθία - Παλαιοχριστιανοί: “Δεν μου αρέσει που δεν πηγαίνουν σχολείο τα παιδιά” λέει η αδερφή

Ολλανδία: Κατάρρευση γέφυρας με νεκρούς και τραυματίες

Γιούτα: 9χρονο παιδί σκότωσε μέλος της οικογένειάς του

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗ πρώην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι τέθηκε υπό κράτησηΣήμερα 15:34 | Ειδήσεις

Δύο ακόμη άτομα, ανάμεσά τους υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχουν συλληφθεί στις Βρυξέλλες.

Θεσσαλονίκη: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΠΑΘΕΣήμερα 14:24 | Ειδήσεις

Πώς θα κινούνται τα αυτοκίνητα στο ρεύμα πορείας με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα.

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα έναν πολύ καλό προορισμό για επενδύσειςΣήμερα 16:18 | Ειδήσεις

Όσα ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για την οικονομία, τις επενδύσεις, αλλά και τις σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ,  μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Λάρισα: Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στο κέντρο της πόλης - Έριξαν στο δρόμο γάλατα (εικόνες)Σήμερα 13:32 | Ειδήσεις

Οι αγρότες δηλώνουν πως δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν από τον δρόμο αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χατζηδάκης: Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα έναν πολύ καλό προορισμό για επενδύσεις16:43Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κωνσταντίνος Τασούλας (εικόνες)16:29Η πρώην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι τέθηκε υπό κράτηση16:15Παναθηναϊκός: Θα «χάσει» τον Ντέσερς απ’ τα μέσα Δεκεμβρίου 16:01Οι αγρότες προχωρούν και πάλι στον αποκλεισμό του τελωνείου Ευζώνων 15:51Λάρισα: Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στο κέντρο της πόλης - Έριξαν στο δρόμο γάλατα (εικόνες)15:41Μητσοτάκης: Η στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους της κυβέρνησης15:31Δήμητρα Ματσούκα: Οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή στην ηθοποιό - Κρίθηκε ένοχη για όλες τις κατηγορίες15:21Τροχαίο στην Πάτρα: ΙΧ σφηνώθηκε σε νταλίκα - Τραυματίστηκε η έγκυος οδηγός15:11Θεσσαλονίκη: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΠΑΘΕ15:01Το ant1news.gr συμμετέχει στη στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ10:59Πρόστιμο της ΣΤΑ.ΣΥ στον ανάδοχο αναβάθμισης συρμών της Γραμμής 1 του Μετρό για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις10:48ΝΒΑ – Αντετοκούνμπο: Συνεχίζεται ο κατήφορος… για τα “ελάφια”10:37ΕΚΤ: Αρνείται να δώσει δάνειο για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας με βάση τα “δεσμευμένα χρήματα” της Ρωσίας10:26Τραγωδία στο Βερολίνο: Παιδί πέθανε μετά τον απεγκλωβισμό του από πυρκαγιά σε μονοκατοικία10:14Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν εκατοντάδες "μαϊμού" προϊόντα10:00Τροχαίο δυστύχημα στην Λούτσα: Υπό την επήρεια αλκοόλ οδηγούσε ο 29χρονος09:45Κινηματογραφική καταδίωξη 16χρονου στη Θεσσαλονίκη - Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα κλεμμένη μηχανή09:31Βαρουφάκης στον ΑΝΤ1: Ο Τσίπρας με το βιβλίο του, προσπαθεί να μετατρέψει την ενοχή του σε αφέλεια09:17Λάρισα: Κλειστή και σήμερα η Εθνική Οδός Αθηνών–Θεσσαλονίκης στη Νίκαια09:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο