LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 21 Φεβρουαρίου 2024 20:46

Ο Μάικ Πομπέο “επιστρέφει” στην Αθήνα

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει ακόμη ένα ταξίδι στην Ελλάδα το προσεχές διάστημα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ΜΑΪΚ ΠΟΜΠΕΟ - ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην Αθήνα θα βρεθεί το Μάιο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο οποίος πρόκειται να συμμετάσχει ως ομιλητής στο «4ο Archon International Conference of Religious Freedom» το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από την Κυριακή 26, μέχρι και την Τετάρτη 29 Μαίου 2024.

Το Συνέδριο, το οποίο θα τελεί υπό την καθοδήγηση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, θα εστιάσει στα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και τη θρησκευτική ελευθερία. Σε αυτό θα συναντηθούν για πρώτη φορά Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου από την Αμερική, τα μέλη της Αδελφότητας Παναγίας Παμμακαρίστου στην Ελλάδα, καθώς και Άρχοντες από τον Καναδά, την Ευρώπη και την Αυστραλία.

Οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποτελούν μια αφοσιωμένη ομάδα ηγετικών προσωπικοτήτων, που εργάζεται αδιάκοπα για την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας για όλους και τη διασφάλιση του μέλλοντος του Οικουμενικού Πατριαρχείου - του ιστορικού πνευματικού κέντρου των 300+ εκατομμυρίων Ορθοδόξων Χριστιανών του κόσμου.

«Οι Άρχοντες αποτελούν επί μακρόν ένα προπύργιο στην υπεράσπιση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των πιστών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. «Καθώς αντιμετωπίζουμε ένα αυξανόμενο κύμα θρησκευτικών διώξεων και συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο, είμαι υπερήφανος που συνεχίζω να συνεισφέρω στο σημαντικό έργο των Αρχόντων».

«Ο Υπουργός Πομπέο έθεσε μέτωπο και επίκεντρο τη θρησκευτική ελευθερία κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Εξωτερικών», δήλωσε ο Εθνικός Διοικητής του Τάγματος των Αρχόντων στην Αμερική Δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης. «Είναι τιμή μας που έχουμε έναν τόσο διακεκριμένο ομιλητή στο «4th Archon International Conference on Religious Freedom».

Ο Μάικλ Πομπέο υπηρέτησε ως 70ος πουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και Διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) και εξελέγη για τέσσερις θητείες ως βουλευτής στο Κογκρέσο, εκπροσωπώντας την Τέταρτη Περιφέρεια του Κάνσας. Αποφοίτησε πρώτος στην τάξη του από τη Σχολή Ευελπίδων των Ηνωμένων Πολιτειών στο West Point το 1986, και επίσης σπούδασε νομική μέχρι επιπέδου διδακτορικής διατριβής στη Νομική Σχολή του Harvard. Επί του παρόντος υπηρετεί ως Ανώτερος Σύμβουλος για Παγκόσμιες Υποθέσεις στο Αμερικανικό Κέντρο Δικαίου και Δικαιοσύνης και είναι Μέλος του Ινστιτούτου Hudson.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορινθία - Παλαιοχριστιανοί: “Δεν μου αρέσει που δεν πηγαίνουν σχολείο τα παιδιά” λέει η αδερφή

Ολλανδία: Κατάρρευση γέφυρας με νεκρούς και τραυματίες

Γιούτα: 9χρονο παιδί σκότωσε μέλος της οικογένειάς του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)23:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Έξι προφυλακίσεις κατηγορουμένων23:50Θηρασία: Βίντεο από κατολίσθηση στο λιμάνι 23:37Βόλεϊ γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά23:23Καρδίτσα - ΑΕΚ: Νίκη..γοήτρου για τους γηπεδούχους23:11ΠΑΟΚ: Κέρδισε το Μαρούσι κι “έκλεισε” μια θέση στα play off22:59Λαύριο: Συντριβή του υποβιβασμένου Απόλλωνα Πατρών22:47Ο Βόλος έκανε το...καθήκον του απέναντι στον Πανσερραϊκό22:33Ο ΠΑΣ …πήρε μαζί του την Κηφισιά στη Super League 222:21Ο Παναιτωλικός νίκησε τον Ατρόμητο και... γιόρτασε την παραμονή του22:10Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ: Ισόπαλοι και...άνετοι στην παραμονή τους21:59Φλώρινα: Σύλληψη “εισπράκτορα” τηλεφωνικών απατών21:47Γάζα: Ισραηλινοί όμηροι “εμφανίστηκαν” σε βίντεο21:33Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης τουρίστριας στον Μπάλο21:19Καλλιάνος: Θλίψη στην κηδεία του πατέρα του βουλευτή (εικόνες)21:05Ιπποκράτειος Πολιτεία: Λειτουργούσαν παράνομο κέντρο απεξάρτησης (εικόνες)20:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο μάνατζερ τράπερ20:38Συμμορία έκλεβε επιβάτες του μετρό και του ΗΣΑΠ20:23Πύργος: Άγρια ληστεία ηλικιωμένου εργάτη σε εκκλησία20:10Τουρκία - ΗΠΑ: Τα σενάρια της αναβολής της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσιγνκτον19:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο