LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 20 Φεβρουαρίου 2024 20:29 | Ανανέωση: 20 Φεβρουαρίου 2024 19:32

Ελληνοτουρκικά: Οι NAVTEX, η ρηματική διακοίνωση και η απάντηση Δένδια

Ηχηρή απάντηση της Αθήνας στο νέο "παιχνίδι" των προκλήσεων της Άγκυρας. Σαφές το μήνυμα του ΥΕΘΑ, σε εκδήλωση με Ολυμπιανίκες - στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

AP - Ελλάδα - Τουρκία - Πολεμικό Ναυτικό

Παρά το γεγονός ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα η Άγκυρα κρατά χαμηλούς τόνους, στο πλαίσιο διατήρησης του βελτιωμένου κλίματος μεταξύ των δύο χωρών, η Τουρκία εξέδωσε αντι-NAVTEX και αντι-ΝΟΤΑΜ, σχετικά με προγραμματισμένες δραστηριότητες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο.

ΥΠΕΞ: Ρηματική διακοίνωση στην Τουρκία

Ρηματική διακοίνωση έχει ήδη επιδοθεί από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην τουρκική πλευρά σχετικά με τουρκική Navtex και πληροφορίες που έχουν πρόσφατα δει φως δημοσιότητας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Επίσης, γνωστοποιούν πως έχουν σταλεί επιστολές διαμαρτυρίας της Υδρογραφικής Υπηρεσίας στην αρμόδια υπηρεσία IΜΟ (Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό) και στον Ισπανό συντονιστή για τις Navtex της περιοχής της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας.

Σε όλα τα κείμενα, όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, απορρίπτονται τουρκικοί ισχυρισμοί και προβάλλεται νομική ορθότητα ελληνικών θέσεων.

Το ξεκάθαρο μήνυμα Δένδια

Χαρακτηριστικό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε ο Νίκος Δένδιας σε τελετή βράβευσης Ολυμπιονικών, που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις. «Διότι θα αποτελούσε κυρίες και κύριοι Ολυμπιονίκες μεγάλη εθνική αμέλεια να πιστεύουμε ότι ο ελληνισμός μπορεί να επιβιώσει χωρίς να έχει τη δυνατότητα να υπερασπίσει ο ίδιος την ύπαρξή του, την κυριαρχία του, την ανεξαρτησία του, τα κυριαρχικά του δικαιώματα».

Ειδήσεις σήμερα:

Αγρότες - Σύνταγμα: Μαζική η συμμετοχή στο συλλαλητήριο (εικόνες)

Ρόδος: Πέθανε 5χρονο κορίτσι - Πριν χρόνια είχε φύγει από την ζωή και η αδελφή του

Πέθανε ο Αντρέας Μπρέμε 




Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)21:47Άγιο Φως: Έφτασε στον Πανάγιο Τάφο (εικόνες)21:33Απάτη στον ΕΟΠΥΥ από γυναικολόγο: Πώς δρούσε και ποια η ζημιά που προξένησε 21:18Δίκη Τραμπ: Τον “κάρφωσε” η πρώην εκπρόσωπος Τύπου 21:03Δημοτικές εκλογές - Βρετανία: Δήμαρχος Λονδίνου ο Σαντίκ Καν για τρίτη θητεία 20:49“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)20:35Άγιο Φως: Έφτασε στην Αθήνα και μεταφέρεται σε όλη την Ελλάδα20:21Θεσσαλονίκη: Αστυνομική δράση για τη βία ανηλίκων20:07Κόντρα Ισπανίας - Αργεντινής μετά την δήλωση “ο Μιλέι παίρνει ναρκωτικά”19:53Σάμος: Καταδίωξη μεταναστών και διακινητή 19:38Αργολίδα - Παραλία Ιρίων: Δελφίνι βγήκε στην παραλία (εικόνες)19:24Ιταλία: Η πόλη που σχεδιάζει “γυμνούς γάμους”19:09Βεγγαλικά - Κροτίδες: Οι επιπτώσεις που έχει η χρήση τους18:55Γρίπη των πτηνών: Φόβοι ότι ο ιός πέρασε στον άνθρωπο18:40Ρωσία: Ο Ζελένσκι μπήκε στη λίστα των καταζητούμενων προσώπων18:26Λονγκ Άιλαντ: Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους σε παραλία (βίντεο)18:11G7: Μείωση στην παραγωγή πλαστικού17:57Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες17:42Ανάσταση στον ΑΝΤ1 με Μαρινέλλα και Θεοδωρίδου (βίντεο)17:28Ηράκλειο: Έσπρωξε την πρώην του από τη σκάλα17:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο