LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 19 Φεβρουαρίου 2024 12:06

Απατεώνας ίδρυσε εταιρεία στην Ελλάδα με πλαστά έγγραφα

Με πλαστά έγγραφα ίδρυσε την εταιρεία στην Ελλάδα ένας Γάλλλος πολίτης.

AP - Διαδίκτυο - απάτη

Κρατούμενος στις γαλλικές φυλακές κατηγορείται ότι ίδρυσε, με πλαστά δικαιολογητικά, εταιρεία πληροφορικής με έδρα την Αθήνα. Η επιχείρηση ανεστάλη, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, πρόκειται για 39χρονο, υπήκοο Γαλλίας, που βρίσκεται ήδη έγκλειστος στις φυλακές της χώρας του για υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Για τη φερόμενη εγκληματική του δράση είχαν προηγηθεί πληροφορίες των διωκτικών αρχών της Γαλλίας προς της αντίστοιχες ελληνικές μέσω της Europol.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 39χρονος φέρεται να πραγματοποιούσε ταξίδια σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα, με σκοπό την ίδρυση εταιρειών και το άνοιγμα λογαριασμών σε διάφορα πιστωτικά ιδρύματα.

Μεταξύ άλλων επισκέφθηκε κατ' επανάληψη το διάστημα 2020-'21 την Ελλάδα, όπου «με χρήση πλαστού διαβατηρίου βελγικών αρχών, κατάφερε να του αποδοθεί ΑΦΜ κατοίκων εξωτερικού και ακολούθως προέβη σε ίδρυση εταιρείας με έδρα στην Αθήνα και αντικείμενο «Υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης για τεχνολογίες της πληροφορίας», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, η εταιρεία δεν υφίσταται πλέον, ενώ κι από το Γ.Ε.ΜΗ. προκύπτει αναστολή καταχώρησής της ήδη από τον Ιούλιο του 2023, καθώς ο υπόχρεος δεν είχε δημοσιεύσει εμπρόθεσμα τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις έτους 2021.

Ειδήσεις σήμερα:

Ναύπακτος: Αδέρφια καήκαν ζωντανά μέσα στο σπίτι τους (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο αυτοκίνητό του

Πατροκτονία με αλυσοπρίονο - Τρίκαλα: Ο δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗράκλειο: Γάζωσαν αυτοκίνητο με καλάσνικοφΣήμερα 15:42 | Τοπικά Νέα

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα τουλάχιστον άτομο τραυματίστηκε και έχει διακομιστεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Μάτι - Άρειος Πάγος: Έφεση ζητά η Αδειλίνη για την δικαστική απόφασηΣήμερα 09:55 | Ειδήσεις

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητά να ασκηθεί έφεση για τις ποινές στους καταδικασθέντες, αλλά και για την αθώωση των υπόλοιπων κατηγορούμενων.

Πρωτομαγιά – απεργία: Πως θα κινηθούν τα Μέσα ΜεταφοράςΣήμερα 10:42 | Ειδήσεις

Ποια μέσα θα τραβήξουν «χειρόφρενο» και σε ποια οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας.

Τέμπη - Οικογένεια μηχανοδηγού: Μήνυση για εξαφάνιση ηχογραφημένων συνομιλιώνΣήμερα 13:18 | Ειδήσεις

Η μήνυση κατατέθηκε από την οικογένεια μηχανοδηγού, που έχασε την ζωή στη μοιραία σύγκρουση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πληθωρισμός – Eurostat: Σταθερός στην Ευρώπη, μειώθηκε στην Ελλάδα16:09Λονδίνο - Επίθεση με σπαθί: Νεκρός ένας 13χρονος 15:56Ηράκλειο: Γάζωσαν αυτοκίνητο με καλάσνικοφ15:43Μεγάλη Τρίτη - “Παγιδευμένοι”: Τι έχει στο μυαλό του ο Ιάσονας; (sneak preview)15:32Τερίμ - Παναθηναϊκός: σε αναζήτηση καινούργιου προπονητή15:19Κασσελάκης: Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονεία του 41%15:06Κορυδαλλός: Διακινούσαν ναρκωτικά μέσα στην φυλακή14:54Βασιλιάς Κάρολος: Σε κλινική για τον καρκίνο η πρώτη επίσκεψή του (εικόνες)14:41Φορολοταρία Μαρτίου: Δείτε αν κερδίσατε έως 50000 ευρώ14:28Ισραήλ: Νεκρός Τούρκος που επιτέθηκε σε αστυνομικό (εικόνες)14:15“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τη Μεγάλη Τρίτη: Η Βασιλική συναντά την Βικτωρία 14:03Μαρινάκης: Η επιστολική ψήφος, το bonus παραγωγικότητας και ο νέος δικαστικός χάρτης13:52Καλλιάνος: το χρονικό της νοσηλείας του πατέρα του, το “φακελάκι” και ο Άδωνις (βίντεο)13:38Τέμπη - Οικογένεια μηχανοδηγού: Μήνυση για εξαφάνιση ηχογραφημένων συνομιλιών13:26Θεσσαλονίκη: Τσακώθηκαν και τον πυροβόλησε στο κεφάλι13:12Ηράκλειο: Αναγκαστική προσγείωση λόγω μεθυσμένων επιβατών12:59Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Οι προβλέψεις για την Μεγάλη Τρίτη (βίντεο)12:46Σάμος: Σύλληψη υπόπτου για τη δολοφονία επιχειρηματία12:34Πάσχα: Ποιες μέρες είναι αργίες και πώς πληρώνονται12:21Μαδρίτη – Ναδάλ: Ανάσταση… με πρόκριση στους “16”12:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο