LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 19 Φεβρουαρίου 2024 08:11 | Ανανέωση: 19 Φεβρουαρίου 2024 08:34

Αγρότες: Κάθοδος στην Αθήνα με εκατοντάδες τρακτέρ (βίντεο)

Που και πως θα συγκεντρωθούν τα τρακτέρ, πριν πάρουν την "τελική ευθεία' για το κέντρο της πρωτεύουσας. Τι λένε οι αγρότες.

Παλαμάς Καρδίτσας - Αγρότες - τρακτέρ - μπλόκα

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες των αγροτών για την μαζική και συντεταγμένη κάθοδο στο συλλαλητήριο της Αθήνας την Τρίτη. Παράλληλα κλιμακώνουν σταδιακά τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα με αποκλεισμούς δρόμων, λιμανιών και τελωνείων.

Με περισσότερα από 100 τρακτέρ ετοιμάζονται οι Θεσσαλοί να κατέβουν για να διαδηλώσουν στο Σύνταγμα.  Πιο συγκεκριμένα, θα ξεκινήσουν από τη Θεσσαλία τα κονβόι με τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα. Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 10 το πρωί, στον Πλατύκαμπο. Στην πορεία, θα προστεθούν τρακτέρ από Καρδίτσα, Ανθήλη και Αταλάντη, πριν καταλήξουν στο Κάστρο Βοωτίας, όπου θα συγχωνευθούν με τα τρακτέρ της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Σωκράτης Αλειφτήρας, στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα", εκτιμάται ότι περίπου 200 τρακτέρ θα βρεθούν στην πλατεία Συντάγματος, ενώ 5.000 άτομα έχουν εγγραφεί για να μετακινηθούν με λεωφορεία. 

Το ραντεβού των διαμαρτυρόμενων είναι στην Πλατεία Συντάγματος στις 18:30 της Τρίτης.

Σήμερα οι αγρότες της Χαλκιδικής αναμένεται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ σε οργασμό προετοιμασιών βρίσκονται οι διαδικασίες των αγροτών για την μεταφορά των τρακτέρ τους στην Αθήνα, πολλά εκ των οποίων αναμένεται να φορτωθούν σε νταλίκες.

Στο μεταξύ, μήνυμα στήριξης τους έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου. Ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η επιβράβευση και στήριξη των συνεπών και των πραγματικών παραγωγών, που δίνουν αγώνα καθημερινά στο χωράφι, πάντα όμως λαμβάνοντας υπόψη τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας.

Θεσσαλονίκη - Αγρότες - Agrotica

«Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι όντως είμαστε μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων, που νοιάζεται όχι μόνο για τους πολλούς, αλλά και για τους λίγους -πρωτίστως για τους πιο ευάλωτους όπως είναι τα παιδιά- αποδίδοντας δικαιώματα, δικαιοσύνη και ελευθερία, σε μια μερίδα συμπολιτών μας που έως σήμερα τα στερούνταν. (…) Η επιβράβευση και στήριξη των συνεπών και των πραγματικών παραγωγών που δίνουν αγώνα καθημερινά στο χωράφι αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Διότι έτσι στηρίζουμε και τον πρωτογενή τομέα από το χωράφι έως το ράφι αλλά και τον καταναλωτή με καλύτερες τιμές (…) Τα προβλήματα είναι πολλά και σύνθετα. Ασφαλώς θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε σταθερά δίπλα τους, πάντα όμως λαμβάνοντας υπόψη και τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας. Δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο όσα πετύχαμε» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Κόκκινη γραμμή και απαραβίαστος κανόνας για το Μέγαρο Μαξίμου παραμένει η αποφυγή της παρεμπόδισης και διατάραξης της διέλευσης των υπολοίπων που πολιτών που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Αθήνα. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε, εντάσσεται και η απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτης και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ειδήσεις σήμερα:

Εορτολόγιο - 19 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σεισμός στην Κάρπαθο

ΑΠΘ: Έφοδος αστυνομικών στη Νομική (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο