LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 18 Φεβρουαρίου 2024 14:17

Επεισόδια στην Όπερα της Χάγης: Νύχτα τρόμου με τραυματισμούς αστυνομικών (βίντεο)

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν αργά το βράδυ του Σαββάτου στη Χάγη, στην Ολλανδία, ανάμεσα σε μετανάστες. Μέσα στην Όπερα συνεδρίαζε ομάδα πιστή στην κυβέρνηση της χώρας.

Επίθεση με μαχαίρι - Ολλανδία - Χάγη


 (εικόνα αρχείου)

Τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν σήμερα νωρίς το πρωί, κατά τη διάρκεια συμπλοκών στη Χάγη μεταξύ αντίπαλων ομάδων πολιτών από την Ερυθραία, οι οποίες πυρπόλησαν περιπολικά και πέταξαν πέτρες εναντίον των δυνάμεων επιβολής του νόμου, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Μονάδες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας έριξαν δακρυγόνα εναντίον των συμμετεχόντων στα επεισόδια, οι οποίοι, σύμφωνα με τις αρχές, ήταν ομάδες υποστηρικτών ή πολεμίων της κυβέρνησης της Ερυθραίας, που συμμετείχε σε μια συνάντηση στη Χάγη.

«Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, πέτρες, πυροτεχνήματα και άλλα αντικείμενα εκτοξεύτηκαν εναντίον των αστυνομικών και των πυροσβεστών. Ορισμένοι από τους ταραξίες είχαν μαζί τους όπλα για να χτυπήσουν το πλήθος», ανακοίνωσε η αστυνομία. Πυρπολήθηκαν δύο περιπολικά κι ένα τουριστικό λεωφορείο.

Κατά τη διάρκεια των ταραχών, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν στο χέρι, ένας άλλος στα δόντια και έναν τέταρτο τον χτύπησε ένα περιπολικό μέσα στη σύγχυση που επικρατούσε.

«Οι συνάδελφοί μας βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολύ έντονα και σοβαρά επεισόδια βίας», είπε η Μαριέλ φαν Φούλπεν, επικεφαλής της αστυνομίας. Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις και απηύθυνε έκκληση σε αυτόπτες μάρτυρες να προσέλθουν να καταθέσουν και σε όσους τυχόν τράβηξαν βίντεο από τα επεισόδια να τα προσκομίσουν στις αρχές, στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Η βία που ασκήθηκε σε βάρος των αστυνομικών και του εξοπλισμού τους είναι σοκαριστική και απαράδεκτη», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Γιαν φαν Ζάνεν.

Ο ηγέτης της ακροδεξιάς, που τάσσεται κατά της μετανάστευσης, Χέερτ Βίλντερς, ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες από τα επεισόδια με μια λεζάντα γραμμένη σε κεφαλαία γράμματα: «Συλλάβετε και απελάστε».

«Γιατί στους μισούς από τον κόσμο επιτρέπεται να έρθουν εδώ για να καταστρέψουν τη χώρα μας, να συγκρουστούν μεταξύ τους, να πετάξουν πέτρες εναντίον της αστυνομίας και να πυρπολήσουν περιπολικά;» έγραψε κατόπιν στο Χ.

 Απλώς τους αφήνεις όλους να μπουν και μετά φεύγεις από τη χώρα σου έτσι...», σχολίασε αργότερα.

«Θέλω να γίνω ο πρωθυπουργός που θα βάλει επιτέλους τάξη σε όλο αυτό», συμπλήρωσε ο Βίλντερς, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές του Νοεμβρίου, όμως δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.

Περίπου 25.000 υπήκοοι της Ερυθραίας ζουν στην Ολλανδία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Μενδώνη για επίδειξη μόδας στο Βρετανικό Μουσείο: Ευτελίζουν τα Γλυπτά (βίντεο)

Εξάρχεια: “Βροχή” από μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ

Ζαχαράκη: Έρχεται νέο επίδομα για τις αγρότισσες μητέρες

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜεγάλη Παρασκευή: Το ωράριο των καταστημάτωνΣήμερα 08:54 | Ειδήσεις

Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές. Το πασχαλινό ωράριο για το Μεγάλο Σάββατο. Επάρκεια προϊόντων στην αγορά. Τροποποιήσεις στα ΜΜΜ.

Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράςΧθες 21:18 | Ειδήσεις

Με αλλαγές στα δρομολόγια, μικρότερη συχνότητα και με ολοκλήρωση της βάρδιας νωρίτερα το Μεγάλο Σάββατο θα κινηθούν τα ΜΜΜ έως τα μέσα της εβδομάδας της Διακαινησίμου.

Τροχαίο στην Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν την γυναίκα - Την εγκατέλειψε ο ένας οδηγόςΣήμερα 07:29 | Ειδήσεις

Αναζητείται ο οδηγός της πρώτης μηχανής που χτύπησε την άτυχη γυναίκα, η οποία υπέκυψε στα τραύματα της, αφού χτυπήθηκε και από δεύτερη μοτοσικλέτα.

Κιργιστάν: Φορτηγό παρέσυρε δεκάδες μαθητές - Πολλοί νοσηλεύονται σε ΜΕΘ (βίντεο)Σήμερα 07:55 | Ειδήσεις

Συγκλονίζουν οι εικόνες με το φορτηγό να τραυματίζει δεκάδες μαθητές, πολλοί εκ των οποίων νοσηλεύονται στην Εντατική. Που οφείλεται το ατύχημα, σύμφωνα με τις Αρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός: “Αποθέωση” στο αεροδρόμιο για το 4-2 επί της Άστον Βίλα (εικόνες)09:50Έξοδος εκδρομέων: Στο “φουλ” οι πληρότητες και τη Μεγάλη Παρασκευή09:37“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Κονιτοπούλου και Τσαμπά (sneak preview)09:23Πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα09:10Μεγάλη Παρασκευή: Το ωράριο των καταστημάτων08:57“FindDoctors” - Αιματολογικές εξετάσεις: H πλατφόρμα για ηλεκτρονικά ραντεβού08:43Μάτι: Από την αρχή08:30Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς08:16Κιργιστάν: Φορτηγό παρέσυρε δεκάδες μαθητές - Πολλοί νοσηλεύονται σε ΜΕΘ (βίντεο)08:03Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα07:49Τροχαίο στην Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν την γυναίκα - Την εγκατέλειψε ο ένας οδηγός07:36Τελικός Europa League: Η “σίγουρη” Λεβερκούζεν και η μάχη Μαρσέιγ - Αταλάντα07:22Ο καιρός την Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ07:09Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: “Με το ένα πόδι” στον τελικό του ECL οι “Πειραιώτες”23:59Euroleague: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι - Στο ΟΑΚΑ κρίνεται η πρόκριση στο Final Four23:47Άμστερνταμ: Θέση στάθμευσης πωλείται για 495000 ευρώ!23:21Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”23:08Μεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)22:40“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)22:27ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου22:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο