LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 14 Φεβρουαρίου 2024 12:40

“Αγλαΐα Κυριακού” – Παναγιωτόπουλος: Η κυβέρνηση “μπαλώνει” το ΕΣΥ, εμείς θα το ξαναχτίσουμε (εικόνες)

Οι δηλώσεις της Επιτροπής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ μετά από επίσκεψη στο Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΓΛΑΪΑ - ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής τον Βουλευτή Αχαΐας και Τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Παναγιωτόπουλο και αποτελούμενο από τον συντονιστή του Τμήματος Υγείας Γιάννη Μουζάλα, την αναπληρώτρια συντονίστρια του τμήματος Ελένη Κεϊμαλή, την παιδοχειρουργό Αγγελική Κρικρή και το μέλος της Επιτροπής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δημήτρη Χαραλαμπόπουλο, επισκέφθηκε την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού». Στη συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου και τις διευθύντριες της Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, συζητήθηκαν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κόμματος: «Στο επίκεντρο τέθηκε το σοβαρό πρόβλημα που έχει ανακύψει για την ορθή και επαρκή λειτουργία των χειρουργείων λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων, όπως αυτό αναδείχθηκε από την ανακοίνωση του ιατρικού προσωπικού ότι θα προχωρούσαν σε αναστολή των χειρουργείων, και την εμβαλωματική-επικοινωνιακή παρέμβαση του υπουργού Υγείας με την προκήρυξη τριών θέσεων αναισθησιολόγων, που η κάλυψή τους είναι επείγουσα, αλλά δεν φτάνει.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΓΛΑΪΑ - ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η διοίκηση του νοσοκομείου απέδωσε τις σοβαρές ελλείψεις και παθογένειες στον covid-19, στη διεθνή κατάσταση και στην ιστορία του νοσοκομείου, αναγνωρίζοντας έστω και με τη «μαιευτική μέθοδο» την ανάγκη για στελέχωση του νοσοκομείου. Ειδικά στο ζήτημα των χειρουργείων, υπήρξε η παραδοχή ότι θα μπορούσαν με την πρόσληψη αναισθησιολόγων τα χειρουργεία να επεκταθούν τουλάχιστον στα τέσσερα, ωστόσο, αποδέχονται «μοιρολατρικά» το «2+1» που επιβάλουν οι επιταγές της κυβέρνησης και του Άδωνη Γεωργιάδη, που υποβαθμίζουν και απαξιώνουν το ΕΣΥ - για να καταλάβουμε τις διαστάσεις του προβλήματος το 2023 έγιναν 3.326 χειρουργεία και η αναλογία τακτικών και έκτακτων χειρουργείων ήταν περίπου 50-50.

Από τον Ανδρέα Παναγιωτόπουλο τέθηκε το ζήτημα των παρατάσεων, με αναφορά στην απόρριψη αιτήματος αναισθησιολόγου να εργαστεί σαν παρατασιακή. Η απάντηση της διοίκησης ήταν ότι η θέση έχει δεσμευτεί, παραδεχόμενη, ωστόσο, ότι μέχρι να καλυφθεί η δεσμευμένη θέση πέρασε σχεδόν ένας χρόνος! Σε αυτό το πλαίσιο ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι θα φέρει στην βουλή πρόταση τροπολογία ούτως ώστε να μπορεί να εργάζεται παρατασιακός γιατρός μέχρι να καλυφθεί η δεσμευμένη θέση.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΓΛΑΪΑ - ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Στη συνάντηση με τους αναισθησιολόγους που ακολούθησε, αποκαλύφθηκε η πραγματική κατάσταση. Οι θεράποντες αυτής της ιδιαίτερης και ευαίσθητης ειδικότητας για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες του νοσοκομείου και της κοινωνίας ζητούν να υπάρξουν δεκαπέντε (15) οργανικές θέσεις – σήμερα οι οργανικές θέσεις είναι έντεκα (11) [μέχρι το 2013 οι θέσεις ήταν δεκαέξι(16)], υπηρετούν δέκα (10) αναισθησιολόγοι, ενώ αυτοί που μπορούν να κάνουν εφημερίες είναι οι οκτώ (8) και προσεχώς συνταξιοδοτείται η μία εξ αυτών. Επιπλέον, υπάρχει ανάγκη για θέσεις νοσηλευτών, τουλάχιστον δύο (2) με βάση τα σημερινά δεδομένα, αίτημα που έρχεται σε αντίθεση με τον καθησυχασμό της διοίκησης ότι επαρκεί ο αριθμός των νοσηλευτών.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμευόμαστε για την αναστήλωση και επαναθεμελίωση του ΕΣΥ, είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης που θέλει να ιδιωτικοποιήσει ΕΣΥ, με δήθεν «λαϊκά» μέτρα όπως τα απογευματινά χειρουργεία -εδώ δεν υπάρχουν άνθρωποι για τα πρωινά- ή με προκήρυξη θέσεων στο “και πέντε”».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΓΛΑΪΑ - ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ειδήσεις σήμερα:

Αλειφτήρας για αγρότες: Η κάθοδος με τρακτέρ στην Αθήνα είναι μονόδρομος (βίντεο) 

Ναυτιλιακή - Ηρειώτης: “Ο Αιγύπτιος είχε σκοπό να πάρει όμηρο την Δέσποινα Καρνέση και…”

ΕΚΠΑ- Αντιπρύτανης: ψευδές ότι εγώ "κατέβασα" τον server στην εξεταστική

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟίκος Fitch: Αναβάθμισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας από σταθερές σε θετικέςΣήμερα 09:22 | Ειδήσεις

Ένα βήμα πιο κοντά η Ελλάδα για να ανέβει σκαλοπάτι στην επενδυτική βαθμίδα

Άνω Λιόσια: Πώς έγινε η μαφιόζικη επίθεση στον 42χρονο - Τι εξετάζουν οι ΑρχέςΣήμερα 09:07 | Ειδήσεις

Από την πρώτη στιγμή αναζητείται υλικό από κάμερες ασφαλείας, που να έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών έτσι ώστε να «χαρτογραφηθεί» το δρομολόγιο τους.

Σήμερα ο τελικός της Eurovision 2025: 17η θα εμφανιστεί η ΚλαυδίαΣήμερα 11:04 | Ειδήσεις

Η Κλαυδία θα εμφανιστεί στην 17η θέση που σύμφωνα με τους Eurofans είναι η θέση που έχει δώσει τις περισσότερες πρωτιές στον διαγωνισμό.

ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο ανασφάλιστα και ακινητοποιημένα οχήματα – Ποιοι θα πληρώσουν "τσουχτερά" πρόστιμαΣήμερα 10:01 | Ειδήσεις

Οι παραβάτες μάλιστα που εντοπίζονται απειλούνται με πολύ υψηλά πρόστιμα που μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 30.000 ευρώ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τελικός Κυπέλλου ΟΦΗ – Ολυμπιακός: Πώς θα πάνε στο ΟΑΚΑ οι φίλαθλοι των δύο ομάδων11:49Θεσσσαλονίκη: Ελεύθερη αφέθηκε η 30χρονη που απέβαλε πίσω από καντίνα στην περιοχή ΤΙΤΑΝ11:33Αττική: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την 42η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης11:20Σήμερα ο τελικός της Eurovision 2025: 17η θα εμφανιστεί η Κλαυδία 11:04ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο ανασφάλιστα και ακινητοποιημένα οχήματα – Ποιοι θα πληρώσουν "τσουχτερά" πρόστιμα10:49ΕΟΔΥ: Δωρεάν έλεγχος για τα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα10:34Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με πυροβολισμούς σε beach bar10:21Τελικός Κυπέλου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 1 του μετρό10:05Moodys: Υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Αμερικής09:49Οίκος Fitch: Αναβάθμισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας από σταθερές σε θετικές 09:33Άνω Λιόσια: Πώς έγινε η μαφιόζικη επίθεση στον 42χρονο - Τι εξετάζουν οι Αρχές 09:17Βόρεια Μακεδονία - Φωτιά σε κλαμπ: Εξιτήριο έπειτα από 2 μήνες για εγκαυματία08:59ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 23 Μαΐου08:41Κυκλάδες: "Μάχη"με τους ισχυρούς ανέμους -Έδεσε με δυσκολία το “Άρτεμις” στη Σύρο08:26Τι καιρό θα κάνει στο Σάββατο08:10Άνω Λιόσια: Η μαφιόζικη επίθεση και ο γνώριμος των Αρχών 23:59ΕΛΑΣ - Νέες ταυτότητες: Εφαρμογή διευρυμένου ωραρίου σε 81 αστυνομικά τμήματα23:49Λιβύη: Παραίτηση υπουργών της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης23:35Πυροβολισμοί στα Άνω Λιόσια: “Γάζωσαν” αυτοκίνητο23:19ΗΠΑ: Έντεκα κρατούμενοι δραπέτευσαν από φυλακή της Νέας Ορλεάνης23:05
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο