LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 13 Φεβρουαρίου 2024 19:15 | Ανανέωση: 13 Φεβρουαρίου 2024 19:16

ΕΚΠΑ: Διοικητικός Υπάλληλος διαμαρτυρήθηκε... αποσυνδέοντας τις online εξετάσεις

Ποια μέτρα έλαβε το ίδρυμα κατά του εργαζόμενου σύμφωνα με εκτενή ανακοίνωσή του.

Πανεπιστήμιο Αθηνών - Προπύλαια

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του ΕΚΠΑ, μιλώντας για σαμποτάζ κάποιων φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων στις διαδικτυακές εξετάσεις και θέτοντας σε αναστολή, τον υπάλληλο ο οποίος δήλωσε πως είχε καθοριστική συμβολή στο συμβάν.

Η ανακοίνωση του ΕΚΠΑ επακριβώς αναφέρει:

«Η διοίκηση του Ε.Κ.Π.Α. με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις χιλιάδες των φοιτητριών και φοιτητών του Ιδρύματος, αμέσως μετά την έναρξη καταλήψεων σε αρκετές από τις Σχολές του, έλαβε μέτρα ώστε να ολοκληρωθεί το χειμερινό εξάμηνο με τη διενέργεια των εξετάσεων, οι οποίες εκκρεμούσαν», αναφέρει το Πανεπιστήμιο.

Με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου (31/01/2024) σε όσες Σχολές και Τμήματα δεν είναι δυνατή η διενέργεια τους δια ζώσης, οι εξετάσεις διενεργούνται εξ αποστάσεως με επιτυχία.

Σήμερα, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, οι εξετάσεις διενεργήθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα σε όλες τις Σχολές του Πανεπιστημίου.

Xθες, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, κατά την διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας διακόπηκε η λειτουργία του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου του Πανεπιστημίου, μέσα από το οποίο διενεργούνται οι εξ αποστάσεως εξετάσεις των φοιτητών, για περίπου μία ώρα. Λόγω της διακοπής στο διάστημα αυτό, αναβλήθηκαν οι εξετάσεις σε δύο μαθήματα στη Νομική Σχολή, σε ένα στη Φιλοσοφική Σχολή, σε δύο μαθήματα στη Σχολή Θετικών Επιστημών και σε τρία στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, τα οποία επαναπρογραμματίστηκαν. Οι εξετάσεις στα υπόλοιπα μαθήματα τόσο στις ανωτέρω Σχολές όσο και στις υπόλοιπες Σχολές του Ε.Κ.Π.Α. διενεργήθηκαν κανονικά, είτε δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως.

Αμέσως μετά το συμβάν ο Πρύτανης διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει με κλήση εμπλεκομένων.

Επιπλέον, η διοίκηση του Ε.Κ.Π.Α. έθεσε σε αναστολή καθηκόντων, μόλις πληροφορήθηκε τις δημόσιες δηλώσεις του, υπάλληλο ο οποίος ο ίδιος δήλωσε ότι είχε καθοριστική εμπλοκή στο συμβάν, ενώ ενημέρωσε και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Π.Α. έχει λάβει επιπλέον μέτρα φύλαξης του κτηρίου του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου, όπου βρίσκονται τα κεντρικά υπολογιστικά συστήματα του Ιδρύματος και παράλληλα δημιουργούνται υποδομές για εφεδρικό υπολογιστικό σύστημα».

Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη Μπελέρη: Ποινή φυλάκισης πρότεινε ο εισαγγελέας

Αγρότες: Οι πρώτες αντιδράσεις στα μέτρα της Κυβέρνησης

Γλυφάδα - Ναυτιλιακή: το όπλο του δράστη της πολλαπλής δολοφονίας (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 8 Ιανουαρίου 06:54Αιγάλεω: Δυσχέρεια στην κυκλοφορία των οχημάτων στον Κηφισό λόγω τροχαίου06:40ΗΠΑ: Άνδρας της αστυνομίας μετανάστευσης πυροβόλησε και σκότωσε γυναίκα (βίντεο)06:26Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:12Η κυβέρνηση της Γροιλανδίας θα συμμετάσχει στη συνάντηση μεταξύ του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και Δανών αξιωματούχων23:58Έμμα - Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη της συνοδηγού του ΙΧ που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη 23:48Κοζάνη: Αποκλεισμό σε Σιάτιστα και Φιλώτα επί της Εγνατίας οδού αποφάσισαν οι παραγωγοί23:38Γάζα: Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος23:24Ιωάννινα: Κλιμάκωση αγροτικών κινητοποιήσεων με 48ωρους αποκλεισμούς23:10Κύπελλο Ελλάδας: Ο ΟΦΗ "λύγισε" τον Αστέρα κι έκλεισε θέση για τα προημιτελικά22:56Κύπρος-ΕΕ: Προτεραιότητα η επανένωση της Κύπρου δηλώνει η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν22:42Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε Λάρισα και Λαμία22:28Αναστέλλεται η απεργία των λαϊκών αγορών22:14Θεσσαλονίκη - Μπλόκα αγροτών: Σε 48ωρους αποκλεισμούς προχωρούν οι παραγωγοί από αύριο22:00Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου21:46Αγροτικές κινητοποιήσεις: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζήτησαν αγρότες από 14 μπλόκα21:36"Καίνε" οι ανατιμήσεις τιμών των προϊόντων από το χωράφι στο ράφι21:26Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ήπειρο21:12ANT1 Sports: Χωρίς νίκη για τις ελληνικές ομάδες ξεκίνησε η διπλή αγωνιστική της Ευρωλίγκα20:44Τέλλογλου για αγροτικές κινητοποιήσεις: "Παράθυρο" και για άλλα χρήματα στους αγρότες20:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο