LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 12 Φεβρουαρίου 2024 16:17

Τουρκία: Θα γίνει το Άκουγιου στρατιωτική βάση;

Τι αναφέρει Τούρκος αρθρογράφος για το θέμα του πηρυνικού σταθμού; Τι συζητήθηκε στην Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση τον Οκτώβριο του 2023.

Τουρκία - Πυρηνικός σταθμός Ακουγιού

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της Σοζτζού Ντενίζ Ζεϊρέκ, το θέμα του πυρηνικού σταθμού Άκουγιου συζητήθηκε εν μέρει στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση τον Οκτώβριο.

Ο βουλευτής CHP Μερσίνας Ali Mahir Basar?r είχε θέσει το θέμα της εγκατάστασης από τους Ρώσους ραντάρ ασφαλείας στο Άκουγιου και ζήτησε από τη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση να διερευνήσει το θέμαΩστόσο, το αίτημα του CHP απορρίφθηκε με τις ψήφους του AKP και του MHP.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Άννα Ανδρεου, μια σημαντική πηγή του αρθρογράφου από το Άκουγιου μοιράστηκε μαζί του ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Σύμφωνα με την πηγή δεν είναι μόνον ραντάρ που κατασκευάζονται στο Άκουγιου. Κατασκευάζονται λιμένες όπου μπορούν να δέσουν μεγάλα στρατιωτικά πλοία στις δύο πλευρές του εργοστασίου παραγωγής ενέργειας ενώ σε μερικούς μικρούς κόλπους κοντά στο Ακούγιου κατασκευάζονται -σύμφωνα με την ίδια πηγή-  προβλήτες όπου μπορούν να δέσουν μικρά στρατιωτικά πλοία.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της Σοζτζού, ραντάρ σημαίνει σύστημα αεράμυνας. «Σύστημα αεράμυνας σημαίνει πύραυλοι. Δεν μπορώ καν να φανταστώ τα στρατιωτικά πλοία να έρχονται στα λιμάνια..», σχολιάζει.

Ο Τούρκος αρθρογράφος σχολιάζει επίσης: «Σκεφτείτε το: 230 χιλιόμετρα από το Άκουγιου βρίσκεται η Αεροπορική Βάση Incirlik, η οποία ανήκει στην Τουρκία αλλά χρησιμοποιείται από τους Αμερικανούς. Ενώ σε απόσταση 550 χιλιομέτρων από το Άκουγιου βρίσκεται η βάση ραντάρ του ΝΑΤΟ στο Kurecik. Ως απάντηση σε αυτή την παρουσία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή, η Ρωσία έχει εγκατασταθεί στη Μεσόγειο (δημιουργώντας σχεδόν 20 βάσεις στη Συρία και αναπτύσσοντας στρατιώτες σε 105 τοποθεσίες). Η Μόσχα προφανώς χρησιμοποιεί το Akkuyu για να ανοίξει μια νέα ζώνη στη Μερσίνα. Ο πυρηνικός σταθμός Akkuyu ήταν μια παραχώρηση που δόθηκε στη Ρωσία από άποψη ενεργειακής ασφάλειας και οικονομίας. Είναι πλέον σαφές ότι δεν κάναμε μόνο ενεργειακές και οικονομικές παραχωρήσεις στη Ρωσία. Με το Άκουγιου, περάσαμε τη στρατιωτική σχέση, που ξεκινήσαμε με την αγορά των S-400, σε ένα νέο επίπεδο».

Ειδήσεις σήμερα:

Γλυφάδα - Ναυτιλιακή εταιρεία: Τέσσερις νεκροί από την φονική εισβολή 

Γεωργιάδης - Μαζική πνευμονική εμβολή: Πώς σώθηκε 25χρονη ασθενής (εικόνες)

Κρήτη - Μπαλωθιές: Συλλήψεις για την “καταιγίδα” από σφαίρες σε γλέντι (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΈξοδος εκδρομέων: Κίνηση και ουρές στα διόδια της ΑττικήςΣήμερα 13:53 | Ειδήσεις

Καθυστερήσεις στα διόδια εξόδου από την Αττική. Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τον Πειραιά και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ από Κηφισό και Λιόσια.

Αργοσαρωνικός: Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων λόγω ανέμωνΣήμερα 13:05 | Ειδήσεις

Τα δρομολόγια που ακυρώθηκαν λόγω της ενίσχυσης των ανέμων στα πελάγη.

Επιτάφιος: “Έργα τέχνης”σε κάθε γωνιά της Ελλάδας (εικόνες)Σήμερα 13:13 | Ειδήσεις

Φωτογραφίες από ορισμένους από τους πλέον εντυπωσιακούς επιταφίους, που είναι στολισμένοι σε εκκλησίες ανά την Ελλάδα.

ΒΟΑΚ - Τροχαίο: Θρήνος για την 26χρονη Μαρίνα που άφησε ορφανό το αγοράκι της (εικόνες)Σήμερα 10:09 | Ειδήσεις

"Τελευταίο αντίο" λένε συγγενείς και φίλοι στην συνεπιβάτιδα της μηχανής, που έχασε την ζωή της, σε τροχαίο, στον ΒΟΑΚ. Πως συνέβη η τραγωδία. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Pricefox: Πόσα θα πληρώσεις φέτος για το πασχαλινό τραπέζι18:14Κορωπί: Συνελήφθησαν ανήλικοι με εκατοντάδες κροτίδες18:00Βρετανία – Δημοτικές εκλογές: Πρώτη ηχηρή νίκη για τους Εργατικούς 17:46Κέιτ Μίντλετον: Γιατροί του “Νοσοκομείου του Πάπα” την χειρούργησαν 17:31Καιρός - Μεγάλο Σάββατο: βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας17:17Αλεξανδρούπολη: Οδηγός φορτηγού διακινούσε παράνομα μετανάστες - Πώς συνελήφθη 17:03ΟΗΕ: Αύξηση των τιμών των τροφίμων παγκοσμίως τον Απρίλιο16:50Amber Alert για 47χρονο που εξαφανίστηκε από την Κυψέλη16:36Σάμος - Δολοφονία 75χρονου: Σε κατ' οίκον περιορισμό ο φερόμενος δράστης 16:23Masters 1000: Ο Αλκαράθ αποσύρθηκε από το τουρνουά της Ρώμης16:09ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Η αρχή της “έκρηξης” και οι πολιτικές αντιδράσεις 15:55Ηράκλειο: Στη φυλακή ο νονός που βίαζε το βαφτιστήρι του15:42Πάσχα: Πού θα κάνουν Ανάσταση οι πολιτικοί αρχηγοί 15:28ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Οι Χούθι καλούν τους φοιτητές στην Υεμένη15:15Κοκαΐνη περιείχε το...γράμμα που έλαβε από το Ηνωμένο Βασίλειο15:01Βοιωτία: Φωτιά στην Αγία Τριάδα 14:48Η Τουρκία υποστηρίζει τον Ρούτε για επικεφαλής του ΝΑΤΟ14:353 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου14:21Έξοδος εκδρομέων: Κίνηση και ουρές στα διόδια της Αττικής14:08Δάγκειος πυρετός: “Καμπανάκι” του ΕΟΔΥ για κρούσματα13:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο