LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 12 Φεβρουαρίου 2024 15:10

Γλυφάδα - Ναυτιλιακή: οι συγκλονιστικές μαρτυρίες και η ανακοίνωση της Αστυνομίας (βίντεο)

Πώς περιγράφουν στην κάμερα τις τρομακτικές στιγμές που βίωσαν κατά τη φονική επίθεση στην ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα. Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Γυλφάδα - ναυτιλιακή εταιρεία - πυροβολισμοί

Τραγωδία σημειώθηκε στα γραφεία ναυτιλιακής εταιρίας, στη Γλυφάδα το πρωί της Δευτέρας, όταν ένας ένοπλος άνδρας εισέβαλε και άνοιξε πυρ.

Αποτέλεσμα της φονικής επίθεσης είναι να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι που βρίσκονταν στην εταιρεία, δύο άνδρες και μία γυναίκα αλλά και ο δράστης εν τέλει έβαλε τέλος στη ζωή του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης βρέθηκε νεκρός στο υπόγειο του κτιρίου.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυτίες των υπαλλήλων που έχησαν την εφιαλτική ομηρεία στην ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα.

Όπως περιγράφει μία υπάλληλος της εταιρείας: "Πρόκειται για έναν παλιό υπάλληλο της εταιρείας, έχει απολυθεί εδώ και καιρό ο οποίος προφανώς ήθελε να εκδηκηθεί τα αφεντικά...Γιατί φώναζε σε όλους να φύγουν, δεν ήθελε να χτυπήσει κάποιον από εμάς, και χτύπησε στοχευμένα αυτούς".

"Τους πυροβολισμούς τους άκουσα, πήγα προς τη σκάλα να δω τι γίνεται, είδα δυο παιδιά μου είπαν "είναι ο Άρης με όπλο" και έτρεξα προς τον κήπο δίπλα από το γκαράζ", είπε μεταξύ άλλων ένας από τους υπαλλήλους που έζησε την τραγωδία.

Το χρονικό της φονικής εισβολής

Σύμφωνα με την Αστυνομία περίπου στις 10.20 το πρωί ο ένοπλος μπήκε στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αρτεμισίου και Φλέμινγκ. Ο δράστης εισήλθε στο κτήριο  από τον υπόγειο χώρο στάθμευσης, ανέβηκε στα γραφεία κρατώντας μια καραμπίνα και ένα πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί.

Τρεις άνθρωποι χτυπήθηκαν απο τα πυρά του, ενώ άλλοι αλλόφρονες εγκατέλειψαν τα γραφεία, αναζητώντας βοήθεια.

Δράστης είναι ένας Αιγύπτιος, 76 ετών, πρώην εργαζόμενος στην εταιρεία, ο οποίος αφού άνοιξε πυρ κατά όσων βρίσκονταν στα γραφεία, ταμπουρώθηκε στον δεύτερο όροφο του κτηρίου.

Γυλφάδα - ναυτιλιακή εταιρεία - πυροβολισμοί

Πληροφορίες από την Αστυνομία, ανέφεραν ότι άνδρας της ΕΚΑΜ έχει δει με την διόπτρα του τον δράστη και τρία άτομα στο πάτωμα ενός δωματίου και το περιστατικό αντιμετωπίστηκε εξ αρχής ως ενεργή ομηρία.

Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και κλιμάκιο της ΕΚΑΜ.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι ο ηλικιωμένος δράστης ήταν νεκρός στο υπόγειο του κτηρίου.

Επί τόπου έσπευσαν και δύο κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ, καθώς και διασώστες με δύο ασθενοφόρα και μια μηχανή. Αρκετή ώρα μετά τους πυροβολισμούς, με ασθενοφόρα μεταφέρθηκαν στο Ασκηπιείο της Βούληας δύο από τους ομήρους που δεν ήταν μεταξύ των τριών που δέχθηκαν τα θανατηφόρα πλήγματα.

Αναλυτικά στοιχεία για το περιστατικό εξέδωσε η ΕΛΑΣ με ανακοίνωσή της:

"Σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:11, ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, από υπάλληλο ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, ο οποίος βρισκόταν εντός των εγκαταστάσεων, για περιστατικό με πυροβολισμούς.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, της Άμεσης Δράσης, της Ο.Π.Κ.Ε., της Τροχαίας καθώς και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ στο σημείο προσήλθε ομάδα της Ε.Κ.Α.Μ. και διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή γύρω από την εταιρεία και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντός του κτηρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας απεγκλωβίστηκαν δύο εργαζόμενες της εταιρείας.

Όπως διαπιστώθηκε, 76χρονος άνδρας, πρώην εργαζόμενος, εισήλθε στο κτήριο και, έχοντας στην κατοχή του καραμπίνα, πυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα τρία άτομα, τα οποία βρίσκονταν στον πρώτο όροφο του κτηρίου.

Ακολούθως, ο 76χρονος εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένος σε αποθήκη του υπογείου των εγκαταστάσεων. Δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα που έφερε.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα με το οποίο είχε μεταβεί στην εταιρεία ο δράστης, βρέθηκε ένα περίστροφο.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής."

Γυλφάδα - ναυτιλιακή εταιρεία - πυροβολισμοί

Ειδήσεις σήμερα:

Όστιν: Στη ΜΕΘ ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

Θεσσαλονίκη - Δικαστικό Μέγαρο: Έστειλαν φάκελο με εκρηκτικά (εικόνες)

Αγρότες - Φάρσαλα: “Εισβολή” με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία (εικόνες)



Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)Χθες 22:15 | Ειδήσεις

Στην Μητρόπολη για την Ακολουθία των Αχράντων Παθών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου, βρέθηκε ο Πρωθυπουργός. Πάσχα στην Κέρκυρα θα κάνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέαςΧθες 18:57 | Ειδήσεις

Θα βασιστεί στην εισαγγελική πρόταση που δεν υιοθετήθηκε από τους δικαστές και έκαναν δεκτή την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”Χθες 23:11 | Ειδήσεις

Θρήνος στην Κρήτη για την γυναίκα που κατέρρευσε στον δρόμο, μπροστά στο μικρό παιδί της, με το οποίο βγήκαν βόλτα για να του αγοράσει λαμπάδα...

Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)Χθες 21:52 | Ειδήσεις

Ανείπωτος θρήνος για τον 23χρονο Γιάννη που "έσβησε" στην άσφαλτο την Μεγάλη Πέμπτη. Τι "'έλεγε" η μαντινάδα που είχε αναρτήσει στα social media.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: “Με το ένα πόδι” στον τελικό του ECL οι “Πειραιώτες”23:59Euroleague: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι - Στο ΟΑΚΑ κρίνεται η πρόκριση στο Final Four23:47Πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα23:34Άμστερνταμ: Θέση στάθμευσης πωλείται για 495000 ευρώ!23:21Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”23:08“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Κονιτοπούλου και Τσαμπά (sneak preview)22:54Μεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)22:40“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)22:27ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου22:13Καιρός - Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ21:59Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)21:46Euroleague - Ολυμπιακός: Νίκη και τώρα... Βαρκελώνη για την πρόκριση στο Final Four21:32Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς21:18Αναιμία: αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση21:05Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα20:51ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Ο Ερντογάν τάσσεται υπέρ των φοιτητών20:38“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)20:24Bία ανηλίκων: Ανήλικη απείλησε με μαχαίρι 14χρονη, την ξυλοκόπησε και τη λήστεψε20:11ΑΑΔΕ - Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Σε λειτουργία στο myCar19:57Τροχαίο - Βούλα: Θανάσιμη παράσυρση πεζής19:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο