LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 12 Φεβρουαρίου 2024 09:18 | Ανανέωση: 12 Φεβρουαρίου 2024 09:16

“Πυρήνες” - Ραγκούση για Greek Mafia: Φιάσκο με... fast track διαδικασίες (βίντεο)

Τι υποστηρίζει η δικηγόρος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, για την προσπάθεια σύνδεσης του 45χρονου με ποινικούς και με τα εκρηκτικά. Τι λέει για το όπλο και την έγκυο σύζυγο που δεν κλήθηκε για κατάθεση.

Συνομωσία πυρήνων της φωτιάς - Στρατιωτικοί - εκβιασμοί

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε την Δευτέρα η Λίλα Ραγκούση, συνήγορος του 45χρονου, καταδικασμένου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή και αφού δικάστηκε για οπλοκατοχή, οδηγήθηκε εκ νέου στις Φυλακές, καθώς δεν δόθηκε ανασταλτικός χαρακτήρας στην απόφαση του δικαστηρίου.

«Δεν έχει σχέση η παλιά καταδίκη του για την “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” με την υπόθεση αυτή. Επίσης, τον ενοχλεί και τον προσβάλλει, λόγω του δικού του ηθικού κώδικα, η αναφορά για συμμετοχή του στην Greek Mafia, αφού έχει δημόσια και με επιστολές του ταχθεί ενάντια στις πρακτικές της Greek Mafia», είπε η δικηγόρος για λογαριασμό του πελάτη της.

Προσέθεσε ότι «το κατηγορητήριο εναντίον του αφορά μόνο την οπλοκατοχή. Όταν πάμε στο δικαστήριο με ανθρώπους που έχουν κάνει ληστείες, η ποινή είναι 6-7 μήνες, ενώ τώρα… έγινε μια fast track διαδικασία και βγήκε απόφαση χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα. Το όπλο το προμηθεύτηκε η έγκυος σύζυγος του. Ζητήσαμε να καταθέσει και να ληφθούν δακτυλικά αποτυπώματα στο όπλο, αλλά τα αιτήματα μας απορρίφθηκαν».

«Ένα δημοσίευμα τον στοχοποιούσε, ο ίδιος δεν φοβήθηκε ποτέ ότι ήταν στόχος της Greek Mafia. Μια σχέση που είχε αναπτυχθεί μέσα στην φυλακή δεν σημαίνει ότι συνεχίστηκε όταν βγήκε από την φυλακή ή ότι έχει σχέση με τις δραστηριότητες του νόμιμες ή παράνομες, εκτός φυλακής», ανέφερε η συνήγορος του 45χρονου.

Η κ. Ραγκούση έκανε λόγο για διακριτική ποινική μεταχείριση του 45χρονου, καταλήγοντας πως «είναι φιάσκο η υπόθεση, ο πελάτης μου δεν έχει καμία σχέση με την Greek Mafia, είναι τουλάχιστον κατακριτέο να επιχειρείται συσχέτιση του με τα άλλα πρόσωπα που συνελήφθησαν».


Ειδήσεις σήμερα:

Πυρήνες της Φωτιάς: “Ήταν φίλος με ανθρώπους της Greek Mafia και φοβόταν τους... αντιπάλους τους”

Κέλβιν Κίπτουμ: Νεκρός σε τροχαίο ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος

Ερυθρά Θάλασσα: Ελληνόκτητο πλοίο έγινε στόχος των Χούθι


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου: Αυξημένη η κίνηση21:24Γάζα – Κολούμπια: Οι διαμαρτυρίες…ακυρώνουν τη μεγάλη τελετή αποφοίτησης21:10Τουρκία - Μονή της Χώρας: Ο ΑΝΤ1 στο εσωτερικό του ναού (αποκλειστικές εικόνες) 20:57Μάλγαρα: Διακομιδή βρέφους εν μέσω επιστροφής των εκδρομέων (βίντεο)20:43ΗΠΑ - Δίκη Τραμπ: Του επέβαλαν πρόστιμο για 10η φορά! 20:30Γάζα – ΜΜΕ: Το Ισραήλ απορρίπτει την πρόταση εκεχειρίας20:16 Άνω Καστρίτσι Πάτρας: Αναβιώνει το έθιμο της “Λέησης” (εικόνες)20:04Γάζα: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση του πυρός19:52Ανάσταση - κροτίδες: Οι συλλήψεις της ΕΛΑΣ και η “τεράστια” λεία “εκρηκτικών”19:39ΠΑΣΟΚ: Στη Σέριφο ο Ανδρουλάκης - Ποιοι οι επόμενοι προορισμοί ενόψει Ευρωεκλογών (εικόνες)19:25Άγιος Γεώργιος: Στους Γόννους της Λάρισας έγινε πάνω σε άλογα η περιφορά (εικόνες) 19:12Συντάξεις Ιουνίου: Πότε πιστώνονται στους λογαριασμούς18:58Επιστροφή των εκδρομέων με αυξημένη κίνηση στα διόδια18:43Αλβανία - Έντι Ράμα: Οι αναρτήσεις του για την επίσκεψη στην Ελλάδα18:30Τροχαίο στην Τουρκία: Πολύνεκρη σύγκρουση λεωφορείου με μπετονιέρα (εικόνες)18:16Άγιος Γεώργιος στην Ασή Γωνιά: Ευλόγησαν και φέτος τα κοπάδια (εικόνες)18:03Τουρκία - Μονή της Χώρας: Ο Ερντογάν εγκαινίασε την λειτουργία της ως τζαμί (εικόνες)17:49Άφησε την τελευταία του πνοή στο τιμόνι17:36Μακρόν - Σι Τζινπινγκ: Η σημασία της επίσκεψης του προέδρου της Κίνας για την Ευρώπη 17:22Παξοί - Κασσελάκης: Να χτίσουμε ομάδα ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο17:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο