LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 12 Φεβρουαρίου 2024 07:12

Νέα Κορώνη: Το άγνωστο πολεοδομικό αριστούργημα της Ελλάδας (βίντεο)

Εντυπωσιάζουν οι εικόνες του χωριού από ψηλά, καθώς αναδεικνύουν την εξαιρετική ρυμοτομία του.

Νέα Κορώνη Μεσσηνίας

Γνωρίζατε πως στην Μεσσηνία και πιο συγκεκριμένα κοντά στην διάσημη για την ομορφιά της Κορώνη υπάρχει ένα μικρό χωριουδάκι με το όνομα Νεα Κορώνη που θα μπορούσε κάλλιστα να διεκδικήσει βραβείο για την πραγματικά εκπληκτική του ρυμοτομία.

Οι εικόνες από ψηλά αποκαλύπτουν ένα σπάνιο πολεοδομικό αριστούργημα που όμοιο του δεν συναντάμε όχι απλά στην Ελλάδα αλλά Ίσως να είναι σπάνιας αισθητικής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην πραγματικότητα αποτελείται από 8 δρόμους οι οποίοι τελικά συναντιούνται σε έναν κυκλικό κόμβο σχηματίζοντας στην ουσία ένα αστέρι.

Μπορείς να καταλάβεις εύκολα τι εννοούμε γι’ αυτό το μικρό χωριό το οποίο φαίνεται μέσα από το βίντεο του καναλιού Up Stories στο Youtube.

Οι εικόνες από ψηλά είναι καθηλωτικες αλλά και παραδειγματικές για το πώς θα έπρεπε να είναι φτιαγμένες οι πόλεις που ζούμε, γράφει η ομάδα του Up Stories.

Η Νέα Κκορώνη βρίσκεται κοντά στην ανατολική ακτή της Μεσσηνιακής χερσονήσου, μεταξύ της Κορώνης και του Πεταλιδίου, 44 χλμ. νότια της Καλαμάτας. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Μεσσήνης.

Η Νέα Κορώνη χτίστηκε με ένα ιδιαίτερο πολεοδομικό σχέδιο. Η παλαιά ονομασία του, ήταν Καντιάνικα.

Κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Γεννήσεως της Θεοτόκου και πραγματοποιείται πολυήμερη εμποροπανήγυρις, που δυστυχώς στις μέρες μας, κρατά ένα διήμερο, προσπαθώντας από την Κοινότητα να διατηρήσει τον παραδοσιακό του χαρακτήρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη Μπελέρη: Ποινή φυλάκισης πρότεινε ο εισαγγελέας

Αγρότες: Οι πρώτες αντιδράσεις στα μέτρα της Κυβέρνησης

Ντόχα: Χάλκινο μετάλλιο ο Χρήστου

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ομόνοια: Συλλήψεις για χιλιάδες λαθραία τσιγάρα (εικόνες)22:59Τάε Κβο Ντο: Ο Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος ασημένιος στο Ευρωπαϊκό22:45Δυτική Ελλάδα – ενδοοικογενειακή βία: Έξι περιστατικά σε μία μέρα22:32Βύρωνας: Νεκρός από πυροβολισμούς (βίντεο)22:18Λάρισα – Σιδηρόδρομος: Μηχανές τρένων… ”τσούγκρισαν” στο σταθμό22:05Βύρωνας: Πυροβολισμοί σε επιβάτη αυτοκινήτου21:51Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Ο Μπαρτζώκας αποθεώθηκε στο “Καραϊσκάκης” (εικόνες)21:38Καρκίνος του πνεύμονα: Πρόληψη και εξελίξεις στη θεραπεία21:25Τουρκία: Ατύχημα με Boeing την ώρα της προσγείωσης (βίντεο)21:11Μητσοτάκης για Final 4: “Γατάκια”... εγώ γκαντέμης; (βίντεο)20:58Γάζα: Οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν, ο πόλεμος συνεχίζεται20:44ΟΑΣΘ: Τα πρώτα δρομολόγια των ηλεκτρικών λεωφορείων (εικόνες)20:31Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: Η “παρέλαση” περιπολικών έξω από το ΑΤ και η ΕΔΕ για τους αστυνομικούς20:17Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή20:04Eurovision: Μαζική διαδήλωση κατά του Ισραήλ στο Μάλμε (εικόνες)19:50Αιγιαλός: Σε εξέλιξη οι δημοπρασίες για παραχώρηση χρήσης του 19:36Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος νεαρός που “εξαφάνισε” κουτί φιλανθρωπικών δωρεών19:22Σλοβενία: Προχωρά σε αναγνώριση της Παλαιστίνης19:08Δωρεά οργάνων σε 17 ασθενείς μέσα στο Πάσχα18:54ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Κόντρα για το “Θα τους ξεσκίσω” του Κασσελάκη18:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο