LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 11 Φεβρουαρίου 2024 17:59 | Ανανέωση: 11 Φεβρουαρίου 2024 18:04

Πλατανιώτη - Μαλκογεώργου: Επέστρεψαν στην Αθήνα τα “αστέρια” της καλλιτεχνικής κολύμβησης (εικόνες)

Δεκτές με αγάπη και θαυμασμό έγιναν οι δύο αθλήτριες που θριάμβευσαν στην Ντόχα.

Ευγαγγελία Πλατανιώτη - Σοφία Μαλκογεώργου - καλλιτεχνική κολύμβηση


Με τα δύο μετάλλια (χρυσό και ασημένιο) της Ευαγγελίας Πλατανιώτη στο σόλο, αλλά και την πρόκριση του ντουέτου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, επέστρεψε το μεσημέρι από τη Ντόχα η εθνική ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης, που συμμετείχε στο 21ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου. Την ελληνική αποστολή υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, οι εκπρόσωποι του ΔΣ της ΚΟΕ, Αλεξία Μαρίνη (Γ/ αντιπρόεδρος) και Στέφανος Αυγουλέας (γενικός γραμματέας), ο δήμαρχος Ηλιούπολης (τόπος διαμονής της Πλατανιώτη), Στάθης Ψυρρόπουλος, συγγενείς και φίλοι των αθλητριών. Μάλιστα, είχαν ετοιμάσει μία έκπληξη για τη Σοφία Μαλκογεώργου, την οποία περίμενε μία τούρτα για τα γενέθλιά της.

Και φυσικά τα τηλεοπτικά συνεργεία με τους εκπροσώπους του Τύπου, οι συγγενείς και οι φίλοι των αθλητριών μας και του αθλήματος, στις αγκαλιές των οποίων έπεσαν συγκινημένες. Οι φιλενάδες της Μαλκογεώργου, μάλιστα, είχαν ετοιμάσει τούρτα για τα γενέθλιά της.

Ευγαγγελία Πλατανιώτη - Σοφία Μαλκογεώργου - καλλιτεχνική κολύμβηση

«Στα πρόσωπα της Ευαγγελίας και της Σοφίας συμπυκνώνεται η δύναμη και η ομορφιά του αθλητισμού που πάει όλο και ψηλότερα. Είμαστε υπερήφανοι και συγκινημένοι, τις ευχαριστούμε για τη χαρά που μας έδωσαν, όλη η Ελλάδα τις ευγνωμονεί. Πολλά συγχαρητήρια, είμαστε δίπλα τους. Συγχαρητήρια επίσης σε όλα τα παιδιά του υγρού στίβου», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Ευγαγγελία Πλατανιώτη - Σοφία Μαλκογεώργου - καλλιτεχνική κολύμβηση

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη δήλωσε: «Είμαι 20 χρόνια στο άθλημα. Δουλεύω πολύ σκληρά και βάζω διαφορετικούς στόχους. Τα τελευταία δύο χρόνια είχα στόχο το χρυσό. Δεν ήρθε πέρυσι, φέτος δεν θα γινόταν να το αφήσω να περάσει έτσι. Είναι τιμή για μένα να συμμετέχω στους Ολυμπιακούς για 4η φορά. Ήταν δύσκολος ο αγώνας, δεν είχαμε δουλέψει τόσο πολύ το ντουέτο, αλλά πήγαν όλα όπως έπρεπε και θα είμαστε στο Παρίσι. Είχα σκεφτεί να τα παρατήσω, το έχει σκεφτεί νομίζω κάθε αθλητής. Κάθε αποτυχία μου με έκανε πιο δυνατή. Πέρυσι που έχασα το μετάλλιο στη Φουκουόκα είπα στην προπονήτριά μου θα πάω στην Ντόχα να πάρω το χρυσό».

Ευγαγγελία Πλατανιώτη - Σοφία Μαλκογεώργου - καλλιτεχνική κολύμβηση

Η Σοφία Μαλκογεώργου είπε: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες, για εμένα θα είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Αποτελεί όνειρο ζωής και είμαι πολύ περήφανη για αυτό. Ευχαριστώ πάρα πολύ την Ευαγγελία που με έχει βοηθήσει αφάνταστα. Έχουμε δέσει πάρα πολύ ως ντουέτο».

Η Γ΄ αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Αλεξία Μαρίνη, δήλωσε: «Είμαι πολύ συγκινημένη που υποδεχθήκαμε τα κορίτσια. Η προσπάθεια που έκαναν ήταν πολύ μεγάλη, θερμά συγχαρητήρια. Είμαστε υπερήφανοι, μπράβο σε όλες, μπράβο στην Ευαγγελία για το χρυσό και το ασημένιο, μπράβο στο ντουέτο για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα είμαστε κι εκεί να τις χειροκροτήσουμε».

Ευγαγγελία Πλατανιώτη - Σοφία Μαλκογεώργου - καλλιτεχνική κολύμβηση

Ο γενικός γραμματέας της ΚΟΕ, Στέφανος Αυγουλέας, είπε: «Πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια μας, που μας έκαναν για άλλη μια φορά περήφανους και θα συνεχίσουν την προσπάθεια για ακόμα περισσότερες επιτυχίες. Είμαστε δίπλα τους, ως διοίκηση της Ομοσπονδίας, και στηρίζουμε, με κάθε μέσο, τη συστηματική δουλειά που γίνεται σε όλα τα αθλήματά μας στον υγρό στίβο».

Ευγαγγελία Πλατανιώτη - Σοφία Μαλκογεώργου - καλλιτεχνική κολύμβηση

Μαζί με την αποστολή της καλλιτεχνικής κολύμβησης επέστεψαν και ο εκπρόσωπός μας στις καταδύσεις, Θάνος Τσιρίκος, με τον ομοσπονδιακό προπονητή Πέτρο Φυρίγο.

Ειδήσεις σήμερα:

Αγρότες: το 15μελές και τα αιτήματα για το ραντεβού στο Μαξίμου

Τουρκία - Αμερικανός Πρέσβης: Μεγάλο βήμα η έγκριση F-16 για Τουρκία (βίντεο)

Ο Πάπας Φραγκίσκος συνάντησε τον Χαβιέρ Μιλέι

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΧαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιάΣήμερα 06:35 | Τοπικά Νέα

Η κτηνωδία σημειώθηκε έξω από το κοιμητήριο της Νέας Λαμψάκου στη Χαλκίδα.

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιωνΣήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Τα πλοία υπέστησαν υλικές ζημιές σύμφωνα με το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Υπόθεση Καλλιάνου – Δικηγόροι γιατρού: Ποτέ δεν έλαβε “φακελάκι”, θα υποβάλει μήνυσηΣήμερα 11:12 | Ειδήσεις

Τι ανέφεραν οι νομικοί εκπρόσωποι του αγγειοχειρουργού για την υπόθεση του θανόντος πατέρα του βουλευτή, σε δημόσια απάντησή τους.

ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)Σήμερα 08:02 | Ειδήσεις

Περισσότεροι από 70 ανεμοστρόβιλοι καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νίσυρος: Παραδόθηκε ο κατηγορούμενος για ασέλγεια σε ανηλίκους12:53“Peaky Blinders”: Πότε ξεκινάνε τα γυρίσματα της ταινίας12:39Θεσσαλονίκη: πυροβόλησαν και σκότωσαν σκύλο γιατί έμπαινε σε στάνη12:26Βελόπουλος: Ο Μητσοτάκης παγίδευσε τον Ιερώνυμο και τον εργαλειοποιεί12:12Εορταστικό ωράριο: Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν λιανική, σούπερ-μάρκετ, Βαρβάκειος11:59Ηράκλειο: Συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία11:45“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)11:32Κόρινθος: Έφτιαξαν τον δρόμο και ξέχασαν… την κολώνα στη μέση11:18Υπόθεση Καλλιάνου – Δικηγόροι γιατρού: Ποτέ δεν έλαβε “φακελάκι”, θα υποβάλει μήνυση11:05“Αρένα”: Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών σε Σύρο, Τήνο, Κέρκυρα10:51Κουτσούμπας – Ελπιδοφόρος: Συζήτησαν για το διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους (βίντεο)10:38Κασσελάκης: Το ΕΣΥ είναι υπό κατάρρευση10:24Υπουργείο Εσωτερικών: Άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία της Διεύθυνσης Εκλογών10:11Βόλος: Εσωτερική πρόσεχε του παππούδες και “ξάφρισε” τον εγγονό09:57Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση μηχανών – Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας οδηγός09:43ΝΒΑ – Μπακς: Νέα ήττα για τα “ελάφια”09:30Τροχαία: Έκτακτες ρυθμίσεις για την έξοδο του Πάσχα09:17Θοδωρής Αγγελόπουλος: Ο διεθνής σκηνοθέτης με τις σημαντικές διακρίσεις09:03Συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας: Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και οπλισμός 08:50Νέα Μάκρη: Βγήκε για λίγο από το σπίτι και την “έγδυσαν”08:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο