LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 09 Φεβρουαρίου 2024 10:10

Συμβολαιακή Γεωργία: Παράταση στην υποβολή συμβάσεων

Πότε λήγει η νέα διορία για την υποβολή των συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας.

AP - Χωράφια

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από τα Γραφεία Τύπου των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

"Στο πλαίσιο στήριξης της αγροτικής παραγωγής και διευκόλυνσης των δικαιούχων αγροτών και παραγωγών στην υποβολή των συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χάρη Θεοχάρη και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη με την οποία τροποποιείται παλαιότερη απόφαση που καθορίζει την διαδικασία, τα δικαιολογητικά και τον έλεγχο των προϋποθέσεων για την απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος επικερδών από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς και τον τύπο και το ελάχιστο περιεχόμενο των συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας.

Ειδικότερα, με τη νέα τροποποίηση παρατείνεται μέχρι και τις 31.03.2024 η δυνατότητα υποβολής στην ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ των στοιχείων συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, για την απαλλαγή τους από τον φόρο κατά 50%, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 του ν. 4935/2022. Οι συμβάσεις που αναρτώνται θα πρέπει να αφορούν πωλήσεις προϊόντων συμβολαιακής γεωργίας, που έχουν διενεργηθεί εντός του 2023 βάσει συμβάσεων εντός του 2023 ή νωρίτερα.

Αντίστοιχα, παρατείνεται μέχρι και τις 31.03.2024 η δυνατότητα υποβολής στην ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ των στοιχείων συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας των παραγωγών, για την απαλλαγή τους από τον φόρο κατά 30% σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 4935/2022. Οι συμβάσεις που αναρτώνται θα πρέπει να έχουν συνταχθεί εντός του 2023.

Τα στοιχεία των ανωτέρω συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας, που αναρτώνται στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, επιβεβαιώνονται ή απορρίπτονται από τον αγοραστή μέχρι και τις 30.04.2024. Σε περίπτωση που η προθεσμία επιβεβαίωσης ή απόρριψης των στοιχείων από τον αγοραστή παρέλθει άπρακτη, τεκμαίρεται ότι ο αγοραστής επιβεβαιώνει τα υποβληθέντα στοιχεία".

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο - Νικόλας: Πέθανε ο 2χρονος που τραυματίστηκε σε τροχαίο

Ψήφισμα - Μαρινάκης: Έλληνες ευρωβουλευτές βάζουν σε κίνδυνο την χρηματοδότηση της Ελλάδας για να πλήξουν τον Μητσοτάκη

Μάνδρα - Κούγιας για Γιαλιά: “Χοντροκομμένη” δολοφονία, με δράστη ίσως τον ηθικό αυτουργό της (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚυριάκος Μητσοτάκης: Οι κοινές δηλώσεις με Ερντογάν μετά τη συνάντησή τους στην ΆγκυραΣήμερα 17:49 | Ειδήσεις

Σε εξέλιξη είναι οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

Σκόπια - Σιλιάνοφσκα: "Έχω το δικαίωμα να λέω Μακεδονία"Σήμερα 16:32 | Ειδήσεις

Αμετανόητη δείχνει η νέα πρόεδρος Γκορτνάνα Σιλιάνοφσκα. Τι αναφέρει η νέα ανακοίνωση.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ο “Ρουμάνος” αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρουςΣήμερα 17:04 | Ειδήσεις

Ποιος είναι ο 36χρονος κατηγορούμενος για την δολοφονία Λυγγερίδη με το παρατσούκλι “Ρουμάνος”.

Μητέρα Κυριακής Γρίβα: Θέλω να αυτοκτονήσω, να βρω την ψυχη του παιδιού μου (βίντεο)Σήμερα 12:29 | Ειδήσεις

Αποκλειστικές πληροφορίες και ντοκουμέντα από την εκπομπή "Το Πρωινό" του ΑΝΤ1. Σε ψυχιατρική κλινική νοσηλεύεται η μητέρα της Κυριακής, που δολοφονήθηκε ακρβώς έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι κοινές δηλώσεις με Ερντογάν μετά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα (βίντεο)17:49Ο βασιλιάς Κάρολος παρέδωσε στρατιωτικό του τίτλο στον πρίγκιπα Γουίλιαμ17:40Δολοφονία Λυγγερίδη: Ο “Ρουμάνος” αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους 17:26Γερμανία: “Εν δυνάμει εξτρεμιστικό” το κόμμα AfD με απόφαση δικαστηρίου17:12Σκόπια - Σιλιάνοφσκα: "Έχω το δικαίωμα να λέω Μακεδονία"16:59Λάρισα: Πήγε στην τράπεζα 40000 ευρώ που κλάπηκαν στην... Λιβύη16:45Χρέη – Εξωδικαστικός Μηχανισμός: Μεγάλο ενδιαφέρον από τους οφειλέτες16:32Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Άγκυρα: Θερμή υποδοχή στον Έλληνα Πρωθυπουργό (βίντεο)16:18Rome Masters: Ο Τσιτσιπάς στους “16” του τουρνουά16:05ΛΑΡΚΟ - Μητσοτάκης: Επιδίωξή μας η εξεύρεση βιώσιμη λύσης15:51Ρόδος – Δολοφονία Καριώτη: Ισόβια χωρίς ελαφρυντικά στον Βαγγέλη Κουλιανό15:38Conference League - Μαρινάκης: Ο τελικός θα γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια15:24“Ψυχοκόρες” - Sneak preview: Η κρυφή συμφωνία Νέλλας και Αρχοντούλας (βίντεο)15:10Νίκος Γκάτσος: Ο κορυφαίος ποιητής, η “Αμοργός” και οι μοναδικοί στίχοι14:57Daniel - Θεσσαλία: Επισπεύδονται οι πληρωμές της “Πρώτης Αρωγής”14:44Μαργαρίτης Σχοινάς για Eurovision: Είναι εξωφρενικό αυτό που έκανε η EBU14:30ΕΛΑΣ: Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ δεν συνέβη14:17Καρκίνος ωοθηκών: Τα ασαφή συμπτώματα14:03Μαρινάκης για Τουρκία: Ο διάλογος δεν σημαίνει υποχώρηση από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα (βίντεο)13:49“Rouk Zouk”: Ευκαιρία για ρεβάνς στην εβδομάδα δεύτερης ευκαιρίας13:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο