LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 08 Φεβρουαρίου 2024 19:03

Αττική - σύλληψη: “Εξαφάνιζαν” παιχνιδομηχανές από καταστήματα

Το ντουέτο με... "κατανομή ρόλων" κατάφερνε να αποσπά την προσοχή του προσωπικού με σκοπό την κλοπή.

ΚΛΟΠΗ - PLAYSTATION

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής συμμορία που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές εμπορευμάτων από καταστήματα της ίδιας αλυσίδας σε Αγία Βαρβάρα, Ταύρο και Μάνδρα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. πρωινές ώρες της Τετάρτης 7/2 στην περιοχή της Μάνδρας, 25χρονος ημεδαπός και 19χρονη ημεδαπή και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας από άτομα που οργανώθηκαν για να διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή.

Στο πλαίσιο διερεύνησης κλοπών παιχνιδομηχανών και εργαλείων από καταστήματα στις ανωτέρω περιοχές, έπειτα από επισταμένη έρευνα της ανωτέρω υπηρεσίας και κατόπιν συνδυαστικής αξιολόγησης πληροφοριακών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων, πιστοποιήθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας με διαρκή μεθοδική δράση η οποία φέρεται να συστήθηκε αρχές Δεκεμβρίου του 2023.

ΚΛΟΠΗ - PLAYSTATION

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της ομάδας, φέρονται να μετέβαιναν κατά τις ώρες λειτουργίας στα καταστήματα που είχαν στοχοποιήσει και να προσποιούνταν τους πελάτες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ συνόδευαν πάντα σε παιδικό καροτσάκι ανήλικο νήπιο, προκειμένου να μην κινούν υποψίες στο προσωπικό ασφαλείας, και ήταν ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τη διαρρύθμιση των εμπορικών καταστημάτων. Η ανακοίνωση των αρχών αναφέρει:

«Αφού προσέγγιζαν τους χώρους που εξετίθεντο τα εργαλεία και οι παιχνιδομηχανές,  ένας εκ των δύο τοποθετούσε τα επίμαχα προϊόντα στο καλάθι αγοράς και περιεπλανείτο στους χώρους.

Όταν οι συνθήκες ήταν κατάλληλες, είτε αφαιρούσαν το περιεχόμενο και το απέκρυπταν στο παιδικό καροτσάκι στην περίπτωση των εργαλείων, είτε διέφευγαν από βοηθητικές εξόδους, παρακάμπτοντας τα συστήματα ασφαλείας.

Στις περιπτώσεις των παιχνιδομηχανών που έφεραν σύστημα ασφαλείας με ηχητική δυνατότητα, προκαλούσαν βραχυκύκλωμα στο σύστημα, εκμεταλλευόμενοι τον εξοπλισμό του καταστήματος.

Βρίσκονταν σε απόλυτη συνεννόηση μεταξύ τους, απασχολώντας ο ένας εκ των δύο το προσωπικό, ώστε να διαφύγει ο έτερος με το καροτσάκι εντός του οποίου είχε αποκρύψει τα κλοπιμαία.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω υπηρεσίας, εξιχνιάστηκαν 12 περιπτώσεις κλοπών (21) εργαλείων και (3) παιχνιδομηχανών σε χρονικό διάστημα περίπου (20) ημερών.

Σε έρευνα στις κατοικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 3 παιχνιδομηχανές,
  • Ηλεκτρονικές συσκευές,
  • Σετ τρυπανιών,
  • Το επιχειρησιακό τους αυτοκίνητο,
  • Ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε κατά την διάπραξη των κλοπών και
  • Το χρηματικό ποσό των -360- ευρώ».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο - Ηράκλειο: “Έσβησαν” οι ελπίδες για τον δίχρονο Νικόλα

Σκιάθος: Απείλησε να σκοτώσει τη γυναίκα του γιατί δεν βρήκε... κρεμμύδια στο σπίτι! 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο