LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 07 Φεβρουαρίου 2024 15:06

Ο Ρουσόπουλος συνάντησε Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη (εικόνες)

Τι ειπώθηκε στις επαφές με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, που είχε ο νέος Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση Σακελλαροπούλου και Ρουσόπουλου.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Θεόδωρο Ρουσόπουλο

Με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Θεόδωρο Ρουσόπουλο συναντήθηκε το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Ρουσόπουλο για την εξαιρετικά τιμητική για την Ελλάδα εκλογή του στον ευρωπαϊκό οργανισμό για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

Συνάντηση Ρουσόπουλου και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Το νέο Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θεόδωρο Ρουσόπουλο υποδέχτηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στο διάλογο που διημείφθη μπροστά στις κάμερες, ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι πρόκειται να ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις προκλήσεις και τις προτεραιότητες της θητείας του, ειδικά αυτήν την εποχή και ειδικά αυτή την περίοδο με την εξάπλωση της τεχνολογίας και της τεχνικής τεχνητής νοημοσύνης.

Σημείωσε αρχικά ότι είναι τιμητική φυσικά η αποδοχή στο πρόσωπό του από πέντε μεγάλες παρατάξεις και έκλεισε λέγοντας ότι η μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ορθοπεταλιές, ενώ από την πλευρά της κλείνοντας να πω ότι Πρόεδρος της Δημοκρατίας του ευχήθηκε καλή επιτυχία και σημείωσε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι προτεραιότητα κάθε φιλελεύθερης δημοκρατίας και ένας διαρκής αγώνας.

Ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή και για μένα και για την πατρίδα μας. Νομίζω αυτή η ομόφωνη από πέντε μεγάλες πολιτικές παρατάξεις αποδοχή στο πρόσωπό μου και ελπίζω να τιμήσω αυτή την οδηγία, αυτή την εντολή, αυτή η μάχη για το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι που δίνει το Συμβούλιο, το οποίο φέτος γιορτάζει τα 75 του χρόνια».

Η κα Σακκελαροπούλου δήλωσε: Χαίρομαι πολύ κύριε Πρόεδρε, σας υποδέχομαι και συναντιόμαστε ξανά με αυτές τις συνθήκες. Και πάλι συγχαρητήρια λοιπόν, γιατί πραγματικά είναι τιμητική εκλογή σας και έχει έναν έντονο συμβολισμό γιατί συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την επανεισδοχή της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και συνέπεσε με την εκλογή του πρώτου Έλληνα στη θέση του Προέδρου».

Ειδήσεις σήμερα: 

Ρόδος: 12χρονος έκλεψε αυτοκίνητο, πήγε βόλτα στην πόλη και προκάλεσε τροχαίο

Βασιλιάς Κάρολος: η ανησυχία για τη διάγνωση με καρκίνο και η εξωστρέφεια του Παλατιού (βίντεο)

Μητσοτάκης από Χαϊδάρι για αγρότες: ανοιχτός διάλογος με ανοιχτούς δρόμους (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αναιμία: αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση21:05Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα20:51ΗΠΑ καταλήψεις: Ο Ερντογάν τάσσεται υπέρ των φοιτητών20:38“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)20:24Bία ανηλίκων: Ανήλικη απείλησε με μαχαίρι 14χρονη, την ξυλοκόπησε και τη λήστεψε20:11ΑΑΔΕ - Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Σε λειτουργία στο myCar19:57Τροχαίο - Βούλα: Θανάσιμη παράσυρση πεζής19:44ΗΠΑ - Μπάιντεν για καταλήψεις πανεπιστημίων: Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος19:30Βλάβη στο πλοίο Power Jet: Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες19:17Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέας 19:03Βέροια: Τραγικό τέλος για τον 43χρονο που είχε εξαφανιστεί 18:50Καιρός - Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ18:36Τέμπη - Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν δέντρα που φυτεύτηκαν για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες) 18:23Χαλαζόπτωση στα Τρίκαλα Κορινθίας: “Άσπρισαν” οι δρόμοι και καταστράφηκαν καλλιέργειες (εικόνες)18:09Τροχαίο: Νεκρός νεαρός οδηγός μηχανής17:56ΗΠΑ - UCLA: Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών (εικόνες)17:42Νίσυρος: Στη φυλακή ο αρχαιοφύλακας17:29Ηράκλειο - Νονός: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και σε άλλα ανήλικα 17:15Μεγάλη Πέμπτη: Ο Μυστικός Δείπνος και η Σταύρωση17:02Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 16:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο