LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 06 Φεβρουαρίου 2024 19:48

Παπαστεργίου στον ΑΝΤ1: σε λίγες μόνο ώρες θα κατεβαίνουν τα deep fake (βίντεο)

Τι αναφέρει στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου για το πώς θα ανοίξουν τα γήπεδα αλλά και για το νομοσχέδιο για την κυβερνοασφάλεια.

Δημήτρης Παπαστεργίου - ANT1

Καλεσμένος στο Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου. 

Ο Υπουργός, μίλησε μεταξύ άλλων στον Νίκο Χατζηνικολάου για τον τρόπο επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα, αλλά και στο τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την κυβερνοασφάλεια που κατατέθηκε στη Βουλή. 

Όσον αφορά τα μέτρα για την επιστροφή των φιλάθλων ο Υπουργός ανέφερε: "Το τρίπτυχο για την νέα πραγματικότητα των γηπέδων έχει να κάνει με νέα νομοθέτηση, η οποία έγινε, κάμερες στα γήπεδα, τα γήπεδα προετοιμάζονται και ταυτοποίηση εισιτηρίου. Αυτό που θα παρουσιάσουμε είναι ακριβώς αυτή η ροή που θα ακολουθούν οι άνθρωποι προκειμένου να μπουν με τα παιδιά τους με ασφάλεια στα γήπεδα, παράλληλα να ξέρουμε ποιοι είναι και πώς μπαίνουν στα γήπεδα".

Όπως επεσήμανε "για να μην πρέπει η αστυνομία να διαθέτει εκατοντάδες αστυνομικούς κάθε Κυριακή στα γήπεδα, όλη αυτή η διαδικασία θα γίνεται μέσω του κινητού, πουθα είναι και το μέσο που θα ταυτοποιούμαστε για να μπούμε στα γήπεδα".

Σχετικά με το σχέδιο νόμου για την κυβερνοασφάλεια, ο Δημήτρης Παπαστεργίου είπε: "Θα σας πώ μόνο ένα νούμερο που τα λέει όλα, την τελευταία εβδομάδα οι κυβερνητικές σελίδες στην χώρα μας δέχτηκαν 13,3 εκατομμύρια επιθέσεις, με πρώτο το σάιτ του ΓΕΕΘΑ, οι οποίες αποκρούστηκαν με επιτυχία".

"Με το νέο νομοσχέδιο οι τέσσερις διαφορετικοί πυρήνες που είναι αρμόδιοι για την κυβερνοασφάλεια, μπαίνουν κάτω από την ίδια ομπρέλα, της νέας Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, προκειμένου και η Ελλάδα να είναι πιο ασφαλής αλλά και να εναρμονιστούμε με τη νέα ευρωπαϊκή οδηγία".

Σχετικά με τη νομοθεσία για την προστασία των πολιτών από τις απάτες στο διαδίκτυο, ο Υπουργός δήλωσε: "Μέχρι σήμερα, δεν ήταν καθόλου εύκολο ακόμη και για μεγάλες ιστοσελίδες να υπάρξει επικοινωνία για να κατέβει κάποιο βίντεο απάτη, ή κάποια πληροφορία που δεν έιναι ορθή. Πλέον έρχεται η Ευρώπη να κάνει πλέον μια συγκεκριμένη δομή η οποία μέσα σε ελάχιστες ώρες θα μπορεί να ειδοποιεί τον πάροχο και αυτός είναι αναγκασμένος να κατεβάσει οποιαδήποτε ψευδή είδηση ή πληροφορία" και τόνισε ότι "απέναντι στις μεγάλες πλατφόρμες πλέον δεν θα είμαστε μόνοι".

Για την γραφειοκρατεία ανέφερε: "Από την ώρα που τα συστήματά μας πλέον διαλειτουργούν, επικοινωνούν, δεν θα χρειάζεται ο πολίτης να αποδεικνύει ποιος είναι και τι κάνει. Θα είναι υποχρέωση του δημοσίου με την άδεια του πολίτη να την παίρνει κατευθείαν. Για αυτό και πάμε προς την κατάργηση κάποιων πιστοποιητικών". 

Όπως επεσήμανε, προς κατάργηση πάνε τα πιο "δημοφιλή" πιστοποιητικά, όπως γέννησης, οικογενειακής κατάστασης.

Ειδήσεις σήμερα:

Τσιόδρας για Ευρωεκλογές: Με ενδιαφέρει η Ευρώπη

Αγρότες: Πανελλαδική συνέλευση στη Νίκαια για κλείσιμο των δρόμων

Σέρρες: Συμπλοκή σε δομή φιλοξενίας μεταναστών

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠ. Φάληρο: Οι Αρχές σκανάρουν τη γυναίκα με το καρότσι – Τα αναπάντητα ερωτήματα (βίντεο)Χθες 20:39 | Ειδήσεις

Το Λιμενικό εστιάζει την προσοχή του σε βίντεο από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου τα οποία ενδέχεται να οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Στο μικροσκόπιο η γυναίκα με το καρότσι και τα τρία παιδιά

Βουλή: Νέος γύρος αντιπαράθεσης και υψηλοί τόνοι υπό τη σκιά της χθεσινής διαδικασίας ψηφοφορίας για ΠροανακριτικήΧθες 13:44 | Ειδήσεις

Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατήγγειλε την διαδικασία της ψηφοφορίας με επιστολική ψήφο ως άκυρη.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στα εγκαίνια του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών - Πύργου (βίντεο)Χθες 19:49 | Ειδήσεις

Ο αυτοκινητόδρομος θα δοθεί την Παρασκευή το μεσημέρι σε λειτουργία - Είναι ο πρώτος πλήρως αυτοματοποιημένος αυτοκινητόδρομος στη χώρα που θα λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρονικά διόδια και μηχανήματα Αυτόματης Πληρωμής.

Συγκινεί ο πατέρας του Δημήτρη στον ΑΝΤ1: Πέτυχε το 8ωρο χειρουργείο - Αγωνία για αποδοχή του μοσχεύματος (βίντεο)Χθες 19:18 | Ειδήσεις

Αισιόδοξοι είναι οι γιατροί σε Ελλάδα και Τορίνο για τον 15χρονο Δημήτρη που παρολιγο να χάσει τη ζωή του απο βλάβη στο ήπαρ που του προκάλεσε η θερμοπληξία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας23:59ΗΠΑ: Γεννήθηκε το "γηραιότερο μωρό" στον κόσμο - Eίχε καταψυχθεί πριν... 31 χρόνια23:44Ανθούσα: Τροχαίο με δύο μηχανές - Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας23:27Αποσύρονται 1.350 μέλη της Εθνοφρουράς που είχαν αναπτυχθεί στο Λος Άντζελες23:10Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε εγκατάσταση κατασκευής πυραύλων της Χεζμπολάχ22:55Σοκαριστικό ατύχημα σε λούνα παρκ - Τουλάχιστον 23 τραυματίες (βίντεο)22:39Ο K. Μητσοτάκης στο WhatsApp: "Άμεσος τρόπος για να επικοινωνούμε, κάντε εγγραφή"22:22Συναγερμός στην Λευκάδα: Αγνοούνται δύο άτομα που έκαναν SUP - Εξέπεμψαν SOS μέσω του 11222:06Αγία Παρασκευή: Η οικογένεια του Πολωνού καθηγητή ζητά την επιμέλεια των παιδιών του21:49Ποδόσφαιρο - UEFA: Βαρύ πρόστιμο στην Παρί Σεν Ζερμέν για τη συμπεριφορά οπαδών της στον τελικό του Champions League21:33Π. Φάληρο: Οι Αρχές σκανάρουν τη γυναίκα με το καρότσι – Τα αναπάντητα ερωτήματα (βίντεο)21:16Εγκυμοσύνη: Η πιο μαγική περίοδος στην ζωή μιας γυναίκας21:01Επίδομα παιδιού: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα20:44Φρίκη στην Ιταλία: Μητέρα και σύντροφος σκότωσαν, διαμέλισαν και έθαψαν 35χρονο20:30Θηλασμός και καλοκαίρι: Χρήσιμες συμβουλές για θηλάζουσες μητέρες20:13Κυριάκος Μητσοτάκης: Στα εγκαίνια του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών - Πύργου (βίντεο)19:57Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 75χρονος - Παρενοχλούσε σεξουαλικά την 11χρονη γειτόνισσά του19:40Συγκινεί ο πατέρας του Δημήτρη στον ΑΝΤ1: Πέτυχε το 8ωρο χειρουργείο - Αγωνία για αποδοχή του μοσχεύματος (βίντεο)19:25ΟΗΕ: Ο Τραμπ θέλει συμφωνία για εκεχειρία στην Ουκρανία έως τις 8 Αυγούστου19:08Μωβ μέδουσες: Σε έξαρση στις ελληνικές θάλασσες - Ποιες περιοχές είναι στο "κόκκινο"18:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο